Een domein verwijderen

Regels voor het verwijderen van een domein

Een domein verwijderen

Een verwijderd domein herstellen

Regels voor het verwijderen van een domein

Lees dit gedeelte zorgvuldig door voordat u een domein verwijdert.

Wanneer u uw domein verwijdert, wordt uw registratie onmiddellijk beëindigd. Dit heeft de volgende gevolgen:

Doorverkoop en overdracht

Na de respijtperiode kunnen anderen uw domein kopen. Deze respijtperiode duurt gewoonlijk 35 dagen. Als u uw domein wilt overzetten naar een andere gebruiker, moet u het domein niet verwijderen. Zet het in plaats daarvan over naar een andere gebruiker. Zie Een domein overzetten buiten Google.

Toegang tot het domein

• Zodra u uw domein verwijdert, wordt DNS-toegang gestopt.
  • Bezoekers van uw domein krijgen uw website niet meer te zien.
  • E-mails naar e-mailadressen van uw domein worden niet meer bezorgd. Dit geldt ook voor aliassen voor het doorsturen van e-mail en G Suite-adressen.

Tijdlijnen en kosten

• Onmiddellijk: Bij het verwijderen van uw domein wordt uw registratie beëindigd. U krijgt geen geld terug voor eventueel resterende registratietijd van uw domein.
  • Eerste 30 dagen: U kunt uw domein herstellen binnen 30 dagen na de verwijdering, tegen betaling van de herstelkosten en de kosten van één jaar registratie.
    • Opmerking: De herstelperiode verschilt per domeinextensie. De meeste domeinen kunnen binnen 30 dagen worden hersteld. .CO-domeinen kunnen worden hersteld binnen 15 dagen na de verwijdering.
    • De herstelkosten verschillen per domeinextensie. Ze bedragen gewoonlijk ongeveer € 100.
  • 35 dagen na verwijdering: Vanaf 35 dagen na verwijdering kan uw domein door anderen worden gekocht. U ontvangt hierover geen bericht.
    • Opmerking: De periode verschilt per domeinextensie. De meeste domeinen worden na 35 dagen vrijgegeven. .CO-domeinen kunnen 15 dagen na verwijdering worden verkocht.

Aanvullende services die niet worden opgezegd wanneer u uw domein verwijdert

Overeenkomsten voor aanvullende services, zoals G Suite, een blog, een door derden gehoste website of een aangepaste DNS-service, worden niet beëindigd wanneer u uw domein verwijdert. Als u niets doet, blijft u facturen ontvangen voor deze services.

Wanneer u uw account wilt opzeggen en de facturering wilt stopzetten, kunt u inloggen bij de betreffende services om uw account te beheren:

Een domein verwijderen

1. Klik op het tabblad Verloopt (of ) voor uw domein.
  2. Scrol naar Domein verwijderen.
  3. Klik op de knop Domein verwijderen.
  4. Log opnieuw in om uw identiteit te bevestigen.
  5. Lees de voorwaarden door en klik op de knop Ja, ik weet het zeker, verwijder het domein.

Een verwijderd domein herstellen

Binnen 30 dagen nadat u het domein heeft verwijderd (15 dagen voor .CO), kunt u het herstellen. U moet dan herstelkosten betalen.

1. Klik op het scherm Mijn domeinen op het verwijderde domein. Er wordt meteen een dialoogvenster geopend waarin wordt gevraagd of u het domein wilt herstellen.
  2. Klik op Mijn domein herstellen. Er wordt automatisch een venster geopend met betaalmethoden. In dit venster kunt u een jaar registratie kopen om het domein te herstellen.
  3. Wanneer u het venster voor het herstellen van het domein niet ziet, klikt u op het tabblad Verloopt (of ) voor uw domein. Klik vervolgens op Registratie toevoegen of Registratie toevoegen en herstellen.

Wanneer u uw domein herstelt, wordt de originele registratieperiode hersteld plus het extra jaar. De overgebleven registratietijd gaat niet verloren, behalve in gevallen waar de maximale registratietermijn wordt overschreden (zie onderstaande opmerking).

Voorbeeld: Wanneer u example.com heeft geregistreerd tot december 2015 en het domein heeft verwijderd in juni 2015, wordt bij herstel van het domein (en de aankoop van een extra registratiejaar) uw registratie hersteld en verlengd tot december 2016.

Opmerking: Wanneer met het toevoegen van een registratiejaar de maximale registratieduur van tien jaar wordt overschreden (vijf jaar voor .CO), moet u toch een extra registratiejaar kopen om het domein te herstellen. Bij het herstel wordt dan echter geen jaar toegevoegd aan uw registratie.