Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Överföra .co.uk- och .uk-domäner

Överföringar av .co.uk- och .uk-domäner till Google Domains omfattar registret Nominet.uk. Varje överföringsbegäran gäller endast en domän.

Överföra .co.uk och .uk-domäner till Google Domains

Nominet, registraren för .co.uk och .uk använder pushöverföring.

Viktigt! Gör följande innan du påbörjar överföringen:

• Se till att du har e-posten till domänens aktuella innehavare. Google Domains skickar ett meddelande till innehavarens e-postmeddelande för att verifiera och slutföra överföringen.
  • Se till att logga in på rätt Google-konto. Läs om hur du loggar in på flera konton.

Överföra en domän

1. Logga in på registraren för domänen du vill överföra på datorn.
  2. Följ registrarens anvisningar för överföring av .co.uk- och .uk-domäner.
  3. Ange eller välj GOOGLE som överföringsdestination.
  4. Kontrollera innehavarens e-post för ett meddelande från Google Domains. Klicka på Avsluta eller godkänn överföringen i e-postmeddelandet. Det här öppnar Google Domains produktwebbplats för att slutföra överföringsprocessen.
  5. Klicka på Fortsätt.
  6.  För att slutföra överföringen ska du slutföra stegen för att importera webbinställningarna och konfigurera registreringsinställningarna.

Tips! Om du inte kan logga in på din nuvarande registrar kan du logga in på Nominet.uk som domänägare och följ stegen där.

Överföra en .co.uk eller .uk-domän från Google Domains
  1. Logga in på Google Domains på datorn.
  2. Klicka på namnet för domänen du vill överföra.
  3. Längst upp till vänster klickar du på Meny Meny and thenRegistreringsinställningar.
  4. Klicka på Välj registrar under Överför.
  5. Klicka på Lås upp och fortsätt.
    • Tips! Vid behov kan du logga in på den nya domänregistraren.
  6. På skärmen Vem överför du till? kan du ange taggen för registraren som du vill överföra till.
    • Tips! För att hitta taggen kan du öppna nominet.uk/registrar-list/ och söka efter din nya registrar. Registrartaggen är en kod som Nominet känner igen. Taggar baseras ofta på företagsnamnet. Registrartaggen för Google Domains är till exempel GOOGLE.
  7. För att bekräfta överföringen på Google Domains klickar du på Överför and then Ja, fortsätt.
  8. Öppna din nya registrar och följ anvisningarna för överföring. Du kan få ett e-postmeddelande från din nya registrar för att slutföra överföringsprocessen.

Tips! Om du inte får ett bekräftelsemeddelande inom några dagar kan du öppna webbplatsen Nominet och följa anvisningarna för överföringen. Du kanske måste betala en avgift för att överföra via Nominet.