Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Register

Register fungerar som grossister för registrering av domäner. Domäner använder domänändelser, som även kallas toppdomäner. Företaget Verisign hanterar till exempel registreringen av .com- och .net-domäner.

Register kan inte erbjuda domännamnsregistreringstjänster för huvuddomäner, som abc.com eller xyz.net, till allmänheten. Domännamnsregistrering måste göras via registrarer, till exempel Google Domains.

Google Domains samarbetar med register för att erbjuda domännamn med specifika domänändelser. Läs mer om skillnaderna mellan register, registrarer, innehavare och registrering.

Registrens roll i domännamnsregistreringen

Register har behörighet att hantera domänändelser via ICANN. Registren hanterar administrativ data för domänerna och underdomänerna som de utfärdar. Denna datahantering omfattar zonfiler med adresser till namnservrarna för varje domän och domänägare (innehavare).

Registren definierar krav för domännamnsregistreringar som görs med deras domänändelser. För vissa domänändelser krävs till exempel att en innehavare bor i ett visst land. När du registrerar ett domännamn måste du därför godkänna användarvillkoren för både Google Domains och registret.

Ibland framtvingar ett register efterlevnad av användarvillkoren för en domän som inte uppfyller kraven. Det är viktigt att du läser och förstår de unika förbindelserna för domännamnet du registrerar dig för.

Du hittar mer information om registret som är kopplat till ditt domännamn i vår lista över domänändelser.