Tilpass innstillingene for Disk for datamaskiner

Du kan forbedre opplevelsen av Disk for datamaskiner med avanserte innstillinger.

Innstillinger for egendefinert synkronisering

Bruk flere kontoer samtidig
Du kan bruke opptil fire kontoer om gangen med Disk for datamaskiner.
Slik legger du til en konto
  1. Klikk på Disk for datamaskiner-menyen Disk Filstrømming på datamaskinen.
  2. Klikk på profilbildet ditt øverst til høyre etterfulgt av Legg til en ny konto .
  3. Logg på via nettleseren.
  4. Start Disk for datamaskiner på nytt.
Slik kobler du fra en konto:
  1. Klikk på Disk for datamaskiner-menyen på datamaskinen Disk Filstrømming etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Avanserte innstillinger .
  2. Rull til kontoen du vil koble fra.
  3. Klikk på Koble fra konto.
  4. Klikk på OK i forgrunnsvinduet.
Viktig: Hvis du kobler fra en strømmekonto, fjernes eventuelle filer som er gjort tilgjengelige uten nett.
Koble fra kontoer

Viktig: Når du kobler fra kontoen din, fjernes også filer som er gjort tilgjengelige uten nett.

1. På en datamaskin klikker du på menyen Disk Filstrømming etterfulgt av Innstillinger og så Innstillinger og så Avanserte innstillinger .
  2. Velg kontoen du vil koble fra.
  3. Klikk på Koble fra konto.
  4. Klikk på OK i forgrunnsvinduet.
Endre strømmeplasseringen for Disk
Du kan endre strømmeplasseringen for Disk for datamaskiner:
  1. Klikk på Disk for datamaskiner-menyen på datamaskinen Disk Filstrømming etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Avanserte innstillinger .
  2. Under «Strømmeplassering for Google Disk» klikker du på Endre.
    • I Windows: For å strømme Google Disk-filer til en mappe på datamaskinen, velg Mappe under «Plassering for Google Disk-strømming». For å endre stasjonsbokstaven til Disk, klikk på nedoverpilen under «Stasjonsbokstav».
    • På macOS: For å endre strømmeplasseringen, klikk på Endre under «Plassering av Google Disk-strømming».

Viktig: Det kan hende du ser et varsel med teksten «Mappeplasseringen styres av macOS», under «Plassering av Google Disk-strømming». Da kan du ikke oppdatere monteringspunktet. Finn ut mer om Disk for datamaskiner på macOS.
  3. Velg hvor du vil finne filene dine.
  4. Klikk på OK.
Sett synkroniseringen på pause
Når en synkronisering er satt på pause, stopper Disk for datamaskiner disse aktivitetene for bakgrunnssynkronisering:
  • Oppdateringer i strømmede filer i virtuell Disk.
  • Filsynkronisering til Disk i begge retninger for speilede mapper.
  • Sikkerhetskopiering til Google Foto.
  • Filer som ikke er lastet ned, er ikke tilgjengelig i File Provider i macOS. Finn ut mer om Disk for datamaskiner på macOS.
Slik setter du synkroniseringen på pause:
  1. Klikk på Disk for datamaskiner-menyen Disk Filstrømming på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger etterfulgt av Sett synkroniseringen på pause.
Slik gjenopptar du synkroniseringen:
  1. Klikk på Disk for datamaskiner-menyen Disk Filstrømming på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger etterfulgt av Fortsett synkroniseringen.
Finn ut mer om innstillinger for strømmede og speilede filer
Du kan synkronisere Min disk-filer med Disk for datamaskiner med speiling eller strømming.

Slik bytter du fra strømming til speiling:

1. Åpne Disk for datamaskiner.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger og så Innstillinger.
  3. Til venstre klikker du på Mapper fra Disk.
  4. Under «Synkroniseringsalternativer for Min disk» velger du Speil filene.
  5. Lukk Disk for datamaskiner.

Tips:
  • Når du bytter, lastes Min disk-filer ned til mappen du velger.
  • Hvis det allerede ligger filer i den valgte mappen, prøver Disk for datamaskiner å ikke kopiere filer som allerede ligger i nettskyen.
    • Hvis innholdet i en fil avviker fra filen som er lagret i nettskyen, beholder Disk for datamaskiner begge filene.
  • Filer som ikke allerede ligger i nettskyen, blir lastet opp.
  • Strømmeplasseringen i Google Disk oppdateres slik at det vises en snarvei til den nye Min disk-mappen din.
  • Delte disker, andre datamaskiner og sikkerhetskopierte USB-enheter vises fortsatt og kan fortsatt strømmes.

