Bruk Disk for datamaskiner på macOS

Med Disk for datamaskiner på macOS kan du

• åpne Disk fra Finder
  • synkronisere mellom lokale filer og filer i nettskyen

Viktig:

Gi macOS tillatelse til å synkronisere filer

Hvis du synkroniserer bestemte filer, må du kanskje gi macOS tilgang til mapper og enheter. Disse mappene og enhetene omfatter

• mappene «Skrivebord», «Dokumenter» og «Nedlastinger»
  • flyttbare stasjoner og nettverksvolumer
  • bildebiblioteket ditt

Disk for datamaskiner må ha tillatelse for å

• få tilgang til mapper eller enheter du synkroniserer med Google Disk eller sikkerhetskopierer til Google Foto
  • bruke tilstedeværelse i sanntid eller en Bluetooth-nøkkel for å logge på

Hvis du ikke gir tillatelse til å begynne med, men senere bestemmer deg for å synkronisere en mappe eller enhet, kan du gå til Systemvalg og endre personverninnstillingene.

1. Øverst til venstre på datamaskinen klikker du på Apple Apple-meny og så Systeminnstillinger og så Personvern og sikkerhet.
  2. Åpne Filer og mapper eller Bilder.
  3. Slå tillatelsen av eller på.

Tips:  Du må kanskje starte Disk for datamaskiner eller datamaskinen på nytt for at endringer skal tre i kraft.

Bruk File Provider til å strømme Disk-filer

Hvis du bruker macOS 12.1 eller nyere med Disk for datamaskiner til å strømme filer, benyttes File Provider-teknologien til macOS. Denne teknologien leverer innebygd støtte for skybaserte filsystemer som Disk.

Sjekk om du bruker File Provider

Slik kan du sjekke om du bruker File Provider:

1. Åpne Disk for datamaskiner.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger og så Innstillinger.
  3. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre.
  4. Under «Plassering for Google Disk-strømming» skal du se et varsel om at «Mappeplasseringen styres av macOS».

Tips: Du bruker allerede File Provider hvis du har mottatt et varsel fra Disk for datamaskiner med en «Finn ut mer»-link som førte deg hit.

Finn ut hvorfor du blir bedt om å slå på Google Disk

Du må gi en uttrykkelig godkjenning før du kan aktivere Google Disk. Slik gjør du det:

1. Åpne Finder.
  2. Klikk på Google Disk til venstre under «Locations» (Steder).
  3. Klikk på Enable (Aktiver) øverst til høyre.

Du kan også gi tillatelser ved å klikke på OK i forgrunnsvinduet.

Hvis du ikke aktiverer Google Disk, kan du ikke strømme filene dine via Google Disk for datamaskiner.

Hvor finner jeg strømmefilene mine med File Provider?

Slik finner du strømmefiler:

1. Åpne Finder.
  2. Klikk på Google Disk til venstre under «Locations» (Steder).

Filene blir ikke lastet ned før de skal brukes. Filer som ikke er lastet ned, er merket med et skyikon.

Tips:

• For avanserte bruksmønstre (f.eks. Terminal) finner du filene under ~/Library/CloudStorage.
  • Elementer som ligger i lister over nylig brukte filer i et program, kan ikke åpnes før de blir funnet på de nye stedene med Spotlight-søk eller Finder. Hvis du har konfigurert programmer slik at de uttrykkelig bruker filbaner til strømmedisken til Disk for datamaskiner, må du endre disse filbanene manuelt for å fortsette å bruke dem på samme måte som før.
  • Hvis du tidligere har konfigurert innholdsbufferen slik at den plasseres i et sekundært diskvolum, flyttes innholdet til det samme arkivet som startsidekatalogen ligger i.

Hvordan har funksjonaliteten endret seg?

• Filer åpnes på et annet sted, som kontrolleres av macOS (se ovenfor).
  • Linken i sidefeltet i Finder flyttes fra Favoritter til Locations (Steder). Hvis du fjerner den, kan den legges til igjen senere i Finder-innstillingene.
  • Når du drar elementer inn i eller ut av en Google Disk-mappe, blir de som standard flyttet (ikke kopiert).
  • Spotlight-søk søker kun gjennom deler av Disk-området ditt, inkludert eventuelle nedlastede filer. Hvis du vil søke gjennom hele Disk-området, må du bruke Disk-nettstedet eller søkeverktøyet i Disk for datamaskiner.
  • Du kan ikke laste ned filer når synkronisering er satt på pause.
  • Nedlastede og lokalt opprettede filer er tilgjengelige når Disk for datamaskiner ikke kjører.
  • Bufring er begrenset av den tilgjengelige diskplassen – OS-et fjerner automatisk løsnede filer for å frigjøre plass.Finn ut mer om innholdsbufferen for strømmefiler.
  • QuickLook-forhåndsvisninger fungerer bare for nedlastede filer (filer uten skyikon).
Slik fungerer dra-og-slipp-funksjonalitet ved bruk av File Provider

Når du drar og slipper en mappe eller en fil i Finder, flyttes det aktuelle elementet fra den opprinnelige plasseringen til den nye plasseringen – forutsatt at begge plasseringene ligger på samme diskvolum. Dette gjelder selv om du drar elementet inn eller ut av strømmeplasseringen for filer i Disk for datamaskiner.

Tips: For å kopiere en fil eller mappe, hold inne Option-tasten og dra filen eller mappen til et annet sted.

Feilsøk oppstartsfeil med File Provider

Google Disk kan ikke starte når det oppstår en feil i initialiseringen av File Provider. Dette skyldes en macOS-feil. Hvis du får denne feilen:

1. Oppdater macOS-operativsystemet til den nyeste versjonen.
  2. Start datamaskinen på nytt.

Relatert ressurs: