Strøm og speil filer med Disk for datamaskiner

Bruk speiling og strømming for å synkronisere filene dine i Disk for datamaskiner.

• Så lenge internettilkobling er stabil, velger de fleste brukere strømming for å jobbe med Google Disk-filene sine på datamaskinen. Filene lagres hovedsakelig i nettskyen, men gjøres tilgjengelige uten nett når de åpnes.
  • Med speiling kan du velge hvor du vil at Min disk-filene dine skal vises på den lokale enheten, eller du kan sikkerhetskopiere lokale filer til nettskyen. Speilede filer lagres alltid på datamaskinen din og i nettskyen. De er alltid tilgjengelige uten nett.

Endringer du gjør i strømmede eller speilede filer på én enhet, gjenspeiles overalt. I begge tilfeller kan du fortsatt bla gjennom alle filene og mappene dine i Google Disk på datamaskinen, med Disk for datamaskiner-appen.

Bruk tabellen nedenfor til å avgjøre om du vil bruke strømming eller speiling:

Strømming Speiling
Generelt bruksmønster Krever internettilkobling. Minimer plassbruk på harddisken, og lagre innhold trygt i nettskyen. Få tilgang til filene dine i nettskyen – også når du ikke har internettilkobling, eller når Disk for datamaskiner-appen ikke kjører.
Lagring Filer og mapper lagres i nettskyen. Lokal lagringsplass brukes bare når du jobber med filer på datamaskinen, eller for filer du nylig har brukt eller bruker ofte. Filer og mapper lagres i nettskyen og på den lokale harddisken.
Tilgjengelighet og tilgang
  • Filer er bare tilgjengelige på nett, med mindre de spesifikt er gjort tilgjengelige uten nett via Disk for datamaskiner.
  • Du kan åpne filer via Finder i macOS eller Filutforsker i Windows.
  • Filer kan bare åpnes når Disk for datamaskiner kjører.
  • Filer er tilgjengelige både på og utenfor nettet.
  • Filer kan åpnes via Finder i macOS eller Filutforsker i Windows.
Støttede disktyper Filer fra delte disker, andre datamaskiner og sikkerhetskopierte USB-enheter kan bare strømmes. Min disk kan strømmes eller speiles. Lokale mapper eller datamaskinen din kan bare speiles. Min disk kan strømmes eller speiles.
Påvirkning på apper Noen apper bruker en kombinasjon av API-er som gjør det vanskelig å strømme filer. Apper som krever omfattende skriving, videoredigering eller redigering av bilder med høy oppløsning, går raskere når du speiler filer.

Viktig:

Strøm eller speil Min disk

1. Åpne Disk for datamaskiner.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger og så Innstillinger.
  3. Til venstre klikker du på Mapper fra Disk.
  4. Under «Synkroniseringsalternativer for Min disk» velger du Strøm filene eller Speil filene.
Når du bytter fra speiling til strømming
  • Filplasseringen endres på datamaskinen din.
    • Når du strømmer, ligger filene på en virtuell disk på datamaskinen.
    • Når du speiler, ligger filene i en mappe på datamaskinen.
  • Mappen med de speilede Min disk-filene synkroniseres ikke lenger.

Slik bytter du fra speiling til strømming:

1. Åpne Disk for datamaskiner.
  2. Sjekk at de lokale filene dine er ferdig synkronisert i nettskyen.
  3. Klikk på Innstillinger Innstillinger og så Innstillinger.
  4. Til venstre klikker du på Mapper fra Disk.
  5. Under «Synkroniseringsalternativer for Min disk» velger du Strøm filene.
  6. Lukk Disk for datamaskiner.
  7. Slett den speilede mappen.

Viktig:

• For å unngå å miste data må du sørge for at filene er ferdig synkronisert før du sletter eller flytter mapper.
  • I Windows må du avslutte Disk for datamaskiner før du fjerner mappen med de tidligere speilede Min disk-filene fra datamaskinen.
Når du bytter fra strømming til speiling

• Når du bytter, lastes Min disk-filer ned til mappen du velger.
  • Hvis det allerede ligger filer i den valgte mappen, prøver Disk for datamaskiner å ikke kopiere filer som allerede ligger i nettskyen.
    • Hvis innholdet i en fil avviker fra filen som er lagret i nettskyen, beholder Disk for datamaskiner begge filene.
  • Filer som ikke allerede ligger i nettskyen, blir lastet opp.
  • Strømmeplasseringen i Google Disk oppdateres slik at det vises en snarvei til den nye Min disk-mappen din.
  • Delte disker, andre datamaskiner og sikkerhetskopierte USB-enheter vises fortsatt og kan fortsatt strømmes.

Slik bytter du fra strømming til speiling:

1. Åpne Disk for datamaskiner.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger og så Innstillinger.
  3. Til venstre klikker du på Mapper fra Disk.
  4. Under «Synkroniseringsalternativer for Min disk» velger du Speil filene.
  5. Lukk Disk for datamaskiner.