Offline aan Google-bestanden werken

Als je geen verbinding met internet hebt, kun je nog steeds bestanden bekijken en bewerken, waaronder:

• Google-documenten
  • Google-spreadsheets
  • Google-presentaties

Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties offline opslaan en openen

Voordat je offline toegang inschakelt

• Controleer of je verbinding met internet hebt.
  • Gebruik de Google Chrome-browser.
  • Maak geen gebruik van privé browsen.
  • Installeer de Chrome-extensie Google Offline Documenten en schakel deze in.
  • Controleer of je apparaat voldoende ruimte heeft om je bestanden op te slaan.

Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties offline openen

1. Open Chrome. Controleer of je bent ingelogd bij Chrome.
  2. Ga naar drive.google.com/drive/settings.
  3. Vink het selectievakje aan naast '(Recente) Google Documenten-, Spreadsheets- en Presentaties-bestanden maken, openen en bewerken op dit apparaat wanneer je offline bent'.

Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties opslaan voor offline gebruik

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-bestand dat je offline wilt opslaan.
  3. Schakel 'Offline beschikbaar' in.

Wil je meerdere bestanden offline opslaan, houd dan Shift of Command (Mac)/Ctrl (Windows) ingedrukt en klik op de gewenste bestanden.

Een voorbeeld bekijken van offline bestanden

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
    • Zorg ervoor dat offline toegang is ingeschakeld.
  2. Klik rechtsboven op Klaar voor offline Ready for offline.
  3. Klik op Offline voorbeeld.

Meer informatie over Drive File Stream en Back-up en synchronisatie