Verkkotunnuksen hallinnan jakaminen

Verkkotunnuksen hallinnan jakaminen muiden Google-käyttäjien kanssa

Huom. Verkkotunnuksen hallinnan jakaminen ei vaikuta verkkotunnuksen omistajuuteen. Lisätietoja verkkotunnuksen omistajuuden muuttamisesta on artikkeleissa Verkkotunnuksen siirtäminen Google Domains ‑tilien välillä ja Yhteystiedot.

Voit jakaa verkkotunnustesi hallinnan muiden Google-käyttäjien kanssa. Jokaisella lisäämälläsi käyttäjällä on täydet käyttöoikeudet verkkotunnuksen hallintaan:

• Hallitse rekisteröintejä: Uusi verkkotunnus, lisää rekisteröintivuosia, peruuta tai aloita automaattinen uusiminen, poista verkkotunnus ja lisää tai poista käyttäjiä.
  • Hallitse verkkonäkyvyyttä: Hallitse minkä tahansa verkkosivujen, sähköpostialiasten tai G Suite ‑tilien asetuksia.
  • Hallitse DNS-asetuksia: Lisää, muokkaa ja poista mitä tahansa resurssitietueita, synteettisiä tietueita tai DNS-palvelinasetuksia.

Verkkotunnuksen hallinnan jakaminen:

1. Valitse verkkotunnus, jonka hallinnan haluat jakaa. Avaa verkkotunnuksen Asetukset-välilehti Settings (gear icon)
  2. Valitse Verkkotunnuksen käyttöoikeudet ‑kohdasta Käyttöoikeudet
  3. Kirjoita sen Google-tilin sähköpostiosoite, jonka kanssa haluat jakaa verkkotunnuksen ja valitse Lisää
  4. Vahvista lisätty käyttäjä.

Henkilö, jonka kanssa jaat verkkotunnuksen, saa sähköposti-ilmoituksen, jossa on linkki Google Domains ‑kirjautumissivulle.

Käyttäjien poistaminen jaetusta verkkotunnuksesta:

1. Klikkaa Asetukset-välilehden Settings (gear icon) kohtaa Käyttöoikeudet
  2. Valitse Poista sen käyttäjän kohdalla, jonka haluat poistaa.
  3. Vahvista poisto.

Jos poistit käyttäjän, jona olit kirjautuneena sisään, sinut siirretään takaisin Omat verkkotunnukset ‑sivulle. Menetät tällöin verkkotunnuksen käyttöoikeuden.

Jos poistit käyttäjän, joka määritti verkkotunnuksesi automaattisen uusimisen, jonkun jäljelle jäävistä käyttäjistä on otettava automaattinen uusiminen uudelleen käyttöön, jotta verkkotunnus uusitaan automaattisesti vuosittain myös jatkossa. Katso lisätietoja kohdasta Verkkotunnuksen uusiminen ja palauttaminen.

Verkkotunnuksen viimeistä käyttäjää ei voi poistaa.

Huomioitavaa verkkotunnuksen hallinnan jakamisessa

• Jos verkkotunnukseesi on määritettynä G Suite, verkkotunnus kannattaa jakaa G Suite ‑järjestelmänvalvojan tai laskutuksesta vastaavan G Suite ‑käyttäjän kanssa.
  • Jos verkkotunnuksen jakaja haluaa tehdä maksullisen muutoksen, kuten ostaa lisää rekisteröintivuosia tai G Suite ‑paikkoja, maksamiseen on käytettävä käyttäjän omaa Google Payments ‑tiliä.
  • Käyttäjän lisääminen verkkotunnukseen ei lisää kyseistä käyttäjää automaattisesti minkään kolmannen osapuolen verkkosivujen rakentajiin. Saatat joutua lisäämään uuden käyttäjän tiedot verkkosivun isännöintisivulla suoraan verkkosivujesi käyttöoikeuksien omistajiin.