Een domein verwijderen

Wanneer u een domein verwijdert, beëindigt u onmiddellijk uw registratie van dat domein. Als gevolg hiervan gebeurt het volgende:

• Bezoekers van uw domein krijgen uw website niet te zien.
  • U ontvangt geen e-mailberichten die naar e-mailadressen in uw domein zijn verzonden (inclusief doorgestuurde e-mailberichten).
  • DNS stopt de levering.
  • Andere mensen kunnen uw domein na een respijtperiode kopen. Meestal duurt deze periode 30 dagen.

Google Domains biedt geen terugbetaling bij een resterende registratieperiode voor uw domein.

Als u aanvullende services of platforms zoals G Suite, een blog, een door derden gehoste website of een custom DNS-service gebruikt, worden deze abonnementen of contracten niet beëindigd wanneer u uw domein verwijdert. U moet bij elke afzonderlijke service inloggen en uw account rechtstreeks beheren.

Een domein verwijderen

Volg de onderstaande instructies om uw domein te verwijderen:

1. Open Google Domains: domains.google.com/registrar.
  2. Klik in het linkernavigatiemenu op Mijn domeinen.
  3. Klik op het tabblad Verloopt voor de naam van het domein dat u wilt verwijderen.
  4. Scroll naar Domein verwijderen.
  5. Klik op Domein verwijderen.
  6. Log opnieuw in om uw identiteit te bevestigen.
  7. Neem de beperkingen door en klik op Ja, ik weet het zeker, verwijder het domein.
Als u van gedachten verandert, kunt u in de meeste gevallen tot 30 dagen na verwijdering uw domein herstellen.

Andere opties om uw domein te verplaatsen

Vergeet niet dat u uw domein aan een andere eigenaar kunt overdragen zonder het te verwijderen. U heeft onder meer de volgende mogelijkheden: