Google har inngått en avtale om at Squarespace, Inc. skal kjøpe alle domenenavnregistreringer fra Google Domains. Squarespace er domeneforvalteren for domenet ditt, og vilkårene for bruk av Squarespace gjelder. Google administrerer imidlertid domenet ditt i løpet av en overgangsperiode. Etter denne overgangsperioden blir domenet ditt overført til Squarespace, og fra og med overføringen er dataene dine underlagt personvernreglene til Squarespace. Finn ut mer om avtalen.

Administrer flere domener med verktøy for massehandlinger

Bruk verktøy for massehandlinger for å se og redigere flere domener samtidig.

Med verktøy for massehandlinger kan du

• filtrere etter domeneattributter og domenenavn
  • styre hvordan kolonnene sorteres
  • legge til og fjerne kolonner
  • slå automatisk fornyelse på eller av for flere domener
  • legge til år for flere domener

Åpne verktøy for massehandlinger

1. Logg på Google Domains.
  2. Klikk på Mine domener på venstre side.
  3. Klikk på Vis verktøy for massehandlinger øverst til høyre.

Filtrer domenelisten

Slik filtrerer du søkeresultatene:

1. Logg på Google Domains.
  2. Klikk på Mine domener på venstre side.
  3. Klikk i søkefeltet øverst for å åpne en meny med attributter du kan velge mellom.
  4. Velg attributtene du vil søke etter. Klikk deretter på Bruk.
  5. Resultatene vises i tabellen nedenfor.
  6. Hvis du vil fjerne alle filtrene, klikker du på Fjern Fjern til høyre for filtersøkefeltet.
Sorter kolonnene

Du kan sortere kolonner etter navn, status og utløps-/fornyelsesdato.

Slik endrer du rekkefølgen for hvordan tabellene sorteres:

1. Logg på Google Domains.
  2. Klikk på Mine domener på venstre side.
  3. Klikk på overskriften i kolonnen du vil sortere etter.
  4. Du kan snu sorteringsrekkefølgen ved å klikke på kolonneoverskriften igjen.
Legg til eller fjern kolonner
  1. Logg på Google Domains.
  2. Klikk på Mine domener på venstre side.
  3. Klikk på Kolonner øverst til høyre.
  4. På menyen velger du hvilke kolonner du vil vise eller skjule.
  5. Klikk på Bruk.

Domenefornyelse

Legg til automatisk fornyelse

Slå på automatisk fornyelse for å fornye den årlige registreringen automatisk noen dager før den utløper.
  1. Logg på Google Domains.
  2. Klikk på Mine domener på venstre side.
  3. Merk av i boksen til venstre for domenenavnene du vil ta med.
  4. Klikk på Forny domenet øverst til høyre.
  5. Klikk på Slå på automatisk fornyelse på menyen.

Google Domains ber deg deretter om å bekrefte kjøpet. Kontoen din blir ikke belastet før domenet fornyes automatisk. Datoen for den automatiske fornyelsen er noen dager før utløpsdatoen.

Registreringsperioden varierer etter toppdomene, og for enkelte domener er det bare automatiske fornyelser som er tillatt. Sjekk referansedokumentet for toppdomener for å finne informasjonen om domenet ditt. Finn ut mer om hvordan du fornyer et domene.

Legg til flere år i registreringen din
Kjøp flere års registrering på forhånd for å unngå potensielle prisøkninger i fremtiden.
  1. Logg på Google Domains.
  2. Klikk på Mine domener på venstre side.
  3. Merk av i boksen til venstre for domenenavnene du vil ta med.
  4. Klikk på Forny domenet øverst til høyre.
  5. Klikk på Legg til flere år på menyen.
  6. Velg hvor mange år du vil fornye domenene for.

Google Domains ber deg deretter om å bekrefte kjøpet. Google Domains belaster kontoen din når du fullfører kjøpet.

Registreringsperioden varierer etter toppdomene, og for enkelte domener er det bare automatiske fornyelser som er tillatt. Sjekk referansedokumentet for toppdomener for å finne informasjonen om domenet ditt. Finn ut mer om hvordan du fornyer et domene.

Rediger kontaktinformasjonen

Oppdater den samme kontakten for flere domener

1. Logg på Google Domains.
  2. Klikk på Mine domener på venstre side.
  3. Klikk på Kolonner øverst til høyre.
  4. Velg Kontaktinformasjon.
  5. Klikk på Bruk.
  6. Merk av i boksen til venstre for domenenavnene du vil endre. Alle disse domenene må ha den samme kontaktinformasjonen.
  7. Klikk på Endre kontaktinformasjonen øverst til høyre.
  8. Oppdater den aktuelle informasjonen under Registrant. Klikk på redigeringsikonet Endre for å oppdatere e-postadressen for kontakten.
  9. Hvis den administrative/tekniske kontakten og registrantkontakten er den samme, må du sørge for å merke av i de aktuelle boksene. Hvis den administrative og/eller tekniske kontakten ikke er den samme, fjerner du avmerkingen for «Samme som registranten» og oppdaterer informasjonen etter behov.
  10. Klikk på Bruk og Bekreft endringen.

Velg en eksisterende kontakt for flere domener

1. Logg på Google Domains.
  2. Klikk på Mine domener på venstre side.
  3. Klikk på Kolonner øverst til høyre.
  4. Velg Kontaktinformasjon.
  5. Klikk på Bruk.
  6. Merk av i boksen til venstre for domenenavnene du vil endre.
  7. Klikk på Endre kontaktinformasjonen øverst til høyre.
  8. Velg riktig kontaktnavn for registranten og den administrative og tekniske kontaktpersonen.
  9. Klikk på Bruk og Bekreft endringen.

Legg til en ny kontakt for flere domener

1. Logg på Google Domains.
  2. Klikk på Mine domener på venstre side.
  3. Klikk på Kolonner øverst til høyre.
  4. Velg Kontaktinformasjon.
  5. Klikk på Bruk.
  6. Merk av i boksen til venstre for domenenavnene du vil ta med.
  7. Klikk på Legg til ny nederst i skjemaet.
  8. Legg til den nye kontaktinformasjonen.
  9. Velg kontakttype.
  10. Klikk på Bruk og Bekreft endringen.

Viktig: Før kontaktinformasjonen kan oppdateres, kan det hende at den forrige og den nye registranten må bekrefte endringen via e-post. For endringer som krever bekreftelse, vises den oppdaterte kontaktinformasjonen som «ventende». Hvis endringen ikke bekreftes innen sju dager, blir den kansellert.

Når kontaktinformasjonen er bekreftet, kan det ta noen timer før oppdateringene vises i WHOIS.