Använda Drive för datorn på macOS

Med Drive för datorn på macOS kan du:

• Öppna Drive från Finder
  • Synkronisera mellan lokala filer och Cloud-filer

Obs!

Ge macOS behörighet att synkronisera filer

Om du synkroniserar vissa filer kan du behöva ge macOS behörighet att få åtkomst till mappar och enheter. Dessa mappar och enheter omfattar:

• Mapparna Skrivbord, Dokument och Nedladdningar
  • Flyttbara volymer och nätverksvolymer
  • Ditt fotobibliotek

Drive för datorn kräver behörighet att:

• Få åtkomst till mappar och enheter som du synkroniserar med Google Drive eller säkerhetskopierar till Google Foto
  • Logga in med hjälp av realtidsnärvaro eller en Bluetooth-nyckel

Om du inte ger ditt godkännande först och sedan bestämmer dig för att synkronisera en mapp eller enhet går du till Systeminställningar och ändrar dina integritetsinställningar.

1. Klicka på Apple Apple menu uppe till vänster på datorn följt av Systeminställningar följt av Integritet och säkerhet.
  2. Öppna Filer och mappar eller Foton.
  3. Växla behörigheten.

Tips! Du måste kanske starta om Drive för datorn eller datorn för att ändringarna ska träda i kraft.

Använda Drive-leverantör för att streama Drive-filer

Om du använder macOS 12.1 eller senare med Drive för datorn för att streama filer använder Drive för datorn macOS filproviderteknik för att ge inbyggt stöd för molnlagringssystem som Drive.

Kontrollera om du använder File Provider

Så här bekräftar du att du använder File Provider:

1. Öppna Drive för datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningarföljt avInställningar.
  3. Klicka på Inställningar Inställningar uppe till höger.
  4. Under Streamingplats för Google Drive ser du aviseringen Mappens plats styrs av macOS.

Tips! Du använder File Provider om du har fått en avisering från Drive för datorn med länken Läs mer.

Läs mer om varför du blir ombedd att aktivera Google Drive

Om du vill aktivera Google Drive måste du ge uttryckligt godkännande. Så här godkänner du:

1. Öppna Finder.
  2. Klicka på Google Drive till vänster under Platser.
  3. Klicka på Aktivera uppe till höger.

Du kan även ge tillstånd genom att klicka på OK i popup-fönstret.

Om du inte aktiverar Google Drive kan du inte streama dina filer med Google Drive för datorn.

Var hittar jag streamingfilerna hos File Provider?

Så här hittar streamingfilerna:

1. Öppna Finder.
  2. Klicka på Google Drive till vänster under Platser.

Filerna laddas inte ned förrän de faktiskt används. Filer som ännu inte har laddats ned är markerade med en molnikon.

Tips!

• För avancerade användningsfall (exempelvis Terminal) hittar du dina filer under ~/Library/CloudStorage.
  • Objekt i en apps senaste fillistor öppnas inte förrän de öppnas på sina nya platser via Spotlight-sökning eller i Finder. Om du har konfigurerat appar för att uttryckligen använda filsökvägar som hänvisar till streamingenheten för Drive för datorn måste du manuellt ändra dessa sökvägar för att få åtkomst till dem på samma sätt som tidigare.
  • Om du tidigare har konfigurerat innehållscachen på en sekundär volym flyttas innehållet till den volym där hemkatalogen finns.

Hur skiljer sig den här funktionen från den jag hade tidigare?

• Du får åtkomst till filer på en annan plats, som styrs av macOS (se ovan).
  • Länken i Finder-sidofältet flyttas från Favoriter till Platser och om du tar bort den kan du lägga till den igen i inställningarna för Finder.
  • Om du drar objekt till och från en Google Drive-mapp flyttas de i stället för att kopieras.
  • Vid en Spotlight-sökning söks enbart en del av din Drive igenom, inklusive nedladdade filer. Om du vill söka i hela Drive använder du sökverktyget i Drive för datorn eller webbplatsen för Drive.
  • Det går inte att ladda ned filer när synkroniseringen har pausats.
  • Nedladdade och lokalt skapade filer är tillgängliga när Drive för datorn inte körs.
  • Cachelagring begränsas av tillgängligt diskutrymme. Operativsystemet tar automatiskt bort filer som har lossats för att frigöra lagringsutrymme. Läs mer om innehållscache för streaming av filer.
  • Förhandsgranskningar via QuickLook fungerar bara för nedladdade filer (filer utan molnikon).
Så här fungerar dra och släpp-funktioner när du använder File Provider

När du drar och släpper en mapp eller fil i Finder flyttas objektet från den ursprungliga platsen till den nya platsen, förutsatt att båda platserna finns på samma diskvolym. Detta gäller även när du drar objektet till eller från Drive för datorn-filflödet.

Tips! Om du vill kopiera en fil eller mapp håller du ned alternativtangenten och drar den till en annan plats.

Felsöka startfel med File Provider

Google Drive startar inte när det stöter på ett fel vid initiering av File Provider. Det här felet är ett fel från macOS. Om du stöter på det här felet:

1. Uppdatera macOS-operativsystemet till den senaste versionen
  2. Starta om datorn

Relaterad resurs: