Squarespace, Inc. ja Google ovat solmineet sopimuksen, jonka seurauksena Squarespace ostaa kaikki Google Domainsin verkkotunnusten rekisteröinnit. Squarespace on verkkotunnuksen tietueen rekisteröijä, ja Squarespacen käyttöehtoja sovelletaan. Google ylläpitää verkkotunnusta siirtymäjakson aikana. Siirtymäjakson jälkeen verkkotunnus siirtyy Squarespaceen, ja siirron jälkeen dataan sovelletaan Squarespacen tietosuojakäytäntöäLue lisää sopimuksesta.

Useiden verkkotunnusten ylläpito joukkotyökaluilla

Joukkotyökalujen avulla voit nähdä ja muokata useita verkkotunnuksia kerralla.

Niiden avulla voit

• suodattaa verkkotunnuksen määritteiden ja verkkotunnuksen perusteella
  • muuttaa sarakkeiden lajittelujärjestystä
  • lisätä ja poistaa sarakkeita
  • ottaa automaattisen uusimisen käyttöön useille verkkotunnuksille tai poistaa sen käytöstä useilta verkkotunnuksilta
  • lisätä vuosia useille verkkotunnuksille.

Joukkotyökalujen avaaminen

1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Klikkaa vasemmasta reunasta Omat verkkotunnukset.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Näytä joukkotyökalut

Verkkotunnuslistan suodattaminen

Hakutulosten suodattaminen:

1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Klikkaa vasemmasta reunasta Omat verkkotunnukset.
  3. Klikkaa ylhäältä suodatushakukenttää. Näkyviin tulee valikko, josta voit valita haluamasi määritteet.
  4. Valitse määritteet, joita haluat hakea. Klikkaa sen jälkeen Käytä.
  5. Tulokset näkyvät alla taulukossa.
  6. Jos haluat tyhjentää kaikki suodattimet, klikkaa suodatushakukentän oikealta puolelta Poista Poista.
Sarakkeiden järjestäminen

Voit järjestää sarakkeet nimen, tilan ja vanhenemis-/uusimispäivän mukaan.

Taulukoiden lajittelujärjestyksen muuttaminen:

1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Klikkaa vasemmasta reunasta Omat verkkotunnukset.
  3. Klikkaa järjestettävän sarakkeen nimeä.
  4. Jos haluat kääntää lajittelujärjestyksen, klikkaa otsikkoa uudelleen.
Sarakkeiden lisääminen tai poistaminen
  1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Klikkaa vasemmasta reunasta Omat verkkotunnukset.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Sarakkeet.
  4. Valitse valikosta, mitkä sarakkeet haluat näkyviin ja mitkä piiloon.
  5. Klikkaa Käytä.

Verkkotunnuksen uusiminen

Automaattisen uusinnan lisääminen

Ota automaattinen uusinta käyttöön, niin vuosittainen rekisteröintisi uusitaan automaattisesti muutama päivä ennen sen vanhenemista.
  1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Klikkaa vasemmasta reunasta Omat verkkotunnukset.
  3. Valitse verkkotunnukset merkitsemällä valintaruutu niiden vasemmalta puolelta.
  4. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Uusi verkkotunnus.
  5. Klikkaa valikosta Ota automaattinen uusiminen käyttöön.

Google Domains pyytää sinua vahvistamaan ostoksen. Tiliäsi ei veloiteta ennen kuin verkkotunnus uusitaan automaattisesti. Verkkotunnus uusitaan automaattisesti muutama päivä ennen sen vanhenemista.

Rekisteröintiaika vaihtelee verkkotunnuksen päätteen mukaan, ja jotkin verkkotunnukset voi uusia vain automaattisesti. Vahvista rekisteröintisi verkkotunnuksen päätteen viitteestä. Lue lisää verkkotunnuksen uusimisesta.

