Rekisteröidyt isännät

Rekisteröidyt isännät ja liimatietueet (glue record)

Kun nimipalvelin yrittää selvittää isäntäverkkopalvelun, kuten example.com, IP-osoitteen, sen pitää hakea IP-osoite isäntäverkkopalvelun nimipalvelimelta. Jos isäntäverkkopalvelun nimipalvelin on isäntäverkkopalvelun aliverkkotunnus, kuten ns1.example.com, haku voi johtaa kehäriippuvuuteen. Kehäriippuvuudessa ensimmäisen nimipalvelimen on tiedettävä example.comin IP-osoite, jotta se voi selvittää nimipalvelimen ns1.example.com IP-osoitteen example.comin osoitteen hakua varten.

Rekisteröityjä isäntiä tai liimatietueita käytetään nimipalvelimen IP-osoitteen tuomisessa, kun nimipalvelin on käyttämänsä verkkotunnuksen aliverkkotunnus. Esimerkiksi jos verkkotunnuksesi on example.com ja nimipalvelimina ovat ns1.example.com, ns2.example.com, ns3.example.com ja ns4.example.com, luo neljä rekisteröityä isäntätietuetta, joilla linkität kunkin nimipalvelimen IP-osoitteeseen.

Rekisteröityjen isäntien (liimatietueiden) käyttötilanteet

Käytä rekisteröityjä isäntiä, kun nimipalvelimet ovat verkkotunnuksesi aliverkkotunnuksia.

Rekisteröityjen isäntien määrittäminen

1. Vieritä DNS-välilehti kohtaan Rekisteröidyt isännät.
  2. Kirjoita nimipalvelimen tai rekisteröitävän isännän nimi ja IP-osoite.

Jos haluat käyttää IPv6-osoitetta, valitse Lisää IPv6-osoite ja kirjoita osoite.

3. Luo tietue valitsemalla Lisää.

Voit muokata ja poistaa rekisteröityjen isäntien tietueita Muokkaa- ja Poista-painikkeilla. Varmista, että isäntä ei ole verkkotunnuksen käytössä. Tarkista Nimipalvelimet-osio Rekisteröidyt isännät ‑osion yllä.

Liimatietueiden siirtäminen palveluun

Kun siirrät palveluun verkkotunnusta, jolle on määritetty liimatietueita, Google Domains yrittää luoda rekisteröityjen isäntien tietueita. Tarkista rekisteröityjen isäntien tietueet, kun siirto on valmis.

Rekisteröityjen isäntien poistaminen ei onnistu

Jos et pysty poistamaan rekisteröityjen isäntien tietueita tai tallentamaan niihin tehtyjä muutoksia, tietue voi olla edelleen linkitetty verkkotunnukseen. Tarkista DNS-välilehdellä Nimipalvelimet-osio Rekisteröidyt isännät ‑osion yllä. Poista nimipalvelimen tietue tai muuta sitä, jos se sisältää isännän, jota olet muokkaamassa tai poistamassa.