Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Åtgärda motstridiga postfel

Du kan få felmeddelanden när skapade poster hamnar i konflikt med befintliga poster eller om webbläsartillägg läser fält fel.

Följande är exempel på felmeddelanden som visas för motstridiga poster:
  • Konflikt med befintliga poster på @
  • Konflikt med befintliga poster på <subdomain>
  • Posten används redan
  • Namnkonflikt
  • Ogiltigt antal poster

Innan du börjar

Vissa poster interagerar inte på ett fullgott sätt med varandra och kan orsaka problem. Innan du felsöker felmeddelandena bör du granska instruktionerna nedan för att bättre förstå postkonflikter och undvika fel i framtiden:

• Om du har ställt in webbvidarebefordran kan du inte ha en vidarebefordran av underdomän eller den syntetiska posten dynamisk DNS för @ eller WWW.
  • Vissa webbläsartillägg (som lösenordshanterare eller grammatikkontroller) hanterar inte vissa fält på ett korrekt sätt, vilket gör att de kan tolkas som tomma även om de är fyllda.
  • Om du har en syntetisk post för vidarebefordran av e-post eller befintliga MX-poster för @ kan du inte skapa en syntetisk post för Google Workspace.

CNAME-poster

• Du kan inte ha syntetisk post för vidarebefordran av underdomän eller dynamisk DNS tillsammans med en CNAME-post för samma underdomän.
  • Vissa webbhotell (som Weebly, Wix, Shopify och Squarespace) skapar automatiskt CNAME-poster för att skapa destinationer för underdomäner.
  • En CNAME-post kan inte existera med andra poster för samma underdomän.

Så här åtgärdar du motstridiga postfel

För att åtgärda motstridiga postfel kan du prova följande:

• Stäng av webbläsartillägg som lösenordshanterare och grammatikkontroller.
  • Bekräfta att webbvidarebefordran är inställt på fliken DNS. Om det är inställt, stäng antingen av webbvidarebefordran eller radera posten för vidarebefordran av underdomän för @ och WWW.
  • Ta bort onödiga och motstridiga poster i avsnitten Syntetiska poster och Anpassade resursposter.
  • I stället för att skapa en ny resurspost kan du lägga till data i en befintlig underdomän. Så här lägger du till data i en befintlig underdomän:
    1. Hitta den underdomän i vilken du vill lägga till data.
    2. Klicka på Redigera.
    3. Klicka på +.
    4. Ange ytterligare data.
    5. Klicka på Spara.