Opprett A- og CNAME-poster

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du oppretter, oppdaterer og sletter A- og CNAME-poster.

Slik oppretter du A- og CNAME-poster

Følg disse trinnene for å opprette A- og CNAME-poster:

1. Logg på Google Domains.
  2. Klikk på domenet du vil oppdatere.
  3. Åpne menyen Meny.
  4. Klikk på DNS-ikonet .
  5. Rull til Egendefinerte ressursposter-delen. Angi den egendefinerte ressursposttypen som kreves av webhotellet.
  6. Følg disse trinnene for å opprette en bestemt type post:
    1. Bruk disse verdiene for en A-post:
      1. Skriv inn «@» eller det nødvendige underdomenet i det første feltet.
      2. Velg A i rullegardinmenyen.
      3. Skriv inn «1H» i TTL-feltet.
      4. Skriv inn IP-adressen eller adressene fra webhotellet ditt i datafeltet.
        1. Klikk på for å legge til flere felt.
      5. Klikk på Legg til.
    2. Bruk disse verdiene for en CNAME-post:
      1. Skriv inn «www» eller det nødvendige underdomenet i det første feltet.
      2. Velg CNAME i rullegardinmenyen.
      3. Skriv inn «1H» i TTL-feltet.
      4. Skriv inn dataene fra webhotellet ditt i datafeltet.
      5. Klikk på Legg til.

Slik oppdaterer du A- og CNAME-poster

Følg disse trinnene for å redigere ressursposter:

1. Logg på Google Domains.
  2. Klikk på domenet du vil oppdatere.
  3. Åpne menyen Meny
  4. Klikk på DNS-ikonet .
  5. Rull til Egendefinerte ressursposter-delen.
  6. Du kan oppdatere dataene på to måter:
    1. Hvis du vil endre dataene, klikker du på Endre. Nå kan du endre alle postene i settet.
    2. Hvis du vil legge til data, klikker du på Endre og deretter på -ikonet for å legge til en ressurspost.
  7. Klikk på Lagre.
Det kan ta flere minutter før DNS-endringer trer i kraft, avhengig av hvor du befinner deg. For internett i sin helhet kan dette ta 48 timer.

Slik sletter du ressursposter

Følg disse trinnene for å slette ressursposter:
  1. Logg på Google Domains.
  2. Klikk på domenet du vil oppdatere.
  3. Åpne menyen Meny
  4. Klikk på DNS-ikonet .
  5. Rull til Egendefinerte ressursposter-delen.
  6. Du kan enten slette alle postene i settet eller bare én enkeltpost.
    1. Slik sletter du en enkeltpost:
      1. Klikk på Rediger.
      2. Klikk på -ikonet ved siden av posten du vil slette.
      3. Klikk på Lagre.
    2. Slik sletter du alle postene i settet:
      1. Klikk på Slett for å slette alle postene.
      2. Klikk på Slett igjen i forgrunnsvinduet for å bekrefte handlingen.