Verkkotunnuksen hallinnan jakaminen

Verkkotunnuksen hallinnan jakaminen muiden Google-käyttäjien kanssa

Huom. Verkkotunnuksen hallinnan jakaminen ei vaikuta verkkotunnuksen omistajuuteen. Lisätietoja verkkotunnuksen omistajuuden muuttamisesta on artikkeleissa Verkkotunnuksen siirtäminen Google Domains ‑tilien välillä ja Yhteystiedot.

Voit jakaa verkkotunnustesi hallinnan muiden Google-käyttäjien kanssa. Jokaisella lisäämälläsi käyttäjällä on täydet käyttöoikeudet verkkotunnuksen ylläpitoon:

• Määritä rekisteröintejä: Uusi verkkotunnus, lisää rekisteröintivuosia, peruuta tai aloita automaattinen uusiminen, poista verkkotunnus ja lisää tai poista käyttäjiä.
  • Määritä verkkonäkyvyyttä: Määritä minkä tahansa verkkosivujen, sähköpostialiasten tai G Suite ‑tilien asetuksia.
  • Määritä DNS-asetuksia: Lisää, muokkaa ja poista mitä tahansa resurssitietueita, synteettisiä tietueita tai DNS-palvelinasetuksia.

Verkkotunnuksen ylläpidon jakaminen:

1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Valitse verkkotunnuksesi nimi.
  3. Avaa valikko Valikko.
  4. Klikkaa Rekisteröintiasetukset.
  5. Klikkaa Verkkotunnuksen käyttöoikeudet ‑kohdasta Käyttöoikeudet.
  6. Kirjoita sen Google-tilin sähköpostiosoite, jonka kanssa haluat jakaa verkkotunnuksen, ja valitse Lisää.
  7. Vahvista lisätty käyttäjä.

Henkilö, jonka kanssa jaat verkkotunnuksen, saa sähköposti-ilmoituksen, jossa on linkki Google Domains ‑kirjautumissivulle.

Käyttäjien poistaminen jaetusta verkkotunnuksesta:

1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Valitse verkkotunnuksesi nimi.
  3. Avaa valikko Valikko.
  4. Klikkaa Rekisteröintiasetukset
  5. Klikkaa Verkkotunnuksen käyttöoikeudet ‑kohdasta Käyttöoikeudet.
  6. Valitse Poista sen käyttäjän kohdalta, jonka haluat poistaa.
  7. Vahvista poisto.

Jos poistit käyttäjän, jona olit kirjautuneena sisään, sinut siirretään takaisin Omat verkkotunnukset ‑sivulle. Menetät tällöin verkkotunnuksen käyttöoikeuden.

Jos poistit käyttäjän, joka määritti verkkotunnuksesi automaattisen uusimisen, jonkun jäljelle jäävistä käyttäjistä on otettava automaattinen uusiminen uudelleen käyttöön, jotta verkkotunnus uusitaan automaattisesti vuosittain myös jatkossa. Katso lisätietoja kohdasta Verkkotunnuksen uusiminen ja palauttaminen.

Verkkotunnuksen viimeistä käyttäjää ei voi poistaa.

Huomioitavaa verkkotunnuksen ylläpidon jakamisessa

• Jos verkkotunnukseesi on määritettynä G Suite, verkkotunnus kannattaa jakaa G Suite ‑järjestelmänvalvojan tai laskutuksesta vastaavan G Suite ‑käyttäjän kanssa.
  • Jos verkkotunnuksen jakaja haluaa tehdä maksullisen muutoksen, kuten ostaa lisää rekisteröintivuosia tai määrittää G Suitea, maksamiseen on käytettävä käyttäjän omaa Google Payments ‑tiliä.
  • Käyttäjän lisääminen verkkotunnukseen ei lisää kyseistä käyttäjää automaattisesti minkään kolmannen osapuolen verkkosivujen toteuttajiin. Saatat joutua lisäämään uuden käyttäjän tiedot verkkosivun isännöintisivulla suoraan verkkosivujesi käyttöoikeuksien omistajiin.
  • Jos jaettu käyttäjä lisää tai poistaa G Suite ‑käyttäjiä, tällä on vaikutusta käyttöön. Tämä huomioidaan laskutuksessa kuukauden lopussa.