Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Ta bort en domän

När du raderar en domän avslutar du omedelbart din registrering av den domänen. Resultatet:

• Besökare på din domän hittar inte din webbplats.
  • Du får inte e-post till e-postadresser på din domän, inklusive vidarebefordran av e-post.
  • DNS inaktiveras.
  • Andra personer kan köpa din domän efter en respitperiod, vanligtvis 30 dagar.

Om du har en återstående registreringsperiod för domänen ger Google Domains ingen återbetalning, såvida det inte är tillåtet enligt vår återbetalningspolicy.

Om du använder tilläggstjänster eller plattformar som Google Workspace, en blogg, en webbplats hos tredje part eller en anpassad DNS-tjänst så sägs inte de här prenumerationerna eller avtalen upp när du tar bort din domän. Du måste logga in på varje enskild tjänst och hantera ditt konto direkt.

Så tar du bort en domän

Följ instruktionerna nedan för att ta bort din domän:

1. Logga in på Google Domains.
  2. Välj namnet på din domän.
  3. Öppna menyn Meny.
  4. Klicka på Registreringsinställningar.
  5. Klicka på Ta bort till höger om Ta bort domän längst ned på skärmen.
  6. Logga in igen för att bekräfta din identitet.
  7. Kontrollera begränsningarna.
  8. Om du är säker klickar du på Ta bort den här domänen.

Viktigt! Om du vill återställa domänen måste du betala en avgift. För de flesta domäner har du 30 dagar på dig att betala för att återställa domänen.

Andra alternativ för att flytta din domän

Om du vill behålla domänen men inte behålla den under det här kontot kan du dela domänhanteringen med en annan användare.

Du kan även överföra den här domänen till en annan registrar.