Använda Google Drive för datorn

Om du enkelt vill hantera och dela innehåll mellan alla dina enheter och molnet kan du använda Googles datorsynkroniseringsklient: Drive för datorn.

Använd Drive för datorn för att hitta dina Drive-filer och mappar på datorn med Windows Utforskaren eller macOS Finder.

Om du redigerar, raderar eller flyttar en fil i molnet sker samma ändring på datorn och dina enheter, och tvärtom. På så sätt är dina filer alltid uppdaterade och kan nås från alla enheter.

Läs mer om fördelarna med Drive för datorn

Du kan använda Drive för datorn för att

• öppna filer som har lagrats i molnet direkt på datorn.
  • visa och ordna dina filer i datorns filsystem utan att använda lagringsutrymme
  • Synkronisera mappar från datorn till Google Drive.
    • När du synkroniserar laddas dina filer ned från molnet och laddas upp från datorns hårddisk.
    • När du synkroniserar matchar datorns filer dem i molnet.
    • Dina filer är uppdaterade och tillgängliga och alla ändringar du gör gäller på alla enheter.
  • Spara filer och mappar för användning offline. Detta inkluderar filer från delade enheter.
  • Samarbeta i Microsoft Office-filer i realtid.
  • Om du använder Outlook i Windows med ett jobb- eller skolkonto kan du skicka och spara filer med Microsoft Outlook.

Installera och konfigurera Drive för datorn

Installera och konfigurera Drive för datorn för Windows

Viktigt! Kontrollera innan du börjar att operativsystemet är kompatibelt med Drive för datorn.

1. Ladda ned Drive för datorn:

LADDA NED FÖR WINDOWS

2. Öppna GoogleDriveSetup.exe.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips! Om du använder ett jobb- eller skolkonto kan du kanske inte använda Drive för datorn eller också måste organisationen installera det åt dig. Kontakta administratören om du har frågor.

I Drive för datorn hittar du Drive för datorn-menyn Drive File Stream nere till höger i systemfältet.

Tips! Klicka på pilen för att visa dolda ikoner.

Du kan fästa Drive för datorn när den är stängd så att det blir lättare att hitta den.

• Lägga till Drive på startmenyn: Högerklicka på Drive i Start-menyn följt av Fäst på Start.
  • Lägga till Drive i aktivitetsfältet: Högerklicka på Drive i Start-menyn följt av Fäst i aktivitetsfältet om du vill veta mer.
Installera och konfigurera Drive för datorn för MacOS

Viktigt! Kontrollera innan du börjar att operativsystemet är kompatibelt med Drive för datorn.

1. Ladda ned Drive för datorn:

LADDA NED FÖR MAC

2. Öppna GoogleDrive.dmg.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips! Om du använder ett jobb- eller skolkonto kan du kanske inte använda Drive för datorn. Organisationen måste installera det åt dig. Kontakta administratören om du har frågor.

På Drive för datorn hittar du Drive för datorn-menyn Drive File Stream uppe till höger i menyfältet.

Du kan fästa Drive för datorn när den är stängd så att det blir lättare att hitta den.

• Lägga till Drive i dockningsstationen: Dra Drive-appen till vänster om avgränsaren för nyligen använda appar i mappen Program.

Komma igång med Google Drive för datorn

Logga in på Drive för datorn

Get started with Drive for Desktop

När du öppnar Drive för datorn för första gången eller efter att kontot har kopplats från ska du logga in:

1. Öppna Drive på datorn Drive File Stream.
  2. Klicka på Logga in med webbläsaren.
  3. Logga in på det Google-konto som du vill använda med Drive för datorn.

Tips! Du kan använda upp till fyra konton samtidigt med Drive för datorn. Läs mer om hur du använder flera konton samtidigt.

Synkronisera med Google Drive och Google Foto

Säkerhetskopiera foton och videor

Du kan spara foton och videor automatiskt i Google-kontot genom att aktivera säkerhetskopiering på photos.google.com.

Läs mer för att säkerhetskopiera foton och videor.

Obs!

• Om du enbart lagrar foton och videor rekommenderar vi att du säkerhetskopierar till Google Foto.
  • Om du lagrar dina filer i foton och videor laddas de upp två gånger och använder mer av ditt lagringsutrymme på Google.
  • Nätverksanslutet lagringsutrymme (NAS) har enbart stöd för säkerhetskopiering till Google Foto.

Synkronisera filer till Drive

Sync files and folders to Drive for Desktop

När du öppnar Drive för datorn visas aviseringen Google Drive vill börja synkronisera. Klicka på OK. Öppna Drive på datorn Drive File Stream.

Du kan synkronisera filer från datorn till Google Drive och säkerhetskopiera till Google Foto.

