Radera en domän

När du tar bort en domän avslutar du omedelbart din registrering av den domänen. Följande sker:

• Besökare på din domän ser inte din webbplats.
  • E-post som skickas till e-postadresserna på domänen (inklusive vidarebefordrade e-postmeddelanden) levereras inte till dig.
  • DNS inaktiveras.
  • Andra personer kan köpa din domän efter en respitperiod, vanligtvis 30 dagar.

Google Domains ger inga återbetalningar om du har en återstående registreringsperiod för din domän.

Om du använder tilläggstjänster eller plattformar som G Suite, en blogg, en webbplats hos tredje part eller en anpassad DNS-tjänst så sägs inte de här prenumerationerna eller avtalen upp när du tar bort din domän. Du måste logga in på varje enskild tjänst och hantera ditt konto direkt.

Så tar du bort en domän

Följ instruktionerna nedan för att ta bort din domän:

1. Öppna Google Domains: domains.google.com/registrar.
  2. Klicka på Mina domäner i navigeringsfältet till vänster.
  3. Klicka på fliken Slutar gälla för namnet på domänen du vill radera.
  4. Bläddra till Ta bort domän.
  5. Klicka på Ta bort domän.
  6. Logga in igen för att bekräfta din identitet.
  7. Granska begränsningarna och klicka på Ja, jag är säker på att jag vill ta bort domänen.
Om du skulle ändra dig kan du återställa domänen inom 30 dagar efter att du tog bort den. Det gäller de flesta domäner.

Andra alternativ för att flytta din domän

Tänk på att du kan överföra din domän till en annan ägare utan att ta bort den. Följande alternativ finns: