Verkkotunnuksen poistaminen

Verkkotunnuksen poistamiseen liittyvät säännöt

Verkkotunnuksen poistaminen

Poistetun verkkotunnuksen palauttaminen

Verkkotunnuksen poistamiseen liittyvät säännöt

Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen verkkotunnuksen poistamista.

Verkkotunnuksen poistaminen päättää välittömästi rekisteröintisi. Huomioi seuraavat seuraukset:

Jälleenmyynti ja siirtäminen

Verkkotunnuksesi tulee muiden ostajien saataville tavallisesti 35 päivän lisäajan jälkeen. Jos haluat siirtää verkkotunnuksesi toiselle käyttäjälle, älä poista verkkotunnusta. Siirrä se sen sijaan toiselle käyttäjälle. Lue artikkeli Verkkotunnuksen siirtäminen toiselle tilille.

Verkkotunnuksen käyttöoikeus

• Kun olet poistanut verkkotunnuksesi, DNS-palvelun toiminta loppuu.
  • Verkkosivusi vierailijat eivät enää näe sivuasi.
  • Verkkosivuusi liitettyyn sähköpostiosoitteeseen lähetettyjä viestejä ei enää toimiteta. Tämä tarkoittaa myös sähköpostin välitykseen tarkoitettuja aliaksia ja G Suite ‑osoitteita.

Aikataulut ja maksut

• Välittömästi: Verkkotunnuksesi poistaminen päättää rekisteröintisi, eikä jäljellä olevaa verkkotunnuksen rekisteröintiä hyvitetä.
  • Ensimmäiset 30 päivää: Voit palauttaa verkkotunnuksesi 30 päivän kuluessa verkkotunnuksen poistamisesta maksamalla palautusmaksun sekä yhden vuoden lisärekisteröintimaksun.
    • Huom. Palautusjakson pituus riippuu verkkotunnuksen päätteestä. Useimmissa verkkotunnuksissa palautusajanjakso on 30 päivää. .CO-verkkotunnukset voi palauttaa 15 päivän kuluessa poistamisesta.
    • Palautusmaksu riippuu verkkotunnuksen päätteestä. Maksu on tavallisesti 100 $.
  • 35 päivää poistamisen jälkeen: Verkkotunnuksesi on muiden ostettavissa 35 päivän jälkeen poistamisesta. Sinulle ei lähetetä asiasta lisäilmoitusta.
    • Huom. Ajanjakso riippuu verkkotunnuksen päätteestä. Useimmat verkkotunnukset ovat ostettavissa 35 päivän kuluttua. .CO-verkkotunnukset ovat ostettavissa 15 päivän kuluttua poistamisesta.

Muita palveluja, joita ei peruuteta verkkotunnuksen poiston yhteydessä

Jos verkkotunnukseesi on liitetty lisäpalveluja, kuten G Suite, blogi, kolmannen osapuolen ylläpitämä verkkosivu tai mukautettu DNS-palvelu, kyseisiä sopimuksia ei irtisanota verkkotunnuksen poistamisen yhteydessä. Jos et ilmoita asiasta, kyseisten palvelujen laskutus jatkuu.

Voit sulkea tilisi ja päättää laskutuksen kirjautumalla erikseen kyseisiin palveluihin ja käyttämällä niiden hallintatoimintoja:

Verkkotunnuksen poistaminen

1. Klikkaa verkkotunnuksesi Vanhenee-välilehteä (tai kuvaketta ).
  2. Vieritä sivua alas kohtaan Verkkotunnuksen poistaminen.
  3. Klikkaa Poista verkkotunnus ‑painiketta.
  4. Vahvista henkilöllisyytesi kirjautumalla sisään uudelleen.
  5. Lue läpi rajoitukset ja valitse Kyllä, haluan poistaa verkkotunnuksen.

Poistetun verkkotunnuksen palauttaminen

Kun olet poistanut verkkotunnuksen, voit palauttaa sen 30 päivän kuluessa (15 päivän kuluessa, jos verkkotunnuksen pääte on .CO) maksamalla lisäpalautusmaksun.

1. Klikkaa Omat verkkotunnukset ‑näytössä poistettua verkkotunnusta. Esiin pitäisi välittömästi tulla valintaikkuna, jossa sinulta kysytään, haluatko palauttaa verkkotunnuksen.
  2. Valitse Palauta oma verkkotunnus. Tämä avaa automaattisesti maksutapanäytön, jossa voit palauttaa verkkotunnuksesi maksamalla yhden vuoden rekisteröintimaksun.
  3. Jos verkkotunnuksen palauttamista koskeva valinta-ikkuna ei tule näkyviin, klikkaa verkkotunnuksen Vanhenee-välilehteä (tai kuvaketta ) ja valitse Lisää rekisteröinti tai Lisää ja palauta rekisteröinti.

Palauttamalla verkkotunnuksen palautat alkuperäisen rekisteröintijakson, johon on lisätty yksi lisävuosi. Et menetä rekisteröinnin jäljellä olevaa aikaa, paitsi siinä tapauksessa, että enimmäisrekisteröintijakso ylittyy (katso alla oleva huomautus).

Jos olet esimerkiksi rekisteröinyt verkkotunnuksen example.com joulukuuhun 2015 saakka ja poistat sen kesäkuussa 2015, verkkotunnuksen palauttaminen (ja yhden lisärekisteröintivuoden ostaminen) palauttaa rekisteröinnin ja pidentää sen voimassaolon joulukuuhun 2016 saakka.

Huom. Jos 10 vuoden enimmäisrekisteröintiaika (5 vuotta verkkotunnuksissa .CO) ylittyy ostaessasi yhden lisävuoden, on lisävuosi ostettava silti verkkotunnuksen palauttamiseksi. Lisävuotta ei kuitenkaan lisätä rekisteröintiisi.