Finn ut mer om speiling og strømming med Disk for datamaskiner.
Finn ut mer om innholdsbufferen for filstrømming

Viktig: Hvis banen for bufferkatalogen er utilgjengelig, kan du ikke bruke Disk for datamaskiner.

Hvis du strømmer filer fra Google Disk til datamaskinen, lagres fildataene i en lokal buffer på harddisken.

Med bufferen kan Disk for datamaskiner åpne filene dine raskere, og de blir tilgjengelige uten nett. Hvis du redigerer noe uten nett, lagres det i bufferen til det lastes opp til nettskyen.

I Windows og eldre versjoner av macOS administrerer Disk for datamaskiner innholdsbufferen automatisk. For jobb- eller skolekontoer kan administratoren din angi en grense for hvor mye plass som kan brukes av bufferen.

I nyere versjoner av macOS administrerer macOS innholdsbufferen. Siden macOS administrerer innholdsbufferen, kan du ikke angi grenser for hvor mye plass som skal brukes av bufferen.

Du kan finne alle filer som er tilgjengelige utenfor nett, og se hvordan plassen på harddisken blir brukt. Slik finner du denne informasjonen:
  1. Klikk på Disk for datamaskiner-menyen på datamaskinen Disk Filstrømming etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Filer som er tilgjengelige uten nett.
  2. For å se de bufrede filene under kontoene dine, klikk på Filer som er tilgjengelige uten nett.

Her er en liste over bufferbegrensninger som gjelder for Disk for datamaskiner:

• Du kan ikke laste opp en mappe som er større enn den tilgjengelige lagringsplassen i partisjonen der buffermappen ligger.
  • Selv ubegrensede kontoer har en begrenset Disk-kvote på Disk for datamaskiner. Du finner ut hva kvoten er ved å sjekke hvor mye tilgjengelig plass det er i den lokale disken der bufferen er plassert.
Avansert: Endre plasseringen for lokal katalog for bufrede filer
Du kan endre plassering for den lokale katalogen for bufrede filer, men vi anbefaler standardplasseringen. Gjør følgende hvis du må endre plasseringen:
  1. Klikk på Disk for datamaskiner-menyen på datamaskinen Disk Filstrømming etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Avanserte innstillinger .
  2. Finn «Lokal katalog for bufrede filer».
  3. Klikk på Endre.
  4. Velg en ny plassering for bufferkatalogen.
  5. Klikk på Endre.
Viktig:
  • Denne innstillingen er ikke slått på for File Provider for macOS.
  • Den lokale katalogen din for bufferfiler kan ikke være:
    • En undermappe av en speilet mappe.
    • en overordnet eller undermappe av strømmeplasseringene dine

Slå på eller av tilstedeværelse i sanntid med Microsoft Office

Finn ut mer om tilstedeværelse i sanntid med Microsoft Office
Med tilstedeværelse i sanntid kan du se om noen redigerer en Microsoft Word-, Excel- eller PowerPoint-fil som er lagret i Disk for datamaskiner. Tilstedeværelse i sanntid slås på automatisk i Disk for datamaskiner. Hvis noen slår det av, kan du ikke se om den personen er i en fil.

Du må endre systemtillatelsene dine før du kan bruke tilstedeværelse i sanntid med macOS.

1. På Mac åpner du Systeminnstillinger etterfulgt av Sikkerhet og personvernetterfulgt av Personvern etterfulgt av Tilgjengelighet.
  2. Nederst til venstre klikker du på låsen for å gjøre endringer.
  3. Merk av i Google Disk-feltet.
Viktig: For å bruke tilstedeværelse i sanntid med Microsoft Office må du ha Microsoft Office 2010 eller nyere.

Finn ut mer om Disk for datamaskiner med Microsoft Office.
Slå av tilstedeværelse i sanntid
Du kan slå av tilstedeværelse i sanntid i Disk for datamaskiner.

Viktig: Hvis noen slår av tilstedeværelsen sin i sanntid, kan du ikke vite om den personen jobber med filen.

1. Klikk på Disk for datamaskiner-menyen på datamaskinen Disk Filstrømming etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Avanserte innstillinger .
  2. Fjern avmerkingen for «Se om noen andre redigerer en delt Microsoft Office-fil».
  3. Klikk på Lagre.

