Drive-työpöytäsovelluksen asetusten muokkaaminen

Voit parantaa Drive-työpöytäsovelluksen käyttökokemustasi Lisäasetuksista.

Synkronointiasetusten muokkaaminen

Useiden tilien käyttö samanaikaisesti
Voit käyttää Drive-työpöytäsovelluksessa enintään neljää tiliä kerrallaan.
Voit lisätä tilin näin:
  1. Avaa tietokoneella Drive-työpöytäsovelluksen valikko Drive File Stream.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuva ja sitten Lisää toinen tili .
  3. Kirjaudu sisään selaimella.
  4. Käynnistä Drive-työpöytäsovellus uudelleen.
Näin voit poistaa tilin ja palvelun välisen yhteyden:
  1. Avaa tietokoneella Drive-työpöytäsovelluksen valikko Drive File Stream ja sitten Asetukset ja sitten Asetukset ja sitten Lisäasetukset .
  2. Vieritä tiliin, jonka yhteyden palveluun haluat poistaa.
  3. Valitse Poista tilin ja palvelun välinen yhteys.
  4. Klikkaa ponnahdusikkunasta OK.
Tärkeää: Jos striimitilin yhteys palveluun poistetaan, myös offline-tiedostot poistuvat.
Tilin ja palvelun välisen yhteyden poistaminen

Tärkeää: Kunt tilin ja palvelun välinen yhteys poistetaan, myös offline-tiedostot poistuvat.

1. Klikkaa tietokoneella Valikko Drive File Stream ja sitten Asetukset ja sitten Asetukset ja sitten Lisäasetukset .
  2. Valitse tili, jonka yhteyden palveluun haluat poistaa.
  3. Valitse Poista tilin ja palvelun välinen yhteys.
  4. Klikkaa ponnahdusikkunasta OK.
Driven striimaussijainnin muuttaminen
Drive-työpöytäsovelluksen striimaussijaintia voi muuttaa seuraavasti:
  1. Avaa tietokoneella Drive-työpöytäsovelluksen valikko Drive File Stream ja sitten Asetukset ja sitten Asetukset ja sitten Lisäasetukset .
  2. Valitse "Google Driven striimaussijainti" ‑kohdasta Muuta.
    • Windows-laitteella: Voit striimata Google Drive ‑tiedostoja tietokoneella olevaan kansioon valitsemalla “Google Driven striimaussijainti” ‑kohdasta Kansio. Jos haluat muuttaa asemakirjainta, klikkaa "Asemakirjain" ‑kohdassa olevaa alanuolta.
    • macOS-laitteella: Voit muuttaa striimaussijaintia valitsemalla “Google Driven striimaussijainti” ‑kohdasta Muuta.

Tärkeää: Jos näet "Google Driven striimaussijainti" ‑kohdassa ilmoituksen "macOS hallinnoi kansion sijaintia", et voi päivittää liityntäkohtaa. Lue lisää Drive-työpöytäsovelluksen käytöstä MacOS-laitteella.
  3. Valitse, minne tiedostot tallennetaan.
  4. Valitse OK.
Synkronoinnin keskeyttäminen
Kun synkronointi keskeytetään, Drive-työpöytäsovellus pysäyttää nämä taustalla toimivat synkronointitoiminnot:
Näin voit keskeyttää synkronoinnin:
  1. Avaa tietokoneella Drive-työpöytäsovelluksen valikko Drive File Stream.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Keskeytä synkronointi.
Näin voit jatkaa synkronointia:
  1. Avaa tietokoneella Drive-työpöytäsovelluksen valikko Drive File Stream.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Jatka synkronointia.
Lue lisää striimattujen ja peilattujen tiedostojen asetuksista
Voit synkronoida Oman Driven tiedostoja Drive-työpöytäsovelluksen kanssa peilaamalla tai striimaamalla.

