Sletting av domener

Regler for sletting av domener

Slik sletter du et domene

Slik gjenoppretter du et slettet domene

Regler for sletting av domener

Les dette nøye før du sletter domenet ditt

Hvis du sletter domenet ditt, blir registreringen din sagt opp umiddelbart. Vær oppmerksom på følgende konsekvenser:

Videresalg og overføring

Domenet ditt kan kjøpes av andre etter en utsatt tidsfrist, vanligvis 35 dager. Ikke slett domenet hvis du vil overføre det til en annen bruker. Overfør det i stedet til den andre brukeren. Se artikkelen om å overføre et domene.

Domenetilgang

• Når du sletter domenet ditt, avbrytes DNS-tjenesten for domenet.
  • De som går til domenet ditt, kan ikke se nettstedet ditt.
  • Eventuelle e-poster som sendes til e-postadresser tilknyttet domenet ditt, blir ikke levert, inkludert e-post som sendes til aliaser for videresending av e-post og G Suite-adresser.

Tidslinjer og gebyrer

• Umiddelbart: Hvis du sletter domenet ditt, opphører registreringen din. Du blir ikke refundert for eventuell gjenstående registreringstid for domenet ditt.
  • Innen 30 dager etter slettingen: Du kan gjenopprette domenet ditt innen 30 dager etter at det er slettet, mot et gjenopprettingsgebyr pluss kjøp av ett års registrering.
    • Merk: Gjenopprettingsperioden varierer for ulike domeneendelser. De fleste domener kan gjenopprettes innen 30 dager etter at de er slettet. .CO-domener kan gjenopprettes bare i løpet av de første 15 dagene etter sletting.
    • Gjenopprettingsgebyret varierer for ulike domeneendelser. Det er vanligvis på rundt USD 100.
  • 35 dager etter slettingen: 35 dager etter at du slettet domenet, får andre mulighet til å kjøpe det. Du mottar ikke flere varsler.
    • Merk: Perioden varierer for ulike domeneendelser. De fleste domenene er tilgjengelige for salg etter 35 dager. .CO-domener er tilgjengelige for salg 15 dager etter at de er slettet.

Tilleggstjenester som ikke avsluttes når du sletter domenet ditt

Eventuelle tilleggstjenester, for eksempel G Suite, en blogg, et nettsted som en tredjepart er vert for, eller en tilpasset DNS-tjeneste, avsluttes ikke hvis du sletter domenet ditt. Det kan hende faktureringen av disse fortsetter hvis du ikke gjør noe med dem.

Hvis du vil si opp kontoen din og stoppe faktureringen, logger du på tjenestene og administrerer kontoen din:

Slik sletter du et domene

1. Klikk på Utløper-fanen (eller ) for domenet ditt.
  2. Rull ned til Slett domene.
  3. Klikk på Slett domene-knappen.
  4. Logg på igjen for å bekrefte identiteten din.
  5. Les gjennom begrensningene, og klikk på knappen Ja, jeg er sikker på at jeg vil slette domenet.

Slik gjenoppretter du et slettet domene

I løpet av de første 30 dagene etter at du har slettet domenet ditt (15 dager for .CO), kan du gjenopprette det mot et gjenopprettingsgebyr.

1. Klikk på det slettede domenet på Mine domener-siden, så får du se en dialogboks der du blir spurt om du vil gjenopprette domenet.
  2. Klikk på Gjenopprett domenet ditt. Deretter åpnes siden for betalingsmåte automatisk, og du kan kjøpe ett års registrering for å gjenopprette domenet.
  3. Hvis dialogboksen for å gjenopprette domenet ikke vises, klikker du på Utløper-fanen (eller ) for domenet ditt og deretter på Legg til registrering eller Legg til og gjenopprett registrering.

Når du gjenoppretter domenet ditt, gjenopprettes registreringsperioden du hadde før du slettet det, og det ekstra året legges til. Du taper ikke noe av tiden som gjenstår for registreringen, med unntak av tilfeller der du overskrider den maksimale registreringsperioden (se merknaden nedenfor).

Hvis du for eksempel hadde registrert example.com frem til desember 2015, slettet domenet i juni 2015, og så gjenopprettet det (og kjøpte registrering for ett år til), hadde registreringen din blitt gjenopprettet og utvidet til desember 2016.

Merk: Hvis ett ekstra år med registrering fører til at grensen for maksimumsregistrering på 10 år (5 år for .CO) overskrides, må du likevel kjøpe registrering for ett ekstra år for å gjenopprette domenet. Tiden som overskrider maksimumsregistreringen, blir likevel ikke lagt til for registreringen din.