Få flere oplysninger om dynamisk DNS

Dynamisk DNS giver dig mulighed for at dirigere dit domæne eller et underdomæne til en ressource, som befinder sig bag en gateway, der har en dynamisk tildelt IP-adresse.
Konfigurer dynamisk DNS med Google Domains for at:
  • Oprette en A- eller AAAA-registrering for dit domæne eller underdomæne, der giver Googles navneservere besked om, at de skal forvente en dynamisk IP-adresse
  • Generere et brugernavn og en adgangskode, som din host eller server kan bruge til at viderebringe den nye IP-adresse til Googles navneservere
Når du har konfigureret dynamisk DNS, skal du konfigurere et klientprogram på din host, server eller gateway, som:
  • Registrerer ændringer af IP-adressen
  • Bruger det genererede brugernavn og den genererede adgangskode
  • Viderebringer den nye adresse til Googles navneservere

Vigtigt! Dynamisk DNS fungerer med IPv4- og IPv6-adresser, men ikke på samme tid.

Konfigurer dynamisk DNS

1. Log ind på Google Domains på din computer.
  2. Vælg navnet på dit domæne.
  3. Øverst til venstre skal du klikke på Menu Menu efterfulgt af DNS. "Google Domains (aktiv)" skal være valgt.
    • Tip! Hvis "Tilpasset (aktiv)" er valgt, har du allerede tilpassede navneservere, og du kan ikke bruge Google Domains' dynamiske DNS-tjeneste.
  4. Rul ned til "Dynamisk DNS".
  5. Klik på Administrer dynamisk DNS efterfulgt af Opret ny registrering.
  6. Hvis du vil tildele en dynamisk IP-adresse, skal du angive navnet på underdomænet eller roddomænet.
  7. Klik på Gem.

Andre muligheder for administration af dynamisk DNS:

• Sådan får du vist registreringsværdierne: Klik på trekanten ud for registreringen.
  • Sådan får du vist det brugernavn og den adgangskode, der er oprettet for denne registrering: Klik på Vis loginoplysninger.
  • Sådan konfigurerer du din gateway eller klientsoftware til at kontakte Googles navneservere: Brug det brugernavn og den adgangskode, som er blevet oprettet for registreringen.
  • Sådan sletter du registreringen: Rul til "Ressourceregistreringer", klik på trekanten ud for "Dynamisk DNS", og klik derefter på Slet.
Konfigurer et klientprogram på din gateway, host eller server
Der er flere populære klienter til dynamisk DNS i brug, f.eks. DDclient og INADYN. Desuden har de fleste routere indbygget software til at registrere IP-ændringer og viderebringe dem til navneserverne.
Vigtigt! Google Domains bruger dyndns2-protokollen.
Konfigurer din dynamiske DNS-klient med:
  • Udbyder, DNS eller tjeneste: Navnet på din DNS-udbyder.
  • Brugernavn eller loginoplysninger: Det genererede brugernavn i den dynamiske DNS-registrering.
  • Adgangskode eller loginoplysninger: Den genererede adgangskode i den dynamiske DNS-registrering.

Når du har oprettet registreringen og konfigureret din klientsoftware, skal du teste registreringen. Angiv underdomænet og domænet i en webbrowser eller en passende klient, og sørg for, at de har forbindelse til den rigtige ressource.

Eksempler

DDclient understøtter nu Google Domains.

DDclient med understøttelse af Google Domains

ddclient.conf-poster:

ssl=yes

protocol=googledomains

login=generated_username

password=generated_password

your_resource.your_domain.tld

Eksempler på almindelig konfiguration af klienter:

DDclient
uden understøttelse af Google Domains
INADYN

Eksempler på ddclient.conf-poster:

protocol=dyndns2

use=web

server=domains.google.com

ssl=yes

login=generated_username

password=generated_password

your_resource.your_domain.tld

Føj følgende til din inadyn.conf

system default@domains.google.com

username generated_username

password generated_password

alias sub.domain.tld

Brug API'en til at opdatere din dynamiske DNS-registrering
Dynamisk DNS-klientsoftware opdaterer automatisk din dynamiske DNS-registrering. Du kan udføre opdateringer manuelt ved hjælp af API'en. Det gør du ved at lave en POST- eller GET-anmodning til følgende webadresse:
https://domains.google.com/nic/update
API'en kræver HTTPS. Her er et eksempel på en anmodning:
https://username:password@domains.google.com/nic/update?hostname=subdomain.yourdomain.com&myip=1.2.3.4

Vigtigt! Du skal også angive en brugeragent i din anmodning. I forbindelse med test af webadressen, der er angivet umiddelbart ovenfor, tilføjer webbrowsere normalt en brugeragent for dig. Den endelige HTTP-forespørgsel, der sendes til vores servere, skal ligne denne:

Eksempel på HTTP-forespørgsel:

POST /nic/update?hostname=subdomain.yourdomain.com&myip=1.2.3.4 HTTP/1.1
Host: domains.google.com
Authorization: Basic base64-encoded-auth-string User-Agent: Chrome/41.0 your_email@yourdomain.com

Anmodningsparametre:

Parameter Obligatorisk eller valgfri Beskrivelse
username:password Skal udfyldes Det genererede brugernavn og den genererede adgangskode, der er knyttet til den host, der skal opdateres.
hostname Skal udfyldes Det hostname, der skal opdateres.
myip

Valgfrit ved IPv4.

Obligatorisk, hvis du har en IPv6-adresse.

Den IP-adresse, der er angivet til hosten. Hvis den ikke angives, bruger vi IP-adressen for den agent, der sendte anmodningen.

Vigtigt! myip er påkrævet, hvis din agent bruger en IPv6-adresse. Du kan tjekke din agents IP-adresse på: https://domains.google.com/checkip.

offline Valgfrit Angiver den nuværende hosts status som offline. Hvis der udføres en opdateringsanmodning på en offlinehost, fjernes offlinestatussen fra hosten.
De tilladte værdier er:
  • ja
  • nej

Når anmodningen er behandlet, får du et af følgende svar.

Sørg for at tolke svaret korrekt, da du ellers risikerer, at din klient bliver blokeret i vores system.
Svar Status Beskrivelse
good {user’s IP address} Gennemført Opdateringen er fuldført. Du bør ikke forsøge endnu en opdatering, før din IP-adresse er blevet ændret.
nochg {user’s IP address} Gennemført Den anførte IP-adresse er allerede angivet for denne host. Du bør ikke forsøge endnu en opdatering, før din IP-adresse er blevet ændret.
nohost Fejl Hostname findes ikke eller har ikke aktiveret dynamisk DNS.
badauth Fejl Kombinationen af brugernavn og adgangskode er ikke gyldig for den angivne host.
notfqdn Fejl Det anførte hostname er ikke et gyldigt og fuldt ud kvalificeret domænenavn.
badagent Fejl Din dynamiske DNS-klient foretager ugyldige anmodninger. Sørg for, at brugeragenten er konfigureret i anmodningen.
abuse Fejl Dynamisk DNS-adgang for hostname er blevet blokeret på grund af forkert tolkning af tidligere svar.
911 Fejl Der opstod en fejl hos os. Vent 5 minutter, og prøv igen.
konflikt A
konflikt AAAA
Fejl En tilpasset A- eller AAAA-ressourceregistrering er i konflikt med opdateringen. Slet den angivne ressourceregistrering på siden med DNS-indstillinger, og prøv at gennemføre opdateringen igen.