Verkkotunnuksen poistaminen

Kun poistat verkkotunnuksen, sen rekisteröinti irtisanotaan välittömästi. Tämän jälkeen

• verkkosivusi vierailijat eivät enää näe sivuasi
  • et enää saa sähköpostiosoitteisiisi lähetettyjä viestejä (eikä sähköpostin uudelleenohjaus toimi)
  • DNS ei toimi
  • muut voivat ostaa verkkotunnuksen lisäajan (tavallisesti 30 päivää) jälkeen.

Google Domains ei anna hyvitystä verkkotunnuksesi mahdollisesti jäljellä olevasta rekisteröintiajasta.

Jos käytössäsi on lisäpalveluita tai muita alustoja, kuten G Suite, blogi, kolmannen osapuolen ylläpitämä verkkosivu tai yksilöity DNS-palvelu, niiden tilaukset tai sopimukset eivät pääty, kun poistat verkkotunnuksen. Sinun on kirjauduttava jokaiseen palveluun erikseen ja tehtävä tarvittavat toimet suoraan tililläsi.

Näin poistat verkkotunnuksen

Seuraa alla olevia ohjeita poistaaksesi verkkotunnuksen:

1. Avaa Google Domains: domains.google.com/registrar.
  2. Klikkaa vasemmanpuoleisesta valikosta Omat verkkotunnukset.
  3. Klikkaa poistettavan verkkotunnuksen Vanhenee-välilehteä.
  4. Vieritä kohtaan Poista verkkotunnus.
  5. Klikkaa Poista verkkotunnus.
  6. Vahvista henkilöllisyytesi kirjautumalla uudelleen.
  7. Katso rajoitukset ja klikkaa Kyllä, haluan poistaa verkkotunnuksen.
Jos muutat mielesi, sinulla on useimmissa tapauksissa 30 päivää aikaa palauttaa verkkotunnus.

Muita vaihtoehtoja verkkotunnuksen siirtämiseen

Muista, että voit siirtää verkkotunnuksen toiselle omistajalle poistamatta sitä. Tähän on esimerkiksi seuraavat kaksi vaihtoehtoa: