Brug Drev til computer på macOS

Med Drev til computer i macOS kan du:

• Få adgang til Drev via Finder
  • Synkronisere mellem lokale filer og filer i skyen

Vigtigt!

Giv macOS tilladelse til at synkronisere filer

Hvis du synkroniserer bestemte filer, skal du muligvis give macOS adgangstilladelse til mapper og enheder. Disse mapper og enheder omfatter:

• Mapper på skrivebordet, i Dokumenter og i Downloads
  • Flytbare volumener og netværksvolumener
  • Din Fotos-samling

Drev til computer kræver tilladelse til:

• At tilgå mapper eller enheder, du synkroniserer med Google Drev eller sikkerhedskopierer til Google Fotos
  • At bruge tilstedeværelse i realtid eller en Bluetooth-nøgle til at logge ind

Hvis du ikke giver tilladelse fra starten, og du senere beslutter at synkronisere en mappe eller enhed, kan du gå til "Systemindstillinger" og ændre dine privatlivsindstillinger.

1. Øverst til venstre på din computer skal du klikke på Apple Apple-menu efterfulgt af Systemindstillinger efterfulgt af Anonymitet & sikkerhed.
  2. Åbn Filer og mapper eller Billeder.
  3. Slå tilladelsen til eller fra.

Tip! Du skal muligvis genstarte Drev til computer eller din computer, før ændringerne træder i kraft.

Brug File Provider til at streame Drev-filer

Hvis du bruger macOS 12.1 eller nyere med Drev til computer til at streame filer, bruger Drev til computer macOS's File Provider-teknologi til at levere indbygget understøttelse af filsystemer i skyen som f.eks. Drev.

Bekræft, at du bruger File Provider

Sådan bekræfter du, at du bruger File Provider:

1. Åbn Drev til computer.
  2. Klik på Indstillinger Indstillinger efterfulgt af Præferencer.
  3. Klik på Indstillinger Indstillinger øverst til højre.
  4. Under "Placering for Google Drev-streaming" skal du sørge for, at du ser notifikationen "Mappeplaceringen administreres af macOS".

Tip! Hvis du har modtaget en notifikation fra Drev til computer med et "Få flere oplysninger"-link, der førte dig hertil, bruger du File Provider.

Se, hvorfor du bliver bedt om at aktivere Google Drev

Du skal give udtrykkelig tilladelse, hvis du vil aktivere Google Drev. For at godkende:

1. Åbn Finder.
  2. Klik på Google Drev under "Locations" [Steder].
  3. Klik på Enable [Aktivér] øverst i højre hjørne.

Du kan også give tilladelser ved at klikke på OK i pop op-vinduet.

Hvis du ikke aktiverer Google Drev, kan du ikke streame dine filer ved hjælp af Google Drev til computer.

Hvor finder jeg mine streamingfiler med File Provider?

Sådan finder du streamingfiler:

1. Åbn Finder.
  2. Klik på Google Drev under "Locations" [Steder].

Filerne downloades ikke, før de rent faktisk bruges. Filer, der endnu ikke er downloadet, er markeret med et skyikon.

Tips!

• Til forbindelse med avanceret brug (f.eks. Terminal) kan du finde dine filer under ~/Library/CloudStorage.
  • Elementer i et programs seneste fillister åbnes ikke, før de tilgås på deres nye placeringer via Spotlight-søgning eller i Finder. Hvis du har konfigureret programmer, så de udtrykkeligt bruger filstier, der henviser til streamingdrevet i Drev til computer, skal du manuelt ændre disse stier, så du fortsat kan tilgå dem som hidtil.
  • Hvis du tidligere har konfigureret placeringen af din indholdscache til en sekundær volumen, flyttes dit indhold til den samme volumen, hvor dit startindeks er placeret.

Hvordan adskiller denne funktionalitet sig fra den tidligere?

• Der er adgang til filerne et andet sted, som styres af macOS (se ovenfor).
  • Linket i sidebjælken i Finder flyttes fra Favorites [Favoritter] til Locations [Steder], og hvis du fjerner det, kan du tilføje det igen via dine præferencer i Finder.
  • Hvis du trækker elementer til og fra en mappe i Google Drev, bliver de som standard flyttet i stedet for kopieret.
  • Søgefunktionen Spotlight søger kun delvist i din Drev-lagerplads, herunder eventuelle downloadede filer. Hvis du vil søge i hele din Google Drev-lagerplads, skal du bruge søgeværktøjet i Drev til computer eller Drev-websitet.
  • Når synkroniseringen er sat på pause, kan du ikke downloade filer.
  • Downloadede og lokalt oprettede filer kan tilgås, når Drev til computer ikke kører.
  • Cachelagring er begrænset af den ledige diskplads. Operativsystemet fjerner automatisk frigjorte filer for at frigøre plads. Få flere oplysninger om indholdscachen til streamingfiler.
  • Forhåndsvisning af QuickLook fungerer kun for downloadede filer (filer uden et skyikon).
Se, hvordan træk og slip fungerer, når du bruger File Provider

Når du trækker og slipper en mappe eller fil i Finder, flyttes elementet fra den oprindelige placering til den nye placering, hvis begge placeringer er på samme diskenhed. Dette gælder også, når du trækker elementet ind eller ud af streamingplaceringen for Drev til computer.

Tip! Du kan kopiere en fil eller mappe ved at holde Option-tasten nede og trække filen til et anden placering.

Find og løs problemer med opstart, når du bruger File Provider

Google Drev kan ikke starte, når det støder på en initialiseringsfejl med File Provider. Dette er en fejl fra macOS. Hvis du støder på denne fejl:

1. Opdater dit macOS-operativsystem til den nyeste version
  2. Genstart computeren

Relateret ressource: