Drive-työpöytäsovelluksen käyttäminen macOS:llä

Käyttämällä Drive-työpöytäsovellusta macOS:llä voit

• käyttää Drivea Finderissa
  • pitää paikalliset ja pilvitiedostosi synkronoituina.

Tärkeää:

Luvan myöntäminen macOS:lle tiedostojen synkronointia varten

Jos synkronoit tiettyjä tiedostoja, sinun on ehkä myönnettävä macOS:lle lupa käyttää kansioita ja laitteita. Näitä kansioita ja laitteita ovat esimerkiksi:

• Tietokone-, Dokumentit- ja Lataukset-kansiot
  • Irrotettavat ja verkkotaltiot
  • Kuvat-kirjasto

Drive-työpöytäsovellus tarvitsee luvan

• käyttää kansioita tai laitteita, jotka synkronoit Google Driveen tai jotka varmuuskopioit Google Kuviin
  • käyttää reaaliaikaista läsnäoloa tai Bluetooth-avainta sisäänkirjautumiseen.

Jos et myönnä hyväksyntää ensimmäisellä kerralla, mutta haluat synkronoida kansion tai laitteen myöhemmin, valitse "Järjestelmäasetukset" ja muuta yksityisasetuksiasi.

1. Valitse tietokoneen vasemmasta yläreunasta Apple Apple-valikko ja sitten Järjestelmäasetukset ja sitten Tietosuoja ja tietoturva.
  2. Avaa Tiedostot ja kansiot tai Kuvat.
  3. Valitse lupa tai poista sen valinta.

Vinkki: Jotta muutokset tulevat voimaan, sinun on ehkä käynnistettävä uudestaan Drive-työpöytäsovellus tai tietokone.

Drive-tiedostojen striimaaminen File Providerissa

Jos striimaat tiedostoja Drive-työpöytäsovelluksessa macOS 12.1:llä tai uudemmalla, Drive-työpöytäsovellus käyttää macOS:n File Provider ‑teknologiaa sisäänrakennetun tuen tarjoamiseen pilvipohjaisille tiedostojärjestelmille, kuten Drivelle.

File Providerin käytön vahvistaminen

Näin vahvistat, että käytät File Provideria:

1. Avaa Drive-työpöytäsovellus.
  2. Klikkaa Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset.
  4. Varmista, että näet Google Driven striimauksen sijainti ‑kohdassa ilmoituksen "macOS hallinnoi kansion sijaintia".

Vinkki: Jos sait Drive-työpöytäsovelluksesta ilmoituksen, johon sisältyi “Lue lisää” ‑linkki, jota klikkaamalla siirryit tänne, käytät File Provideria.

Lue lisää siitä, miksi sinua pyydetään ottamaan käyttöön Google Drive

Google Driven ottaminen käyttöön edellyttää hyväksyntääsi. Hyväksyminen:

1. Avaa Finder.
  2. Valitse vasemmalta Sijainneista Google Drive.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Ota käyttöön.

Voit myöntää luvan myös klikkaamalla ponnahdusikkunasta OK

Jos et ota Google Drivea käyttöön, et voi striimata tiedostojasi Google Drive ‑työpöytäsovelluksella.

Mistä löydän striimaustiedostoni File Providerissa?

Löydät striimaustiedostot seuraavasti:

1. Avaa Finder.
  2. Valitse vasemmalta Sijainneista Google Drive.

Tiedostoja ei ladata ennen kuin niitä käytetään. Lataamattomat tiedostot on merkitty pilvikuvakkeella.

Vinkkejä:

• Monimutkaisemmissa käyttötapauksissa (esim. Terminal) tiedostot löytyvät kohdasta ~/Library/CloudStorage.
  • Sovelluksen viimeksi käytetyissä tiedostoissa olevat kohteet eivät avaudu, ennen kuin niitä käytetään uusissa sijainneissa Spotlight-haun tai Finderin kautta. Jos olet määrittänyt sovellukset käyttämään Drive-työpöytäsovelluksen striimaukseen viittaavia tiedostopolkuja, sinun on muutettava kyseisiä polkuja manuaalisesti, jotta voit jatkaa niiden käyttämistä entiseen tapaan.
  • Jos olet aiemmin määrittänyt sisällön välimuistin toissijaiselle asemalle, sisältö siirretään samalle asemalle kotihakemiston kanssa.

Miten toiminto eroaa aiemmasta?

• Tiedostoja käytetään eri paikassa, jota macOS hallinnoi (katso yllä).
  • Finderin sivupalkin linkki siirtyy Suosikeista Sijainteihin, ja jos poistat sen, se voidaan lisätä uudelleen Finderin asetuksista.
  • Kun kohteita vedetään Google Drive ‑kansioon ja sieltä pois, ne siirretään oletuksena kopioinnin sijaan.
  • Spotlight-haku käy läpi vain osaa Drive-aineistostasi ja ladatuista tiedostoista. Voit tehdä hakuja koko Drive-aineistostasi käyttämällä Drive-työpöytäsovelluksen hakutyökalua tai Drive-sivustoa.
  • Et voi ladata tiedostoja, kun synkronointi on keskeytetty.
  • Ladatut ja paikallisesti luodut tiedostot ovat käytettävissä, kun Drive-työpöytäsovellus ei ole käynnissä.
  • Välimuistia rajoitetaan vapaan levytilan mukaan. Käyttöjärjestelmä poistaa kiinnittämättömiä tiedostoja automaattisesti tilan vapauttamiseksi. Lue lisää striimattavien tiedostojen sisällön välimuistista.
  • QuickLook-esikatselut toimivat vain ladatuissa tiedostoissa (tiedostot, joissa ei ole pilvikuvaketta).
Vetäminen ja pudottaminen File Providerilla

Kun vedät ja pudotat tiedoston tai kansion Finderissa, kyseinen kohde siirtyy alkuperäisestä sijainnista uuteen sijaintiin, jos molemmat sijainnit ovat samalla levyllä. Näin käy myös, jos kohde vedetään Drive-työpöytäsovelluksen tiedoston striimaussijaintiin tai pois sieltä.

Vinkki: Jos haluat kopioida tiedoston tai kansion, pidä Optio-näppäintä painettuna ja vedä kohde uuteen sijaintiin.

File Providerin käynnistysvirheen vianetsintä

Google Drive ei käynnisty, jos File Providerissa on alustusvirhe. Tämä on macOS-virhe. Jos virhe ilmenee:

1. Päivitä macOS-käyttöjärjestelmä uusimpaan versioon.
  2. Tietokoneen käynnistäminen uudelleen

Aiheeseen liittyvää materiaalia: