Sletning af domæne

Regler vedrørende sletning af et domæne

Sådan sletter du et domæne

Sådan gendanner du et slettet domæne

Regler vedrørende sletning af et domæne

Læs dette omhyggeligt, inden du sletter dit domæne

Sletning af dit domæne medfører, at din registrering øjeblikkeligt opsiges. Vær opmærksom på, at det har følgende konsekvenser:

Videresalg og overførsel

Dit domæne vil kunne købes af andre efter en udvidet periode, som typisk er 35 dage. Hvis du vil overføre dit domæne til en anden bruger, skal du ikke slette domænet. Overfør det i stedet til den anden bruger. Se Overfør et domæne ud.

Domæneadgang

• Når du sletter dit domæne, standses leveringen af DNS.
  • Besøgende på dit domæne vil ikke få vist dit website.
  • Mails, som sendes til mailadresser på dit domæne, vil ikke blive leveret. Det gælder også for aliasser til videresendelse af mails og G Suite-adresser.

Tidslinjer og gebyrer

• Øjeblikkeligt: Sletning af dit domæne bringer din registrering til ophør. Du modtager ingen refusion for evt. resterende registrering på domænet.
  • Første 30 dage: Du kan gendanne dit domæne inden for 30 dage efter sletning ved at betale et gendannelsesgebyr og købe et års yderligere registrering.
    • Bemærk! Gendannelsesperioden varierer afhængigt af domæneendelsen. De fleste domæner kan gendannes inden for 30 dage. For .CO-domæner kan du gendanne dit domæne inden for de første 15 dage efter sletning.
    • Gendannelsesgebyret varierer afhængigt af domæneendelsen. Normalt er det på ca. 100 USD.
  • 35 dage efter sletning: Dit domæne vil kunne købes af andre, 35 dage efter du har slettet det. Du modtager ingen yderligere underretning herom.
    • Bemærk! Perioden varierer afhængigt af domæneendelsen. De fleste domæner kan købes efter 35 dage. .CO-domæner kan købes 15 dage efter sletning.

Yderligere tjenester, der ikke annulleres, når du sletter dit domæne

Hvis du har yderligere tjenester, som f.eks. G Suite, en blog, et tredjepartshostet website eller en tilpasset DNS-tjeneste, ophæves disse aftaler ikke, når du sletter dit domæne. Hvis du ikke foretager dig noget, vil du muligvis fortsat blive faktureret for disse tjenester.

Hvis du vil annullere din konto og stoppe faktureringen, skal du logge ind på de enkelte tjenester og administrere din konto:

Sådan sletter du et domæne

1. Klik på fanen Udløber (eller ) for dit domæne.
  2. Rul ned til Slet domæne.
  3. Klik på knappen Slet domæne.
  4. Log ind igen for at bekræfte din identitet.
  5. Læs begrænsningerne grundigt, og klik på knappen Ja, jeg er sikker. Slet domænet.

Sådan gendanner du et slettet domæne

Inden for de første 30 dage, efter du har slettet dit domæne (15 dage for .CO), kan du gendanne det mod et yderligere gendannelsesgebyr.

1. Klik på det slettede domæne på skærmbilledet Mine domæner. Der vises med det samme en dialogboks, hvor du bliver spurgt, om du vil gendanne domænet.
  2. Klik på Gendan mit domæne. Der åbnes automatisk et skærmbillede, hvor du kan vælge betalingsmetode og købe et års registrering og dermed gendanne domænet.
  3. Hvis du ikke får vist dialogboksen Gendan domæne, skal du klikke på fanen Udløber (eller ) for dit domæne og klikke på Tilføj registrering eller Tilføj og gendan registrering.

Gendannelse af dit domæne gendanner den oprindelige registreringsperiode plus det ekstra år. Du mister ikke evt. resterende tid for registreringen med undtagelse af tilfælde, hvor den maksimale registreringsperiode overskrides (se nedenfor).

Eksempel: Hvis du har registreret eksempel.com indtil december 2015, og du derefter sletter domænet i juni 2015, så vil gendannelse af domænet (og køb af et ekstra års registrering) medføre, at din registrering gendannes og udvides til december 2016.

Bemærk! Hvis tilføjelsen af et års registrering betyder, at den maksimale registreringsperiode på 10 år overskrides (5 år for .CO), skal du stadig købe et ekstra års registrering for at gendanne domænet, men gendannelsen lægger ikke et år til din registrering.