Tiedostojen striimaus ja peilaus Drive-työpöytäsovelluksella

Synkronoi Drive-työpöytäsovelluksen tiedostot käyttämällä peilausta ja striimausta.

• Kun käytössä on luotettava internetyhteys, useimmat käyttäjät valitsevat striimauksen tavaksi käsitellä tietokoneellaan olevia Google Drive ‑tiedostoja. Tiedostot tallennetaan ensisijaisesti pilveen, mutta ne tulevat saataville offline-tilassa pääsyn yhteydessä.
  • Kun käytät peilausta, voit valita, missä Oman Driven tiedostot näkyvät paikallisella laitteella, tai varmuuskopioida paikalliset tiedostot pilveen. Peilatut tiedostot tallennetaan aina tietokoneelle ja pilveen. Ne ovat aina käytettävissä offline-tilassa.

Striimattuihin tai peilattuihin tiedostoihin yhdellä laitteella tekemäsi muutokset näkyvät kaikilla laitteilla. Kummassakin tapauksessa Drive-työpöytäsovellus mahdollistaa edelleen kaikkien tietokoneen Google Drivessa olevien tiedostojen ja kansioiden selaamisen.

Seuraava taulukko auttaa valitsemaan striimauksen ja peilauksen välillä:

Striimaus Peilaus
Korkean tason käyttötapaus Edellyttää internetyhteyttä. Minimoi kiintolevyn käytön ja tallentaa sisällön turvallisesti pilveen. Pääset pilvessä oleviin tiedostoihin myös silloin, kun internetyhteyttä ei ole tai Drive-työpöytäsovellus ei ole päällä.
Tallennustila Tiedostot ja kansiot tallennetaan pilveen. Paikallista tallennustilaa käytetään vain, kun käsittelet tietokoneella olevia tai äskettäin ja usein käytettyjä tiedostoja. Tiedostot ja kansiot tallennetaan pilveen ja paikalliselle kiintolevylle.
Saatavuus ja pääsy
  • Tiedostot ovat saatavilla vain verkossa, ellei niitä erikseen tarjota saataville offline-tilassa Drive-työpöytäsovelluksen kautta.
  • Pääset tiedostoihin macOS:n Finderin tai Windowsin Resurssienhallinnan kautta.
  • Tiedostoihin pääsee vain, kun Drive-työpöytäsovellus on päällä.
  • Tiedostot ovat käytettävissä offline-tilassa ja verkossa.
  • Tiedostoihin pääsee macOS:n Finderin tai Windowsin Resurssienhallinnan kautta.
Tuetut Drive-tyypit Tiedostoja voidaan vain striimata jaetuista Driveista, muista tietokoneista ja varmuuskopioiduista USB-laitteista. Omaa Drivea voi striimata tai peilata. Paikallisia kansioita tai tietokonetta voi vain peilata. Omaa Drivea voi striimata tai peilata.
Vaikutus sovelluksiin Osa sovelluksista käyttää APIen yhdistelmää, mikä hankaloittaa tiedostojen striimausta. Laajaa kirjoittamista, videoiden muokkaamista tai korkearesoluutioisten kuvien muokkaamista edellyttävät sovellukset toimivat nopeammin, kun tiedostot peilataan.

Tärkeää:

Oman Driven striimaus tai peilaus

1. Avaa Drive-työpöytäsovellus.
  2. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Drivesta peräisin olevat kansiot.
  4. Valitse Oman Driven synkronointiasetukset ‑kohdasta Striimaa tiedostot tai Peilaa tiedostot.
Kun vaihdat peilauksesta striimaukseen
  • Tiedoston sijainti muuttuu tietokoneella.
    • Striimauksen aikana tiedostot sijaitsevat tietokoneen virtuaalisessa Drivessa.
    • Peilauksen aikana tiedostot sijaitsevat tietokoneen kansiossa.
  • Peilatut Oman Driven tiedostot sisältävää kansiota ei enää synkronoida.

Vaihtaminen peilauksesta striimaukseen:

1. Avaa Drive-työpöytäsovellus.
  2. Varmista, että paikallisten tiedostojen synkronointi pilveen on päättynyt.
  3. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  4. Valitse vasemmalta Drivesta peräisin olevat kansiot.
  5. Valitse Oman Driven synkronointiasetukset ‐kohdasta Striimaa tiedostot.
  6. Sulje Drive-työpöytäsovellus.
  7. Poista peilattu kansio.

Tärkeää:

• Voit välttää datan menettämisen varmistamalla, että tiedostot on synkronoitu kokonaan, ennen kuin poistat tai siirrät kansioita.
  • Windows-tietokoneella sinun on poistuttava Drive-työpöytäsovelluksesta ennen kuin poistat tietokoneelta kansion, joka sisältää aiemmin peilatut Oman Driven tiedostot.
Striimauksesta peilaukseen vaihtaminen

• Kun vaihdat, Oman Driven tiedostot ladataan valitsemaasi kansioon.
  • Jos valitussa kansiossa on jo tiedostoja, Drive-työpöytäsovellus yrittää olla kopioimatta jo pilvessä olevia tiedostoja.
    • Jos tiedoston sisältö eroaa pilvessä olevasta sisällöstä, Drive-työpöytäsovellus säilyttää molemmat.
  • Tiedostot, jotka eivät ole jo pilvessä, ladataan.
  • Google Driven striimaussijainti päivitetään näyttämään pikakuvake uuteen Oman Driven kansioon.
  • Jaetut Drivet, muut tietokoneet ja varmuuskopioidut USB-laitteet näkyvät edelleen, ja ne ovat yhä striimattavissa.

Vaihtaminen striimauksesta peilaukseen:

1. Avaa Drive-työpöytäsovellus.
  2. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Drivesta peräisin olevat kansiot.
  4. Valitse Oman Driven synkronointiasetukset ‐kohdasta Peilaa tiedostot.
  5. Sulje Drive-työpöytäsovellus.