Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Överföra ägande av en avliden användares domän

Du kan begära äganderätt till en domän av en användare som har gått bort.

Vi vet att många avlider utan att lämna tydliga instruktioner om hur man hanterar sina online-konton, inklusive domänägande. Vi kan arbeta med de närmaste familjemedlemmarna och representanter för att överföra äganderätten för en avliden persons domän när så är lämpligt.

Viktigt: Vårt mål är att hålla människors information så säker och privat som möjligt. Vi kan inte tillhandahålla lösenord eller andra inloggningsuppgifter.

Innan du börjar

Se till att du har kopior av

• din giltiga legitimation eller körkort
  • dödsfallsintyg för den avlidna personen.

Skicka en förfrågan om att överföra äganderätt

Obs! Om överföringen lyckas påverkar den också hanteringen av produkter som är anslutna till domänen, till exempel G Suite.

1. Öppna detta formulär för att få data.
  2. Klicka på Hämta data från en avliden användares konto.
  3. Fyll i alla obligatoriska fält.
    • Under Min fråga handlar om följande produkt(er) klickar du på Annat.
    • Under Ytterligare kommentarer anger du de domäner du vill överföra.
  4. Skanna och ladda upp din giltiga legitimation och nuvarande domänägares dödsfallsintyg.
  5. Klicka på Skicka.

När du skickar in formuläret ber vi dig om ett domstolsbeslut för domänöverföring via e-post. När din dokumentation är verifierad fortsätter vi överföringen av domänen och skickar ett meddelande när processen är klar.