Ontdek hoe je HTTPS voor je domein gebruikt

Je kunt in de volgende gevallen een SSL-certificaat voor je site verkrijgen:

SSL voor je domein bekijken

1. Ga naar Google Domains.
  2. Selecteer je domein.
  3. Klik op Menu .
  4. Klik op Beveiliging.
  5. Scroll naar het vak SSL-certificaat.
  6. Als je een of meer SSL-certificaten hebt, vouw je het vak uit voor meer informatie.

Bekijk het Google Transparantierapport voor meer informatie.

Je gebruikt een host die SSL integreert en HTTPS configureert

Een aantal webhosts biedt SSL-certificaten en configureert webservers automatisch zodat ze HTTPS-verbindingen ondersteunen.

Je gebruikt een host die gratis SSL-beveiliging biedt

Google biedt gratis SSL-beveiliging voor sites die in de volgende Google-producten worden gehost.

Google Mijn Bedrijf

Je kunt via Google Mijn Bedrijf een site maken en deze integreren met je domein in een beveiligde naamruimte:

Blogger

Voor Blogger kun je een naam voor een eigen domein instellen om te voldoen aan de beveiligingsvereisten van een domein in een beveiligde naamruimte, bijvoorbeeld .app:

• Je moet Blogger als de primaire site voor het domein gebruiken. Gebruik niet de functies om domeinen of subdomeinen door te sturen om je domein of subdomein naar de blog om te leiden.
  • Als je het domein al bezit, volg je de instructies in Integratie met Blogger.
  • Als je al een blog hebt en een beveiligd domein wilt toevoegen, kun je dit rechtstreeks kopen via het instellingenscherm van Blogger. Ga voor meer informatie naar Een aangepast domein instellen in het Helpcentrum van Blogger.

Je gebruikt een van onze partnerwebhosts of een andere externe webhost

De webhostpartners van Google bieden beveiliging tegen verschillende prijzen. Sommige partners hebben een kosteloze proefperiode of brengen geen aanvullende kosten in rekening.

• Bluehost (WordPress)
  • Shopify
  • Squarespace
  • Weebly
  • Wix

Raadpleeg Aanwezigheid op internet voor meer informatie.

Je kunt je domein ook integreren met elke andere webhost die SSL-beveiliging biedt. Ga naar Je domein toewijzen aan een externe webhost voor instructies.  Bezoek het Helpcentrum van je webhost om te controleren of je webhost SSL biedt.

Je bemachtigt een SSL-certificaat bij een certificeringsinstantie

Je kunt een SSL-certificaat voor je domein rechtstreeks bemachtigen via een certificeringsinstantie (CA). Vervolgens moet je het certificaat configureren bij je webhost. Als je je domein zelf host, moet je het certificaat op je eigen servers configureren.

Je kunt een gratis SSL-certificaat verkrijgen bij Let's Encrypt, een populaire CA die certificaten verstrekt om een veiliger internet te stimuleren:

Meer hulp bij de configuratie van HTTPS