Lisää vuosia rekisteröintiin
Osta useita rekisteröintivuosia etukäteen, niin voit välttää mahdolliset tulevat hinnannousut.
  1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Klikkaa vasemmasta reunasta Omat verkkotunnukset.
  3. Valitse verkkotunnukset merkitsemällä valintaruutu niiden vasemmalta puolelta.
  4. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Uusi verkkotunnus.
  5. Klikkaa valikosta Lisää vuosia.
  6. Valitse, kuinka moneksi vuodeksi haluat uusia verkkotunnukset.

Google Domains pyytää sinua vahvistamaan ostoksen. Google Domains veloittaa tiliäsi, kun teet ostoksen loppuun.

Rekisteröintiaika vaihtelee verkkotunnuksen päätteen mukaan, ja jotkin verkkotunnukset voi uusia vain automaattisesti. Vahvista rekisteröintisi verkkotunnuksen päätteen viitteestä. Lue lisää verkkotunnuksen uusimisesta.

Yhteystietojen muokkaaminen

Saman yhteyshenkilön lisääminen useille verkkotunnuksille

1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Klikkaa vasemmasta reunasta Omat verkkotunnukset.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Sarakkeet.
  4. Valitse Yhteystiedot.
  5. Klikkaa Käytä.
  6. Merkitse muutettavien verkkotunnusten nimien vasemmalla puolella olevat ruudut valituiksi. Kaikilla valituilla verkkotunnuksilla on oltava samat yhteystiedot.
  7. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Muokkaa yhteystietoja.
  8. Päivitä tiedot "Verkkotunnuksen haltija" ‑kohdassa. Jos haluat päivittää yhteyssähköpostiosoitteen, klikkaa muokkauskuvaketta Muokkaa.
  9. Jos järjestelmänvalvojan tai teknisen yhteyshenkilön ja verkkotunnuksen haltijan yhteyshenkilöt ovat samat, muista merkitä oikeat valintaruudut. Jos järjestelmänvalvoja ja/tai tekninen yhteyshenkilö on eri, poista valinta "Sama kuin verkkotunnuksen haltija" ‑ruuduista ja päivitä tiedot tarvittaessa.
  10. Klikkaa Käytä ja Vahvista muutos.

Nykyisen yhteyshenkilön lisääminen useille verkkotunnuksille

1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Klikkaa vasemmasta reunasta Omat verkkotunnukset.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Sarakkeet.
  4. Valitse Yhteystiedot.
  5. Klikkaa Käytä.
  6. Merkitse muutettavien verkkotunnusten nimien vasemmalla puolella olevat ruudut valituiksi.
  7. Valitse oikeasta yläkulmasta Muokkaa yhteystietoja.
  8. Valitse verkkotunnuksen haltijan, järjestelmänvalvojan ja teknisen yhteyshenkilön nimi.
  9. Klikkaa Käytä ja Vahvista muutos.

Uuden yhteyshenkilön lisääminen useille verkkotunnuksille

1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Klikkaa vasemmasta reunasta Omat verkkotunnukset.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Sarakkeet.
  4. Valitse Yhteystiedot.
  5. Klikkaa Käytä.
  6. Valitse verkkotunnukset merkitsemällä valintaruutu niiden vasemmalta puolelta.
  7. Valitse lomakkeen alareunasta Lisää uusi.
  8. Lisää uudet yhteystiedot.
  9. Valitse yhteyshenkilön tyyppi.
  10. Klikkaa Käytä ja Vahvista muutos.

Tärkeää: Edellisen ja uuden verkkotunnuksen haltijan on ehkä vahvistettava muutos sähköpostitse, ennen kuin yhteystiedot voidaan päivittää. Vahvistusta edellyttävien muutosten kohdalla päivitetyt yhteystiedot näkyvät odottavassa tilassa. Jos et saa vahvistusta seitsemän päivän kuluessa, muutos peruutetaan.

Kun yhteystiedot on vahvistettu, voi kestää muutama tunti, ennen kuin päivitykset näkyvät WHOIS-hakemistossa.