Google har inngått en avtale om at Squarespace, Inc. skal kjøpe alle domenenavnregistreringer fra Google Domains. Squarespace er domeneforvalteren for domenet ditt, og vilkårene for bruk av Squarespace gjelder. Google administrerer imidlertid domenet ditt i løpet av en overgangsperiode. Etter denne overgangsperioden blir domenet ditt overført til Squarespace, og fra og med overføringen er dataene dine underlagt personvernreglene til Squarespace. Finn ut mer om avtalen.

Slett domener

Når du sletter et domene, sier du opp registreringen av det aktuelle domenet umiddelbart. Dette fører til følgende:

• Besøkende på domenet kan ikke se nettstedet ditt.
  • Du mottar ikke e-post som sendes til e-postadresser på domenet ditt – heller ikke videresendt e-post.
  • DNS-tjenesten opphører.
  • Andre kan kjøpe domenet ditt etter en utsatt tidsfrist – vanligvis 30 dager.

Google Domains utsteder ikke refusjon for eventuelt gjenstående tid av registreringen, med mindre det er tillatt i henhold til refusjonsretningslinjene.

Eventuelle tilleggstjenester eller -plattformer, for eksempel Google Workspace, blogger, nettsteder som en tredjepart er vert for, eller tilpassede DNS-tjenester, sies ikke opp hvis du sletter domenet ditt. Du må logge på hver enkelt tjeneste for å administrere kontoen din direkte.

Slik sletter du et domene

Følg veiledningen nedenfor for å slette domenet ditt:

1. Logg på Google Domains.
  2. Velg domenenavnet ditt.
  3. Åpne menyen Meny.
  4. Klikk på Registreringsinnstillinger.
  5. Klikk på Slett til høyre for «Slett domene» nederst på skjermen.
  6. Logg på igjen for å bekrefte identiteten din.
  7. Gjennomgå begrensningene.
  8. Hvis du er sikker, klikker du på Slett dette domenet.

Viktig: Hvis du vil gjenopprette domenet, må du betale et gebyr. For de fleste domener har du 30 dager på deg fra tidspunktet for sletting til å betale for å gjenopprette domenet.

Andre alternativer for å flytte et domene

Hvis du vil beholde domenet ditt, men ikke under denne kontoen, kan du dele domeneadministreringen med en annen bruker.

Du kan også overføre dette domenet til en annen domeneregistrator.