Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Hantera flera domäner med verktyg för massåtgärder

Använd verktyg för massåtgärder om du vill visa och redigera flera domäner samtidigt.

Med verktyg för massåtgärder kan du

• filtrera efter domänattribut och domännamn
  • hantera sorteringen av kolumner
  • lägga till och ta bort kolumner
  • aktivera och inaktivera automatisk förnyelse för flera domäner
  • lägga till år för flera domäner.

Öppna verktyg för massåtgärder

1. Logga in på Google Domains.
  2. Klicka på Mina domäner till vänster.
  3. Klicka på Visa verktyg för massåtgärder längst upp till höger.

Filtrera domänlistan

Så här filtrerar du sökresultaten:

1. Logga in på Google Domains.
  2. Klicka på Mina domäner till vänster.
  3. Högst upp klickar du i filtersökfältet för att öppna en meny med attribut att välja bland.
  4. Välj vilka attribut du vill söka efter. Klicka sedan på Tillämpa.
  5. Resultaten visas i den nedanstående tabellen.
  6. Klicka på Ta bort Ta bort till höger om filtersökfältet om du vill ta bort alla filter.
Sortera kolumnerna

Du kan sortera kolumner efter namn, status och utgångsdatum/förnyelsedatum.

Så här ändrar du ordningen på tabellerna:

1. Logga in på Google Domains.
  2. Klicka på Mina domäner till vänster.
  3. Klicka på rubriken i kolumnen du vill sortera.
  4. Om du vill ha omvänd ordning klickar du på rubriken igen.
Lägga till eller ta bort kolumner
  1. Logga in på Google Domains.
  2. Klicka på Mina domäner till vänster.
  3. Klicka på Kolumner uppe till höger.
  4. I menyn väljer du vilka kolumner du vill visa eller dölja.
  5. Klicka på Verkställ.

Domänförnyelse

Lägga till automatisk förnyelse

Aktivera automatisk förnyelse om du vill förnya din årliga registrering automatiskt varje år några dagar innan den löper ut.
  1. Logga in på Google Domains.
  2. Klicka på Mina domäner till vänster.
  3. Markera rutan till vänster om de domännamn du vill inkludera.
  4. Klicka på Förnya domän uppe till höger.
  5. Klicka på Aktivera automatisk förnyelse i menyn.

Google Domains ber dig att bekräfta köpet. Ditt konto debiteras inte förrän domänen förnyas automatiskt. Den automatiska förnyelsen sker några dagar före det sista giltighetsdatumet.

Registreringsperioden varierar beroende på domänändelse, och för vissa domäner tillåts endast automatisk förnyelse. Kontrollera referensen för uppgifter om domänändelser för att bekräfta registreringarna. Läs mer om hur du förnyar en domän.

Lägga till år på en registrering
Köp flera års registrering i förväg för att undvika framtida prishöjningar.
  1. Logga in på Google Domains.
  2. Klicka på Mina domäner till vänster.
  3. Markera rutan till vänster om de domännamn du vill inkludera.
  4. Klicka på Förnya domän uppe till höger.
  5. Klicka på Lägg till år i menyn.
  6. Välj antalet år du vill förnya domänerna.

Google Domains ber dig att bekräfta köpet. Google Domains debiterar ditt konto när du slutför köpet.

Registreringsperioden varierar beroende på domänändelse, och för vissa domäner tillåts endast automatisk förnyelse. Kontrollera referensen för uppgifter om domänändelser för att bekräfta registreringarna. Läs mer om hur du förnyar en domän.

Redigera kontaktuppgifter

Uppdatera samma kontakt för flera domäner

1. Logga in på Google Domains.
  2. Klicka på Mina domäner till vänster.
  3. Klicka på Kolumner uppe till höger.
  4. Välj Kontaktuppgifter.
  5. Klicka på Verkställ.
  6. Markera rutan till vänster om de domännamn du vill ändra. Alla domäner måste ha samma kontaktuppgifter.
  7. Klicka på Redigera kontaktuppgifter uppe till höger.
  8. Uppdatera lämplig information under Innehavare. Klicka på redigeringsikonen Redigera om du vill uppdatera kontaktadressen.
  9. Markera de avsedda rutorna om administratörs-/teknikkontakterna och innehavaren är samma. Om administratören och/eller den tekniska kontakten skiljer sig åt avmarkerar du rutan Samma som innehavaren och uppdaterar informationen efter behov.
  10. Klicka på Tillämpa och Bekräfta ändringen.

Välj en befintlig kontakt för flera domäner

1. Logga in på Google Domains.
  2. Klicka på Mina domäner till vänster.
  3. Klicka på Kolumner uppe till höger.
  4. Välj Kontaktuppgifter.
  5. Klicka på Verkställ.
  6. Markera rutan till vänster om de domännamn du vill ändra.
  7. Klicka på Redigera kontaktuppgifter uppe till höger.
  8. Välj rätt kontaktnamn för innehavare, administratör och teknisk kontakt.
  9. Klicka på Tillämpa och Bekräfta ändringen.

Lägg till en ny kontakt för flera domäner

1. Logga in på Google Domains.
  2. Klicka på Mina domäner till vänster.
  3. Klicka på Kolumner uppe till höger.
  4. Välj Kontaktuppgifter.
  5. Klicka på Verkställ.
  6. Markera rutan till vänster om de domännamn du vill inkludera.
  7. Klicka på Lägg till ny längst ned i formuläret.
  8. Lägg till de nya kontaktuppgifterna.
  9. Välj kontakttyp
  10. Klicka på Tillämpa och Bekräfta ändringen.

Viktigt! Innan kontaktuppgifterna kan uppdateras kan den tidigare och nya innehavaren behöva bekräfta ändringen via e-post. För ändringar som kräver bekräftelse visas de uppdaterade kontaktuppgifterna som väntande. Om du inte bekräftar inom sju dagar avbryts ändringen.

När kontaktuppgifterna har bekräftats kan det ta några timmar innan uppdateringarna visas i WHOIS.