Tilpass Google Foto-innstillingene

Finn ut mer om opplastingsstørrelser
Du kan velge lagringskvalitet for bilder og videoer i Google Foto. I disse tilfellene blir det ikke gjort noen endringer av bilder og videoer på datamaskinen:
  • Plassbesparelse reduserer kvaliteten på bildene litt, men bruker mindre lagringsplass.
  • Opprinnelig kvalitet opprettholder kvaliteten og størrelsen på bildene og videoene dine.
  1. Klikk på Disk for datamaskiner-menyen på datamaskinen Disk Filstrømming etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Avanserte innstillinger .
  2. Finn kontrollene merket med «Opplastingsstørrelse».
  3. Velg et alternativ:
    • Plassbesparelse
    • Opprinnelig kvalitet
Finn ut mer om systemets bildebibliotek for macOS
  1. På macOS klikker du på Disk for datamaskiner-menyen Disk Filstrømming etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Avanserte innstillinger .
  2. For å laste opp bildene og videoene dine automatisk til Google Foto, merk av eller fjern avmerkingen for «Systemets bildebibliotek».
    • Store biblioteker bruker lengre tid på å laste opp og overføre store mengder data.
Finn ut mer om filtyper
  1. Klikk på Disk for datamaskiner-menyen på datamaskinen Disk Filstrømming etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Avanserte innstillinger .
  2. Merk av eller fjern avmerkingen i filtype-feltene for å synkronisere eller ignorere RAW-filer og -skjermdumper.

Tilpass generelle innstillinger

Slå av automatisk oppstart i Google Disk
Når du har logget på datamaskinen, åpnes Google Disk som standard. Slik slår du det av:
  1. Klikk på Disk for datamaskiner-menyen på datamaskinen Disk Filstrømming etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Avanserte innstillinger .
  2. Fjern avmerkingen ved siden av «Start Google Disk når du logger på datamaskinen».
Finn ut mer om proxy-innstillinger
Google Disk bruker «Oppdag automatisk»-modusen som standard for å bruke proxy-innstillingene som er angitt av operativsystemet. Du kan også bruke «Direkteforbindelse»-modusen for å omgå proxy-innstillinger:
  1. Klikk på Disk for datamaskiner-menyen på datamaskinen Disk Filstrømming etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Avanserte innstillinger .
  2. Velg Oppdag automatisk eller Direkteforbindelse, alt etter som hva du foretrekker.
Finn ut mer om båndbreddeinnstillinger
Du kan angi en øvre grense for båndbredde for nedlastings- og opplastingshastigheten i Google Disk.
  1. Klikk på Disk for datamaskiner-menyen på datamaskinen Disk Filstrømming etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Avanserte innstillinger .
  2. Klikk i avmerkingsboksen ved siden av «Nedlastingshastighet» eller «Opplastingshastighet».
  3. Angi verdiene dine:
    • Verdiene kan variere fra 1 til 100 000 000.
    • Enheten er i kilobyte per sekund.
Konfigurer en hurtigtast
  1. Klikk på Disk for datamaskiner-menyen på datamaskinen Disk Filstrømming etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Avanserte innstillinger .
  2. Under «Konfigurer hurtigtaster» velger du tastekombinasjonen.
  3. Skriv inn tastekombinasjonen.
Finn ut mer om varslingsinnstillinger
  1. Klikk på Disk for datamaskiner-menyen på datamaskinen Disk Filstrømming etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Avanserte innstillinger .
  2. Under varslingsinnstillinger merker du av eller fjerner avmerkingen for «Gi meg beskjed om å sikkerhetskopiere enheter»:
    • Hvis den er slått på, viser Google Disk et varsel når den registrerer en USB-enhet, for eksempel en minnepenn eller et kamera for sikkerhetskopiering. Hvis du velger å ignorere den avtakbare enheten i oppfordringen, husker Disk valget ditt og fører opp enheten under «Ignorerte USB-enheter».
Avinstaller Disk for datamaskiner
  1. Logg av Disk for datamaskiner på datamaskinen.
  2. Klikk på Disk for datamaskiner-menyen Disk Filstrømming etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Avanserte innstillinger etterfulgt av Koble fra kontoen.
  3. Klikk på OK i forgrunnsvinduet.
  4. Klikk på Disk for datamaskiner-menyen Disk Filstrømming etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Avslutt.
  5. Bruk standardprosedyren for å avinstallere Disk for datamaskiner fra datamaskinen.
    • Hvis du trenger hjelp, kan du sjekke OS-veiledningen for datamaskinen din.
Tips: Når du har avinstallert Disk for datamaskiner, kan du fortsatt åpne filene dine i Disk på nettet.

Tips: Hvis du bruker Disk for datamaskiner via en organisasjon som jobben eller skolen din, kan administratoren din administrere eller begrense enkelte innstillinger. Finn ut mer om administratorstyrte innstillinger.