Squarespace, Inc. ja Google ovat solmineet sopimuksen, jonka seurauksena Squarespace ostaa kaikki Google Domainsin verkkotunnusten rekisteröinnit. Squarespace on verkkotunnuksen tietueen rekisteröijä, ja Squarespacen käyttöehtoja sovelletaan. Google ylläpitää verkkotunnusta siirtymäjakson aikana. Siirtymäjakson jälkeen verkkotunnus siirtyy Squarespaceen, ja siirron jälkeen dataan sovelletaan Squarespacen tietosuojakäytäntöäLue lisää sopimuksesta.

Liimatietueet

Kun nimipalvelin yrittää selvittää isäntäverkkopalvelun, kuten example.com, IP-osoitteen, sen pitää löytää se isäntäverkkopalvelun nimipalvelimelta. Jos isäntäverkkopalvelun nimipalvelin on verkkopalvelun itsensä aliverkkotunnus, kuten ns1.example.com, haku voi johtaa kehäriippuvuuteen. Ensimmäisen nimipalvelimen on tiedettävä example.comin IP-osoite, jotta se voi selvittää nimipalvelimen ns1.example.com IP-osoitteen example.comin osoitteen löytämistä varten.

Liimatietueita käytetään nimipalvelimen IP-osoitteen tuomisessa, kun nimipalvelin on käyttämänsä verkkotunnuksen aliverkkotunnus. Esimerkki: Jos verkkotunnuksesi on example.com ja nimipalvelimina ovat ns1.example.com, ns2.example.com, ns3.example.com ja ns4.example.com, luo neljä liimatietuetta, jotka on linkitetty kunkin nimipalvelimen IP-osoitteeseen.

Milloin liimatietueita käytetään

Käytä liimatietueita, kun hostaat omia DNS-nimipalvelimiasi. Verkkotunnusten rekisterit vaativat usein liimatietueita ennen nimipalvelinten käyttöä. Jos nimipalvelimesi ovat hostaamansa verkkotunnuksen aliverkkotunnuksia, liimatietueiden käyttö on pakollista.

Liimatietueiden määrittäminen

Määritä liimatietueet uudelle nimipalvelimelle, kuten ns1.example.com, siirtymällä Google Domainsissa ylätason verkktounnukseen example.com.

1. Valitse DNS-välilehdeltä Yleiset DNS-asetukset ja sitten Liimatietueiden ylläpito.
  2. Valinnainen: Jos haluat käyttää IPv4- tai IPv6-osoitteita olemassa olevassa tietueessa, valitse asianmukainen IPv-vaihtoehto.
  3. Lisää haluttu osoite.
  4. Valitse Luo uusi tietue ja sen jälkeen Tallenna.

Vinkki: Voit poistaa liimatietueet valitsemalla Poista . Varmista, että isäntä ei ole verkkotunnuksen käytössä. Tarkista Nimipalvelimet-osio DNS-sivulta.

Liimatietueiden siirtäminen palveluun

Kun siirrät palveluun verkkotunnusta, jolle on määritetty liimatietueita, Google Domains yrittää luoda liimatietueita. Tarkista liimatietueet, kun siirto on valmis.

Liimatietueiden poistaminen ei onnistu

Jos et pysty poistamaan liimatietueita tai tallentamaan niihin tehtyjä muutoksia, tietue voi olla edelleen linkitetty verkkotunnukseen. Tarkista DNS-sivulta Nimipalvelimet-osio ja poista nimipalvelimen tietue tai muuta sitä, jos se sisältää isännän, jota olet muokkaamassa tai poistamassa.