Överföra .co.uk-domäner till Google Domains

Innan du börjar: Om du ska kunna överföra en .co.uk-domän måste du kunna logga in hos den nuvarande registraren, Nominet.uk, som domänens ägare.

Proceduren för att överföra en .co.uk-domän till Google Domains skiljer sig från den för att överföra andra domäner. Nominet, registraren för .co.uk, använder sig av pushöverföring:

• Först måste du ändra registrartaggen (kallas också IPS-tagg) för domänen hos din nuvarande registrar till GOOGLE.
  • Därefter meddelar den nuvarande registraren registret.
  • Sedan meddelar registret Google Domains om överföringen och vi slutför den.

Så här överför du en .co.uk-domän:

Obs! Överför bara en domän per överföringsbegäran.

1. Besök registraren där domänen är registrerad och logga in som ägare för domänen du överför. Följ registrarens anvisningar för överföring av .co.uk-domäner.
    Obs! Om du inte kan logga in hos din nuvarande registrar kan du logga in på Nominet.uk som domänens ägare och genomföra anvisningarna där.
  2. Hos den nuvarande registraren kontrollerar du att innehavarens e-postadress för domänen stämmer och att du har åtkomst till den. Vi skickar ett meddelande till den adressen för att verifiera och slutföra överföringen.
  3. Hos den nuvarande registraren anger eller väljer du GOOGLE som registrartagg eller IPS-tagg (målet för överföringen).
  4. Google Domains skickar ett e-postmeddelande till dig för att slutföra överföringen. Kontrollera e-postadressen som angetts som innehavarens e-postadress för domänen och klicka på Bekräfta överföring i e-postmeddelandet.
  5. Du omdirigeras direkt till Google Domains där du utför nästa steg. Domänen du överför bör visas i rutan högst upp. Slutför överföringen genom att klicka på domänen.
    Kan du inte se domänen? Prova med att ändra inloggningen.
    1. Uppe till höger i webbläsaren finns det antingen en knapp för att logga in eller en cirkel med din initial eller en bild på ditt konto. Klicka på den.
    2. Välj eller lägg till innehavarens e-postadress för domänen du överför.
  6. Importera webbinställningarna:
    • Om du har en webbplats och/eller en e-postadress på domänen och inte använder egna namnservrar väljer du Identifiera och importera domänens nuvarande inställningar.
    • Om du använder egna namnservrar (DNS-värdar från tredje part, till exempel AWS eller Bluehost) väljer du Importera inte mina inställningar
  7. Överför! Klicka på Överför så skickar Google Domains ett e-postmeddelande till innehavarens e-postadress för att slutföra överföringen.
  8. Kontrollera din e-postadress och följ anvisningarna för hur du verifierar och slutför överföringen.
  9. Du kan besöka sidan Överför till igen där du kan spåra överföringens status.