Deling av domeneadministrasjon

Del domeneadministrasjon med andre Google-brukere

Merk: Deling av et domene endrer ikke eierskapet for domenet. Hvis du vil endre eieren av et domene, kan du se «Overfør et domene mellom Google Domains-kontoer» og «Kontaktinformasjon».

Du kan dele administrasjon av domenene dine med andre Google-brukere. Hver bruker du legger til, får full tillatelse til å administrere domenet og kan

• administrere registrering – fornye, legge til registreringsår, avbryte eller starte automatisk fornyelse, slette domenet og legge til eller slette brukere
  • administrere synlighet på nettet – administrere innstillinger for alle nettsteder, e-postaliaser eller G Suite-kontoer
  • administrere DNS-innstillinger – legge til, redigere og slette alle ressursposter, syntetiske poster eller DNS-tjenerinnstillinger

Slik deler du administrasjon av domenet ditt:

1. Åpne Innstillinger-fanen Settings (gear icon) for domenet du vil dele.
  2. Klikk på Tillatelser under Domenetillatelser
  3. Legg til e-postadressen for Google-kontoen du vil dele domenet med, og klikk på Legg til
  4. Bekreft brukeren du har lagt til.

Personen du deler med, mottar et e-postvarsel med en link for å logge på Google Domains.

Slik fjerner du brukere du deler med, fra domenet ditt:

1. Gå til Innstillinger-fanenSettings (gear icon), og klikk på Tillatelser
  2. Klikk på Slett ved siden av brukeren du vil fjerne.
  3. Bekreft slettingen.

Hvis du slettet brukeren du er pålogget som, kommer du tilbake til Mine domener-siden. Da har du ikke lenger tilgang til domenet.

Hvis du sletter brukeren som konfigurerte automatisk fornyelse for domenet ditt, må en av de gjenværende brukerne slå på automatisk fornyelse på nytt for at domeneregistreringen skal fornyes automatisk hvert år. Se «Fornyelse og gjenoppretting av domener».

Du kan ikke slette alle brukerne fra et domene.

Ting du bør tenke på når du deler domeneadministrasjon

• Hvis G Suite er konfigurert for domenet ditt, kan det være nyttig å dele domenet med G Suite-administratorbrukeren, særlig brukeren som er ansvarlig for G Suite-fakturering.
  • Hvis en bruker du deler med, ønsker å endre noe som krever betaling, for eksempel kjøpe flere registreringsår eller legge til G Suite-plasser, må brukeren betale fra sin egen Google Payments-konto.
  • Når du legger en bruker til domenet ditt, blir denne brukeren ikke automatisk lagt til på eventuelle tredjepartsverktøy for nettstedsbygging. Det kan være at du må legge til den nye brukeren direkte i tillatelsene for netthotellets nettsted.