Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

Een domein verwijderen

Wanneer je een domein verwijdert, beëindig je onmiddellijk je registratie van dat domein. Dit zijn hiervan de gevolgen:

• Bezoekers van je domein vinden je website niet.
  • Je krijgt geen e-mails die worden gestuurd naar e-mailadressen in je domein, ook niet met e-mails doorsturen.
  • DNS stopt de levering.
  • Andere mensen kunnen je domein na een respijtperiode kopen. Meestal duurt deze periode 30 dagen.

Als je nog een registratieperiode voor je domein hebt, betaalt Google Domains geen terugbetaling, tenzij dit is toegestaan volgens ons teruggavebeleid.

Als je aanvullende services of platforms zoals Google Workspace, een blog, een door derden gehoste website of een custom DNS-service gebruikt, worden deze abonnementen of contracten niet beëindigd wanneer je je domein verwijdert. Je moet bij elke afzonderlijke service inloggen en je account rechtstreeks bij die service beheren.

Een domein verwijderen

Volg de onderstaande instructies om je domein te verwijderen:

1. Log in bij Google Domains.
  2. Selecteer de naam van je domein.
  3. Open het menu Menu.
  4. Klik op Registratie-instellingen.
  5. Klik onderaan het scherm en rechts naast Domein verwijderen op Verwijderen.
  6. Log opnieuw in om je identiteit te bevestigen.
  7. Bekijk de beperkingen.
  8. Klik op Dit domein verwijderen als je het zeker weet.

Belangrijk: Als je je domein wilt herstellen, moet je herstelkosten betalen. In de meeste gevallen heb je tot 30 dagen na de verwijdering de tijd om te betalen en je domein te herstellen.

Andere opties om je domein te verplaatsen

Als je je domein wilt behouden, maar dan onder een ander account, kun je het domeinbeheer delen met een andere gebruiker.

Je kunt ook het domein overzetten naar een andere registreerder.