1. Öppna Google Drive på datorn Drive File Stream.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt avInställningar.
  3. Klicka på Mappar från din dator till vänster.
  4. Välj ett alternativ:
    • Synkronisera mappar med Drive: Filer som du ändrar i den synkroniserade mappen visas på Drive. Ändringar i Drive avspeglas på datorn. Synkroniserade mappar visas under Datorer.
    • Säkerhetskopiera mappar till Google Foto: Enbart foton och videor laddas upp. Foton eller videor som du raderar på ett ställe raderas inte på en annan. Redigeringar laddas upp som nya bilder. Du kan hitta dina foton och videor från alla enheter online eller i Google Foto-mobilappen.

Säkerhetskopiera ditt macOS-fotobibliotek

Viktigt! Om du har flera Apple Foto-bibliotek synkroniseras bara systemfotobiblioteket till Google Foto. Du kan synkronisera alla Apple Bilder-bibliotek på Drive.

Om du synkroniserar ett Apple Bilder-bibliotek med Drive synkroniseras allt.

Vi rekommenderar inte att du ändrar filerna från en annan dator eller i molnet eftersom det kan skada ditt bibliotek.

Ditt systemfotobibliotek är det enda biblioteket som fungerar med iCloud-bilder, Delade album och Min bildström.

Om du bara har ett fotobibliotek är det systemfotobiblioteket. Annars blir det första fotobibliotek som du skapar eller öppnar i Foto systemfotobiblioteket.

När du laddar ned foton och videor från iCloud och laddar upp dem till Google Foto används utrymmet på hårddisken tillfälligt. Läs mer om att säkerhetskopiera foton och videor.

Få åtkomst till dina filer när de är synkroniserade
  1. Klicka på ditt namn följt av Google Drive på datorn.
    • Det finns flera alternativ utifrån din Drive-användning:
      • Min enhet: Innehåller dina egna personliga filer och mappar.
      • Delade enheter: Innehåller filer och mappar som andra delar med dig.
      • Andra datorer: Visar filer som synkroniserats från andra datorer som är anslutna till ditt Google-konto.
    • Dubbelklicka på filen du vill öppna.
      • Filer som har skapats i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer eller Formulär öppnas i webbläsaren.
      • Andra filer, t.ex. Word-dokument eller PDF-filer, öppnas i sina standardprogram på datorn.

Tips! Om Drive och Min enhet är tom ser du inte vyerna Delade enheter eller Andra datorer.

Läs mer om funktioner i Drive för datorn

Anpassa inställningarna för Drive för datorn
Förbättra Drive för datorn med avancerade inställningar. Du kan göra följande:
  • Anpassa synkroniseringsinställningarna.
  • Aktivera eller inaktivera realtidsnärvaro med Microsoft Office.
  • Anpassa inställningarna för Google Foto.
  • Anpassa allmänna inställningar, som automatisk start, snabbtangenter och proxyinställningar.
Läs mer om hur du anpassar inställningarna för Drive för datorn.
Öppna filer och mappar offline

Du kan spara filer och mappar för användning offline med Drive för datorn. Läs mer om hur du använder filer offline med Drive för datorn.

Söka efter dina Drive-filer

Om du vill hitta dina filer på Drive söker du på Drive för datorn. När du söker på Drive för datorn snarare än i Windows Sök eller macOS I fokus, säkerställer det att sökningen inkluderar alla filer från streamingplatsen för Drive.

1. Öppna Drive på datorn Drive File Stream.
  2. Klicka på Sök Search.
  3. Skriv in sökord.
  4. Öppna filen. Om filen finns på din dator öppnas den med det tillhörande programmet. I annat fall öppnas det i Drive på webben.

Tips! Du kan också öppna sökfönstret genom att använda snabbtangentskombinationen.

Arbeta med MS Outlook- och Office-filer

Du kan jobba med Office-filer med realtidsnärvaro när du använder Drive för datorn. Windows-användare med ett jobb- eller skolkonto kan även skicka och spara filer med Microsoft Outlook. Läs mer om hur du använder Microsoft Office-filer med Drive för datorn.

Använda Drive för datorn med macOS
Spegla Min enhet

Spegling och streaming är två sätt att synkronisera filer.

• Mappar från din dator kan bara speglas.
  • Det går bara att streama delade enheter och andra datorer.
  • Min enhet kan antingen speglas eller streamas.
  • När Drive för datorn har installerats streamas mappen Min enhet. Du kan uppdatera dina inställningar och välja att spegla eller streama Min enhet efter installationen.

Läs mer om alternativ för streaming och spegling med Drive för datorn.

Felsökning
I Drive för datorn visas bannern Vissa fel uppstod under Aktivitet. Så här kan du se listan över fel:
  • Klicka på länken i bannern.
  • Klicka på Inställningar följt av Fellista.

Läs mer om hur du åtgärdar fel.