Vaihtaminen striimauksesta peilaukseen:

1. Avaa Drive-työpöytäsovellus.
  2. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Drivesta peräisin olevat kansiot.
  4. Valitse Oman Driven synkronointiasetukset ‐kohdasta Peilaa tiedostot.
  5. Sulje Drive-työpöytäsovellus.

Vinkkejä:
  • Kun vaihdat, Oman Driven tiedostot ladataan valitsemaasi kansioon.
  • Jos valitussa kansiossa on jo tiedostoja, Drive-työpöytäsovellus yrittää olla kopioimatta jo pilvessä olevia tiedostoja.
    • Jos tiedoston sisältö eroaa pilvessä olevasta sisällöstä, Drive-työpöytäsovellus säilyttää molemmat.
  • Tiedostot, jotka eivät ole jo pilvessä, ladataan.
  • Google Driven striimaussijainti päivitetään näyttämään pikakuvake uuteen Oman Driven kansioon.
  • Jaetut Drivet, muut tietokoneet ja varmuuskopioidut USB-laitteet näkyvät edelleen, ja ne ovat yhä striimattavissa.

Lue lisää peilaamisesta ja striimaamisesta Drive-työpöytäsovelluksella.
Lue lisää striimattavien tiedostojen sisällön välimuistista

Tärkeää: Jos välimuistihakemiston polku ei ole käytettävissä, et voi käyttää Drive-työpöytäsovellusta.

Jos striimaat tiedostoja Google Drivesta tietokoneelle, tiedostodata tallennetaan paikalliseen välimuistiin kiintolevylle.

Välimuistin avulla Drive-työpöytäsovellus pystyy avaamaan tiedostot nopeammin ja offline-tilassa. Jos teet muokkauksia offline-tilassa, muutokset tallennetaan välimuistiin, kunnes ne ladataan Cloudiin.

Windowsissa ja macOS:n vanhemmissa versioissa Drive-työpöytäsovellus hallitsee välimuistia automaattisesti. Työ- ja koulutileillä järjestelmänvalvoja voi rajoittaa välimuistin käyttämää tilaa.

macOS:n uudemmissa versioissa macOS hallitsee välimuistia, minkä vuoksi et voi rajoittaa välimuistin käyttämää tilaa.

Voit tutkia kiintolevytilan käyttöä ja kaikkia tiedostoja, jotka ovat käytettävissä offline-tilassa. Löydät tiedot näin:
  1. Avaa tietokoneella Drive-työpöytäsovelluksen valikko Drive File Stream ja sitten Asetukset ja sitten Offline-tiedostot.
  2. Katso tilien välimuistiin tallennetut tiedostot valitsemalla Offline-tiedostot.

Drive-työpöytäsovelluksen välimuistirajoitukset:

• Välimuistikansion osiossa käytettävissä olevaa tallennustilaa suurempaa kansiota ei voi ladata.
  • Drive-työpöytäsovelluksen käytettävissä olevaan tallennustilaan perustuva rajoitettu Drive-kiintiö (myös rajoittamattomille tileille) löytyy välimuistin paikallisesta Drivesta.
Lisäasetukset: Välimuistiin tallennettujen tiedostojen paikallishakemiston sijainnin muuttaminen
Voit muuttaa välimuistiin tallennettujen tiedostojen paikallishakemiston sijaintia, mutta suosittelemme säilyttämään sen oletussijainnin. Jos sinun on muutettava sijaintia, tee näin:
  1. Avaa tietokoneella Drive-työpöytäsovelluksen valikko Drive File Stream ja sitten Asetukset ja sitten Asetukset ja sitten Lisäasetukset .
  2. Etsi välimuistiin tallennettujen tiedostojen paikallishakemisto.
  3. Klikkaa Muuta.
  4. Valitse välimuistille uusi sijainti.
  5. Klikkaa Muuta.
Tärkeää:
  • Tämä asetus ei ole käytössä File Providerissa macOS:lla.
  • Välimuistiin tallennettujen tiedostojen paikallishakemisto ei voi olla:
    • Peilatun kansion alakansio
    • Striimaussijainnin yläkansio tai alakansio

