Tiedoston etsiminen tai palauttaminen

Tässä on vinkkejä kadonneiden tiedostojen etsimiseen Google Drivesta. Valitse itseäsi parhaiten koskeva tilanne.

Poistit jotain, jonka haluat takaisin

Jos poistit äskettäin jotain käyttäessäsi Google Drivea tai Google Driven työpöytäsovellusta, voit ehkä palauttaa tiedoston itse.

Roskakorista palauttaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com/drive/trash.
  2. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella tiedostoa, jonka haluat palauttaa.
  3. Valitse Palauta.
Jos et löydä jotain etkä usko, että olet poistanut sen

Kokeile näitä ohjeita

Tarkista toimintapaneeli

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse vasemmalta Oma Drive.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Tietoja Lisätietoja.
  4. Vieritä alaspäin ja etsi tiedosto.

Kokeile tarkennettua hakua

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Klikkaa yläreunan hakupalkin alanuolta Alanuoli.
  3. Hae tiedostoa tarkennetun haun vaihtoehdoilla, kuten "type:spreadsheets."

Jos näistä vaiheista ei ollut apua, pohdi seuraavia vaihtoehtoja:

Jos loit tiedoston

Jos loit tiedoston Drivessa etkä löydä sitä, se saattaa olla orpotiedosto. Orpotiedosto on saattanut menettää kaikki ylätason kansionsa. Tiedosto on yhä olemassa, mutta se on vaikeampi löytää.

Miten tiedostot menettävät ylätason kansionsa

• Luot tiedoston jonkun muun kansioon. Tämän jälkeen hän poistaa kansion. Tiedostoasi ei ole poistettu, mutta se ei ole kansiossa. Ainoastaan sinä voit poistaa omistamiasi tiedostoja.
  • Jaat kansion jonkun kanssa. Tämä henkilö poistaa tiedostosi kansiosta. Tiedostoa ei ole poistettu, mutta se ei enää ole kansiossa.

Omien orpotiedostojen löytäminen

1. Kirjoita is:unorganized owner:me Driven hakukenttään
  2. Kun tiedosto on löytynyt, siirrä se Omassa Drivessa olevaan kansioon, jotta löydät sen helpommin ensi kerralla.

Hae nyt

Joku toinen loi tiedoston

Kun henkilö luo tiedoston, hän voi poistaa sen, nimetä sen uudelleen ja palauttaa sen. Ota yhteyttä tiedoston luoneeseen henkilöön ja pyydä häntä jakamaan se kanssasi uudelleen.

Tiedosto oli jonkun toisen luomassa kansiossa

Jos joku poisti kansion, et enää näe sitä Drivessasi.

Etsi luomiasi tiedostoja, jotka ovat poistetuissa kansioissa

Etsi kaikkia tiedostoja, jotka ovat poistetuissa kansioissa

Löydät tiedoston jatkossa helpommin vetämällä sen Omassa Drivessa olevaan kansioon.

Lisää tiedostojen etsimisestä

Kokeilitko tarkennettua hakua?

Voit tarkentaa Driven hakua käyttämällä yhtä seuraavista hakulausekkeista:

Haku: Esimerkki
Tarkka ilmaus

"Käytä lainausmerkkejä tarkan ilmauksen ympärillä"

Jompi kumpi

tacot OR nachot

Jätä sana pois

Vesi, mutta ei järvet:

vesi -järvet

Tiedoston omistaja

Isän omistamat tiedostot:

owner:dad@gmail.com

Kanssasi jaetut tiedostot

Tiedostot, jotka äiti on jakanut kanssasi:

from:mom@gmail.com

Jakamasi tiedostot

Tiedostot, jotka olet jakanut äidin kanssa:

to:mom@gmail.com

Tähdellä merkityt

is:starred

Poistetut kohteet

is:trashed

Tiedostotyyppi

Tiedoston tyypin ollessa laskentataulukko:

type:spreadsheet

Aikajakso

Ennen tai jäkeen 18.1.2015.

before:2015-01-18

after:2015-01-18

Nimi

title:"Nimi tähän"

Sovellus

Google Drivessa avatut tiedostot:

app:"Drive"

Mitä tiedostoja voidaan palauttaa?

Jos käytät Google Drivea kuluttajatilillä (etkä esimerkiksi työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation tilillä), voimme auttaa sinua palauttamaan äskettäin poistettuja tiedostoja rajoitetun ajan. Lisäksi jonkin seuraavista ehdoista on täytyttävä:

• Loit tiedoston.
  • Latasit tiedoston Google Driveen.
  • Hyväksyit tiedoston omistajuuden siirron.

Jos Google-tilisi on poistettu, et välttämättä pysty palauttamaan tiedostoja.

Jos epäilet, että joku on käyttänyt Google Driveasi ilman lupaa, suosittelemme ryhtymään toimiin, jotta tilisi olisi turvallisempi.

Jos et vieläkään löydä tiedostoa

Lue lisää siitä, mitä tarvitset tiedoston palauttamiseen.

Jos haluat palauttaa Gmail-sähköposteja

Lue lisää Gmail-sähköpostien palauttamisesta.

Yhteyden ottaminen Drive-asiantuntijaan

1. Avaa Google Driven ohjekeskus Chromella tai muulla selaimella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Ota yhteyttä.
  3. Valitse ongelma ja yhteydenottotapa.

Ota meihin yhteyttä kirjautumalla Google-tilillesi.

Drive-tuki ei ole saatavilla kaikilla kielillä. Jos osaat englantia, voit vaihtaa kieltä ja ottaa yhteyttä Drive-asiantuntijaan.

1. Siirry tietokoneella Google Driven ohjekeskukseen.
  2. Valitse sivun alareunasta kieli.
  3. Valitse englanti.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Ota yhteyttä.
  5. Valitse ongelma ja yhteydenottotapa.

Huom. Kun olet valmis, voit vaihtaa kielen takaisin haluamaasi kieleen.