Register

Register hanterar försäljningen av alla domänändelser (toppdomäner eller TLD) de äger. Om registret är en grossist så är registraren (Google Domains) återförsäljare. Kunder, enskilda personer, företag och organisationer köper domännamn av registraren, som i sin tur för in de sålda domännamnen i registret.

Registren hanterar administrativ data för domänerna och underdomänerna som de utfärdar, bland annat zonfilerna med adresser till namnservrarna för varje domän. I varje register finns en databas med uppgifter om innehavarna av huvuddomänerna (google.com, exempel.com) under de toppdomäner (.com) som registret hanterar.

Registeroperatören är den organisation som behandlar administrativ data för en eller flera toppdomäner eller domäner på lägre nivåer. VeriSign ansvarar exempelvis för toppdomänerna .com, .net och .name. Registeroperatören får bestämmanderätt för domäner via ICANN.

Vissa register har specifika användarvillkor för sina domäner. De består av rättigheter, ansvarsområden och krav för innehavare (kunder), registrarer och register. Du måste godkänna användarvillkoren när du köper ett domännamn. Nedan finns en lista över register, toppdomäner de hanterar och användarvillkor för varje register:

.CLUB Domains LLC

Användarvillkor Användarvillkor för Google Domains
Domänändelser (toppdomäner)
  • .club

.nz Registry Services (NZRS)

Användarvillkor Användarvillkor för Google Domains
Domänändelser (toppdomäner)
  • .co.nz

.PW registry

Användarvillkor Användarvillkor för Google Domains
Domänändelser (toppdomäner)
  • .pw

Afilias

Användarvillkor Användarvillkor för Google Domains
TLD-specifika användarvillkor
Domänändelser (toppdomäner)
  • .info

doMEn

Användarvillkor Användarvillkor för Google Domains
Domänändelser (toppdomäner)
  • .me

Donuts

Användarvillkor Användarvillkor för Google Domains
TLD-specifika användarvillkor
Domänändelser (toppdomäner)
  • .academy, .accountants, .agency, .apartments, .associates, .bargains, .bike, .boutique, .builders, .business, .cab, .cafe, .camera, .camp, .capital, .cards, .care, .careers, .cash, .catering, .center, .chat, .cheap, .church, .city, .claims, .cleaning, .clinic, .clothing, .coach, .codes, .coffee, .community, .company, .computer, .condos, .construction, .contractors, .cool, .coupons, .credit, .cruises, .dating, .deals, .delivery, .dental, .diamonds, .digital, .direct, .directory, .discount, .dog, .domains, .education, .email, .energy, .engineering, .enterprises, .equipment, .estate, .events, .exchange, .expert, .exposed, .express, .farm, .finance, .financial, .fish, .fitness, .flights, .florist, .football, .foundation, .fund, .furniture, .fyi, .gallery, .gifts, .glass, .gold, .golf, .graphics, .gratis, .gripe, .guide, .guru, .healthcare, .hockey, .holdings, .holiday, .house, .immo, .industries, .institute, .insure, .international, .investments, .jewelry, .kitchen, .land, .lease, .legal, .life, .lighting, .limited, .limo, .maison, .management, .marketing, .mba, .media, .memorial, .money, .movie, .network, .partners, .parts, .photography, .photos, .pictures, .pizza, .place, .plumbing, .plus, .productions, .properties, .recipes, .reisen, .rentals, .repair, .report, .restaurant, .run, .sarl, .school, .schule, .services, .shoes, .show, .singles, .soccer, .solar, .solutions, .style, .supplies, .supply, .support, .surgery, .systems, .taxi, .team, .technology, .tennis, .theater, .tienda, .tips, .tires, .today, .tools, .tours, .town, .toys, .training, .university, .vacations, .ventures, .viajes, .villas, .vision, .voyage, .watch, .works, .world, .zone

Google Register

Användarvillkor Användarvillkor för Google Domains
Domänändelser (toppdomäner)
  • .how, .soy

INRegistry

Användarvillkor Användarvillkor för Google Domains
Domänändelser (toppdomäner)
  • .co.in, .in

Neustar

Användarvillkor Användarvillkor för Google Domains
TLD-specifika användarvillkor
Domänändelser (toppdomäner)
  • .biz, .co, .us

Nic.io

Användarvillkor Användarvillkor för Google Domains
Domänändelser (toppdomäner)
  • .io

Nominet UK

Användarvillkor Användarvillkor för Google Domains
TLD-specifika användarvillkor
Domänändelser (toppdomäner)
  • .co.uk

Public Interest Registry

Användarvillkor Användarvillkor för Google Domains
TLD-specifika användarvillkor
Domänändelser (toppdomäner)
  • .org

Radix FZC

Användarvillkor Användarvillkor för Google Domains
TLD-specifika användarvillkor
Domänändelser (toppdomäner)
  • .online, .site, .store, .tech

Rightside Group, Ltd.

Användarvillkor Användarvillkor för Google Domains
Domänändelser (toppdomäner)
  • .actor, .consulting, .dance, .democrat, .family, .futbol, .haus, .immobilien, .kaufen, .live, .market, .moda, .news, .ninja, .pub, .republican, .reviews, .social, .software, .studio

Top Level Design

Användarvillkor Användarvillkor för Google Domains
Domänändelser (toppdomäner)
  • .design

Verisign

Användarvillkor Användarvillkor för Google Domains
TLD-specifika användarvillkor
Domänändelser (toppdomäner)
  • .cc, .com, .net