Registrerte verter

Registrerte verter og «limposter» («glue records»)

Når en navnetjener forsøker å fastslå IP-adressen til en vert, for eksempel example.com, må den slå opp IP-adressen på navnetjeneren for verten. Hvis navnetjeneren for verten er et underdomene av denne verten, for eksempel ns1.example.com, kan oppslaget føre til en sirkelavhengighet der den første navnetjeneren må vite IP-adressen til example.com for å kunne fastslå IP-adressen til navnetjeneren, ns1.example.com, for å kunne slå opp adressen til example.com.

Registrerte verter eller «limposter» er en måte å gjøre IP-adressen til navnetjeneren kjent på når den er et underdomene av domenet den fungerer for. Hvis domenet ditt for eksempel er example.com og navnetjenerne dine er ns1.example.com, ns2.example.com, ns3.example.com og ns4.example.com, kan du opprette fire registrert vert-poster og knytte hver navnetjener til IP-adressen sin.

Når bør registrerte verter (limposter) brukes?

Bruk registrerte verter når navnetjenerne dine er underdomener av domenet ditt.

Konfigurer registrerte verter

1. Gå til DNS-fanen , og bla ned til Registrerte verter.
  2. Angi navnet på og IP-adressen til navnetjeneren eller verten du vil registrere.

Klikk på Legg til en IPv6-adresse hvis du vil bruke IPv6, og angi adressen.

3. Klikk på Legg til for å opprette posten.

Du kan endre og slette registrerte vert-poster med Endre- og Slett-knappene. Pass på at verten ikke brukes av dette domenet for øyeblikket. Sjekk Navnetjenere-delen rett ovenfor Registrerte verter.

Innhenting av limposter

Når du henter inn et domene som det er konfigurert limposter for, prøver Google Domains å opprette registrert vert-poster. Sjekk registrert vert-oppføringene etter at du har fullført innhentingen.

Kan ikke slette registrerte verter

Hvis du ikke får slettet en registrert vert-post eller lagret endringer i den, kan det hende at posten fortsatt er knyttet til domenet. Sjekk Navnetjenere-delen ovenfor Registrerte verter-delen på DNS-fanen, og slett eller endre navnetjenerposten som inneholder verten du vil endre eller slette.