Google har inngått en avtale om at Squarespace, Inc. skal kjøpe alle domenenavnregistreringer fra Google Domains. Squarespace er domeneforvalteren for domenet ditt, og vilkårene for bruk av Squarespace gjelder. Google administrerer imidlertid domenet ditt i løpet av en overgangsperiode. Etter denne overgangsperioden blir domenet ditt overført til Squarespace, og fra og med overføringen er dataene dine underlagt personvernreglene til Squarespace. Finn ut mer om avtalen.

Limposter

Når en navnetjener forsøker å fastslå IP-adressen til en vert, for eksempel example.com, må den finne IP-adressen til navnetjeneren for verten. Hvis navnetjeneren for verten er et underdomene av denne verten, for eksempel ns1.example.com, kan oppslaget føre til en sirkelavhengighet. Den første navnetjeneren må vite IP-adressen til example.com for å kunne fastslå IP-adressen til navnetjeneren, ns1.example.com, for å kunne finne adressen til example.com.

Limposter er en måte å gjøre IP-adressen til navnetjeneren kjent på når den er et underdomene av domenet den betjener. Hvis domenet ditt for eksempel er example.com og navnetjenerne dine er ns1.example.com, ns2.example.com, ns3.example.com og ns4.example.com, oppretter du fire limposter knyttet til hver navnetjener for IP-adressen.

Når bør limposter brukes

Bruk limposter når du er vert for dine egne DNS-navnetjenere. Domenenavnregistre trenger ofte limposter før du kan bruke navnetjenerne. Hvis navnetjenerne dine er underdomener av domenet de er vert for, må du bruke limposter.

Konfigurer limposter

Når du skal konfigurere limposter for en navnetjener, for eksempel ns1.example.com, må du gå til det overordnede domenenavnet example.com i Google Domains.

1. DNS-fanen klikker du på Globale DNS-innstillinger og deretter på Administrer limposter.
  2. Valgfritt: Hvis du vil bruke IPv4 eller IPv6 i en eksisterende post, klikker du på det respektive IPv-alternativet.
  3. Oppgi den ønskede adressen.
  4. Klikk på Opprett ny post og deretter på Lagre.

Tips: Hvis du vil slette limpostene, klikker du på Slett. Pass på at verten ikke brukes av dette domenet for øyeblikket. Sjekk Navnetjenere-delen på DNS-siden.

Henting av limposter

Når du henter et domene som det er konfigurert limposter for, prøver Google Domains å opprette limposter. Sjekk limpostoppføringene når du har fullført hentingen.

Kan ikke slette limposter

Hvis du ikke klarer å slette eller lagre endringer i limposter, kan det hende at de fortsatt er knyttet til domenet. Sjekk Navnetjenere-delen på DNS-siden, og slett eller endre navnetjenerposten som inneholder verten du vil redigere eller slette.