Velg et effektivt domenenavn

Denne artikkelen beskriver gode fremgangsmåter for å velge et domenenavn.

Valget av domenenavn er et viktig steg mot å komme seg på nett. Domenenavnet ditt kan bidra til å forme førsteinntrykket brukerne får av bedriften eller organisasjonen din, når de besøker nettstedet. Et effektivt domenenavn kan bidra til å øke brukernes interesse og fremme nettrafikk.

Gode fremgangsmåter

Følgende retningslinjer kan hjelpe deg med å velge det beste domenenavnet:

• Lengden på navnet: Vi anbefaler korte domenenavn, vanligvis tre til fire termer. Korte domenenavn er enklere å huske og skrive, noe som bidrar til at brukerne kan navigere direkte til nettstedet ditt.
  • Søkeord: Pass på at termene i domenenavnet ditt er relevante for innholdet du publiserer. Beskrivende ord hjelper folk som er innom for første gang, til å forstå hva nettstedet dreier seg om. Dessuten kan beskrivende ord øke sjansene for at nettstedet ditt vises til brukere som søker etter beslektede produkter eller tjenester.
  • Sted: Hvis målgruppen din befinner seg i et bestemt område, kan det være lurt å inkludere dette stedet i domenenavnet ditt. Ved å gjøre dette kan du filtrere ut besøkende utenfor målgruppen din.
  • Merkevarenavn: En merkevare er en unik, gjenkjennelig profil som kan bidra til at domenet ditt skiller seg ut. Merkevarer skaper potensial for særpreg og lang levetid, fordi brukerne raskt kan gjenkjenne etablerte merkevarer. Det kan ta tid å utvikle en merkevare, men en vellykket merkevare kan gi stort utbytte for populariteten til nettstedet ditt.
  • Toppdomene: Det mest populære toppdomenet er .com, men Google Domains tilbyr en rekke toppdomener, alt fra .academy til .zone. Se hele listen over toppdomener. Toppdomener med mer spesifikke endelser kan bidra til å skape særpreg og kommunisere formålet med nettstedet ditt på en enda bedre måte.
    Merk: Alternative endelser i toppdomenet påvirker ikke søkerangeringen din på en negativ måte.

Ting du bør unngå

Her er noen elementer som kan bidra til å gi et negativt inntrykk av domenenavnet ditt:

• Tall eller bindestreker: Disse tegnene kan gjøre det vanskeligere å skrive eller huske navnet på nettstedet ditt.
  • Feilstaving av eksisterende ord eller bedriftsnavn: Dette kan gjøre at nettstedet ditt ser mistenkelig ut, med tanke på nettsøppel eller nettfisking.
  • Likhet med eksisterende merkevarer eller varemerker: Hvis du gir nettstedet ditt et navn som ligner en eksisterende bedrift, og legger ut innhold som oppfattes som likt innholdet til annen bedrift, kan du bli beskyldt for brudd på opphavsretten eller misbruk av merkevarer. Dette kan føre til suspendering av domenet ditt og/eller juridiske konsekvenser.