Squarespace, Inc. ja Google ovat solmineet sopimuksen, jonka seurauksena Squarespace ostaa kaikki Google Domainsin verkkotunnusten rekisteröinnit. Squarespace on verkkotunnuksen tietueen rekisteröijä, ja Squarespacen käyttöehtoja sovelletaan. Google ylläpitää verkkotunnusta siirtymäjakson aikana. Siirtymäjakson jälkeen verkkotunnus siirtyy Squarespaceen, ja siirron jälkeen dataan sovelletaan Squarespacen tietosuojakäytäntöäLue lisää sopimuksesta.

Tietoa Google Workspace ‑sähköpostialiaksista

Vinkki: Vain Google Workspace ‑järjestelmänvalvojat voivat luoda sähköpostialiaksia.

Google Workspace ‑järjestelmänvalvojat voivat luoda käyttäjille sähköpostialiaksia, jotta nämä voivat lähettää ja vastaanottaa sähköposteja verkkotunnuksen eri sähköpostiosoitteista. Tämä artikkeli kertoo, mitä sähköpostialiakset ovat, mihin niitä käytetään ja miten niitä voi lisätä.

Näin se toimii

Kaikilla tilin Google Workspace käyttäjillä on ensisijainen osoite tilille kirjautumista ja sähköpostien vastaanottamista varten. Jos käyttäjä haluaa toisenkin sähköpostiosoitteen, hänelle voidaan luoda sähköpostialias.

Esimerkki: mikko@solarmora.com haluaa erillisen sähköpostiosoitteen myyntitiedusteluja varten. Hän luo sähköpostialiaksen myynti@solarmora.com. Kumpaankin osoitteeseen lähetetyt viestit ohjautuvat Mikon postilaatikkoon.

Jokaiselle käyttäjälle voi luoda enintään 30 sähköpostialiasta ilman lisäkuluja. Käyttäjät kirjautuvat jatkossakin Google Workspace ‑tiliinsä ensisijaisella osoitteellaan, eivät sähköpostialiaksellaan.

Käyttötarkoitus

Sähköpostialiakset ovat kätevä tapa vastaanottaa eri osoitteisiin lähetetyt viestit samaan paikkaan. Aliakset ovat hyödyllisiä esimerkiksi myynti- ja tukihenkilöstölle, jotka haluavat helposti muistettavan julkisen sähköpostiosoitteen. Sähköpostialiaksia voi käyttää myös sähköpostien lähettämiseen eri osoitteesta tai aliaksesta.

Sähköpostien edelleen lähettäminen on erillinen toiminto Google Domainsissa viestien vastaanottamiseen eri osoitteeseen kuin mihin ne lähetettiin.

Esimerkki: Voit määrittää osoitteen alias@domain.com lähettämään viestit edelleen osoitteeseen omaosoite@gmail.com Google Domainsin avulla.

Et tarvitse Google Workspace -tilausta sähköpostien edelleen lähettämiseen Google Domainsissa.

Sähköpostialiaksen lisääminen

Vain Google Workspace ‑järjestelmänvalvojat voivat lisätä sähköpostialiaksia. Google Workspace ‑palvelun ohjekeskuksessa on lisätietoja sähköpostialiaksien lisäämisestä. Verkkotunnuksen aliasta käyttämällä voit antaa kaikille tilisi käyttäjille sähköpostialiaksen toisesta omistamastasi verkkotunnuksesta.