Google Driven synkronointisovelluksiin tulossa muutoksia

Voit nyt ladata Drive-työpöytäsovelluksen. Jos haluat lisätietoja Drive-työpöytäsovellukseen siirtymisestä, tutustu artikkeliin Siirtyminen Backup and Syncistä Google Drive ‐työpöytäsovellukseen.

Kuinka tämä vaikuttaa dataasi ja käyttämiisi ominaisuuksiin?

Kuten Backup and Syncilläkin, Drive-työpöytäsovelluksella voit synkronoida sisältösi helposti kaikkien laitteidesi ja pilven välillä. Näiden kahden tuotteen ominaisuuksissa on kuitenkin joitakin eroja. Alla on lisätietoja siitä, miten Drive-työpöytäsovellus eroaa Backup and Syncistä:
Katso kaikki ominaisuudet
  Backup and Sync  Drive-työpöytäsovellus
Tiedostojen käyttäminen Omassa Drivessa Kyllä Kyllä
Tiedostojen käyttäminen jaetuissa Driveissa Ei Kyllä, jos tilauksesi kattaa jaetut Drivet tai jos sinut on kutsuttu jaettuun Driveen
Valittujen Oman Driven kansioiden synkronointi tietokoneelle Kyllä Ei, mutta voit säästää kiintolevytilaa striimaamalla tiedostot ja valitsemalla kansiot, joita voi käyttää ilman verkkoyhteyttä. Katso lisätietoja alla olevasta Usein kysyttyä ‑osiosta.
Valittujen Drive-tiedostojen käyttö ilman verkkoyhteyttä Ei Kyllä
Muiden kuin Google-tiedostojen (kuten Microsoft Office ja Photoshop) avaaminen ja tallentaminen Kyllä Kyllä
Asiakirjaa Microsoft Officessa muokkaavan käyttäjän näyttäminen Ei Kyllä
Paikallisten kansioiden (kuten Tiedostot tai Työpöytä) synkronointi Google Driveen Kyllä Kyllä
Kuvien ja videoiden varmuuskopiointi Google Kuviin Kyllä Kyllä
Pelkkien kuvien ja videoiden varmuuskopiointi Google Driveen Kyllä Ei, voit varmuuskopioida kansiot suoraan Google Kuviin
Useiden tilien käyttö samanaikaisesti Kyllä Kyllä
Applen kuvakirjaston lataaminen Kyllä Kyllä
Lataaminen USB:ltä Kyllä Kyllä
Tumma tila Ei Kyllä
Valittujen tiedostotunnisteiden sulkeminen pois Drive- tai Kuvat-latauksista Kyllä Ei
Poistojen jättäminen pois tietokoneen ja Driven kansioiden välisestä synkronoinnista Kyllä Ei

Miten Backup and Syncin käyttäjät voivat aloittaa Drive-työpöytäsovelluksen käyttämisen?

Voit siirtää tilisi ja asetuksesi Backup and Syncistä Google Drive ‑työpöytäsovellukseen. Prosessin aikana tarkistat ja vahvistat tietokoneesi varmuuskopioitavien ja pilveen synkronoitavien kansioiden asetukset Backup and Syncin kautta. Backup and Sync poistetaan automaattisesti, kun olet siirtänyt tilisi Drive-työpöytäsovellukseen.

Lue lisää Google Drive ‑työpöytäsovelluksen käyttämisestä.

Usein kysyttyä

Miksi muutos tehdään?
Google Drive ‑työpöytäsovellus yhdistää Drive File Streamin ja Backup and Syncin parhaat ja käytetyimmät ominaisuudet. Se luo kaikille Driven käyttäjille tehokkaan ja yhtenäisen synkronointisovelluksen, jota voi käyttää niin töissä kuin vapaa-ajallakin.
Vaikuttavatko Drive-työpöytäsovelluksen julkaisut tiedostoihini?
Ei, julkaisut eivät vaikuta tiedostoihisi. Tämä päivitys koskee vain Backup and Synciä, ei tallennettuja tiedostojasi.
Käytän Drive File Streamia. Miten tämä vaikuttaa minuun?
Muutos ei vaikuta merkittävästi kaltaisiisi Drive File Streamin käyttäjiin. Uusimmassa versiossa työkalun nimeksi vain vaihtuu Drive-työpöytäsovellus. Osana julkaisua käyttöösi tulee myös uusia ominaisuuksia Backup and Syncistä myöhemmin tänä vuonna.
Olen Workspace-järjestelmänvalvoja, ja organisaatiossani käytetään Drive File Streamia. Uudet ominaisuudet pohdituttavat minua. Mitä voin tehdä?
Järjestelmänvalvojat voivat hallinnoida uusia ominaisuuksia rekisteriavaimella. Näet julkaisutiedoista, milloin uudet ominaisuudet ovat saatavilla. Saat lisätietoja ominaisuuksien hallinnasta tutustumalla Drive File Streamin määrittämisohjeisiin.
Backup and Syncissä voin valita Drivesta kansiot, jotka haluan synkronoida tietokoneelle. Miten tämä onnistuu Drive-työpöytäsovelluksessa?

Backup and Syncissä synkronoit tietyt kansiot Omasta Drivesta tietokoneellesi kiintolevytilan säästämiseksi. Drive-työpöytäsovelluksella voit striimata Oman Driven tiedostoja ja käyttää kiintolevytilaa vain tiettyihin tiedostoihin.

Striimausta käyttäessäsi voit sallia tiettyjen tiedostojen ja kansioiden offline-käytön näin:

1. Klikkaa tiedostoa tai kansiota hiiren kakkospainikkeella.
  2. Valitse Offline-käyttö ja sitten Käytettävissä offline-tilassa.
Lue lisää striimauksen ja peilauksen eroista Siirtyminen Backup and Syncistä Google Drive ‐työpöytäsovellukseen ‑artikkelista.
Olen Workspace-järjestelmänvalvoja, ja organisaatiossani käytetään Drive-työpöytäsovellusta. Miten voin hallinnoida tiimin pääsyä uusiin ominaisuuksiin Backup and Syncissä?
Järjestelmänvalvojat voivat poistaa käytöstä Drive-työpöytäsovelluksen uudet ominaisuudet, jotka ovat aiemmin olleet käytössä pelkästään Backup and Syncissä. Näitä ominaisuuksia ovat esimerkiksi
  • paikallisten kansioiden peilaus Driveen ja Kuviin
  • tiedostojen varmuuskopiointi ulkoisilta asemilta ja laitteilta.
Näitä ominaisuuksia voi tulevan julkaisun jälkeen hallinnoida suoraan hallintakonsolissa Drive-työpöytäsovellusta koskevassa osiossa. Siihen asti Backup and Syncin käytöstä poistaminen hallintakonsolissa johtaa samaan tulokseen.