Reaaliaikaisen läsnäolon laittaminen päälle tai pois Microsoft Officessa

Lue lisää reaaliaikaisesta läsnäolosta Microsoft Officessa
Reaaliaikaisella läsnäololla näet, jos joku muokkaa Drive‐työpöytäsovellukseen tallennettuja Microsoft Officen Word-, Excel- tai PowerPoint-tiedostoja. Reaaliaikainen läsnäolo on automaattisesti päällä Drive-työpöytäsovelluksessa. Jos käyttäjä laittaa sen pois päältä, et näe, muokkaako hän tiedostoa.

Sinun on muutettava järjestelmän lupia, jotta voit käyttää reaaliaikaista läsnäoloa macOS:ssä.

1. Avaa Mac-laitteella Järjestelmäasetukset ja sitten Tietosuoja ja suojaus ja sitten Suojaus ja sitten Käyttöapu.
  2. Jos haluat tehdä muutoksia, klikkaa lukkoa alareunasta.
  3. Valitse Google Drive ‑ruutu.
Tärkeää: Jos haluat tehdä muokkauksia Microsoft Officessa reaaliaikaisen läsnäolon avulla, käytössä olevan Office-version on oltava vähintään 2010.

Lue lisää Drive-työpöytäsovelluksen käytöstä Microsoft Officen kanssa.
Reaaliaikaisen läsnäolon laittaminen pois päältä
Voit laittaa reaaliaikaisen läsnäolon pois päältä Drive-työpöytäsovelluksessa.

Tärkeää: Jos käyttäjä laittaa reaaliaikaisen läsnäolon pois päältä, et näe, muokkaako hän tiedostoa.

1. Avaa tietokoneella Drive-työpöytäsovelluksen valikko Drive File Stream ja sitten Asetukset ja sitten Asetukset ja sitten Lisäasetukset .
  2. Poista valinta ruudusta "Katso, muokkaako joku muu jaettua Microsoft Office ‑tiedostoa".
  3. Klikkaa Tallenna.

Google Kuvien asetusten muokkaaminen

Lue lisää latauskoosta
Voit valita Google Kuviin tallennettavien kuvien ja videoiden laadun. Kumpikaan vaihtoehto ei vaikuta tietokoneellasi oleviin kuviin ja videoihin:
  • Tallennustilan säästö heikentää hieman kuviesi laatua, mutta se säästää tallennustilaa.
  • Alkuperäinen laatu säilyttää kuvien ja videoiden laadun ja koon.
  1. Avaa tietokoneella Drive-työpöytäsovelluksen valikko Drive File Stream ja sitten Asetukset ja sitten Asetukset ja sitten Lisäasetukset .
  2. Etsi säätimet, joissa lukee "Latauskoko".
  3. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Tallennustilan säästö
    • Alkuperäinen laatu
Lue lisää macOS-laitteen järjestelmän kuvakirjastosta
  1. Avaa macOS-laitteella Drive-työpöytäsovelluksen valikko Drive File Stream ja sitten Asetukset ja sitten Asetukset ja sitten Lisäasetukset .
  2. Lataa kuvat ja videot automaattisesti Google Kuviin merkitsemällä "Järjestelmän kuvakirjasto" ‑kohta valituksi tai poistamalla sen valinnan.
    • Isojen kirjastojen lataaminen kestää pidempään, ja siirrettävänä on suuria määriä tietoja.
Lue lisää tiedostotyypeistä
  1. Avaa tietokoneella Drive-työpöytäsovelluksen valikko Drive File Stream ja sitten Asetukset ja sitten Asetukset ja sitten Lisäasetukset .
  2. Voit synkronoida tai ohittaa RAW-tiedostot ja kuvakaappaukset valitsemalla tiedostotyypin ruudun tai poistamalla sen valinnan.

Yleisten asetusten muokkaaminen

Laita pois päältä Google Driven automaattinen käynnistäminen
Kun kirjaudut tietokoneellesi, Google Drive avautuu oletuksena. Näin voit laittaa sen pois päältä:
  1. Avaa tietokoneella Drive-työpöytäsovelluksen valikko Drive File Stream ja sitten Asetukset ja sitten Asetukset ja sitten Lisäasetukset .
  2. Poista valinta "Käynnistä Google Drive tietokoneelle kirjautumisen yhteydessä" ‑ruudusta.
Lue lisää välityspalvelimen asetuksista
Google Driven oletuksena on Automaattinen tunnistus ‑tila, jolloin se käyttää käyttöjärjestelmäsi määrittämiä välityspalvelimen asetuksia. Voit ohittaa välityspalvelimen asetukset valitsemalla "Suora yhteys" ‑tilan:
  1. Avaa tietokoneella Drive-työpöytäsovelluksen valikko Drive File Stream ja sitten Asetukset ja sitten Asetukset ja sitten Lisäasetukset .
  2. Valitse joko Automaattinen tunnistus tai Suora yhteys.
Lue lisää kaistanleveysasetuksista
Voit määrittää Google Driven lataus- ja lähetysnopeuden perusteella kaistanleveyden enimmäismäärän.
  1. Avaa tietokoneella Drive-työpöytäsovelluksen valikko Drive File Stream ja sitten Asetukset ja sitten Asetukset ja sitten Lisäasetukset .
  2. Merkitse Latausnopeus- tai Lähetysnopeus-ruutu valituksi.
  3. Määritä arvot:
    • Arvon on oltava väliltä 1–100 000 000.
    • Yksikkönä on kilotavua/sekunnissa.
Pikanäppäimen käyttöönotto
  1. Avaa tietokoneella Drive-työpöytäsovelluksen valikko Drive File Stream ja sitten Asetukset ja sitten Asetukset ja sitten Lisäasetukset .
  2. Valitse "Määritä pikanäppäin" ‑kohdasta näppäinyhdistelmän teksti.
  3. Määritä näppäinyhdistelmä.
Lue lisää ilmoitusasetuksista
  1. Avaa tietokoneella Drive-työpöytäsovelluksen valikko Drive File Stream ja sitten Asetukset ja sitten Asetukset ja sitten Lisäasetukset .
  2. Merkitse ilmoitusasetuksista "Kehota varmuuskopioimaan laitteet" ‑ruutu valituksi tai poista sen valinta.
    • Jos asetus on valittu ja Google Drive tunnistaa USB-laitteen, kuten muistitikun tai kameran, se kehottaa sinua varmuuskopioimaan sen. Jos ohitat irrotettavan laitteen kehotteessa, Drive muistaa asetuksesi ja näyttää laitteen "Ohitetut USB-laitteet" ‑listalla.
Drive-työpöytäsovelluksen poistaminen
  1. Kirjaudu ulos Drive-työpöytäsovelluksesta tietokoneella.
  2. Avaa Drive-työpöytäsovelluksen valikko Drive File Stream ja sitten Asetukset ja sitten Asetukset ja sitten Lisäasetukset ja sitten Poista tilin ja palvelun välinen yhteys.
  3. Klikkaa ponnahdusikkunasta OK.
  4. Avaa Drive-työpöytäsovelluksen valikko Drive File Stream ja sitten Asetukset ja sitten Poistu.
  5. Poista Drive-työpöytäsovellus tietokoneelta tavalliseen tapaan.
    • Jos tarvitset apua, tutustu tietokoneesi käyttöjärjestelmän ohjeisiin.
Vinkki: Kun Drive-työpöytäsovellus on poistettu, voit edelleen avata tiedostoja Driven selainversiossa.

Vinkki: Jos käytät työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation kautta saatua Drive-työpöytäsovellusta, järjestelmänvalvojasi voi ylläpitää tai rajoittaa joitakin asetuksia. Lue lisää järjestelmänvalvojan ylläpitämistä asetuksista.