Dynamisk DNS

Dynamisk DNS giver dig mulighed for at dirigere dit domæne eller et underdomæne til en ressource, der befinder sig bag en gateway, der har en dynamisk tildelt IP-adresse.

For at bruge dynamisk DNS sammen med Google Domains skal du konfigurere en dynamisk syntetisk DNS-registrering. Denne syntetiske registrering:

• Opretter en A-registrering for dit domæne eller underdomæne, der fortæller Googles navneservere, at de skal forvente en dynamisk IP.
  • Genererer et brugernavn og en adgangskode, som din host eller server bruger til at viderebringe den nye IP-adresse til Googles navneservere.

Når du har konfigureret den dynamiske syntetiske DNS-registrering, skal du konfigurere et klientprogram på din host eller server (ressourcen bag gatewayen) eller på selve gatewayen, der registrerer ændringer af IP-adresse og bruger det genererede brugernavn og adgangskoden og viderebringer den nye adresse til Googles navneservere.

Bemærk! Dynamisk DNS fungerer kun med IPv4-adresser. IPv6-adresser bliver som regel ikke tildelt dynamisk.

Sådan konfigurerer du en dynamisk syntetisk DNS-registrering

1. Klik på Mine domæner på navigationslinjen, og klik derefter på domænenavnet.
  2. Klik på fanen DNS .
  3. Rul ned til Syntetiske registreringer.
  4. Vælg Dynamisk DNS fra listen over syntetiske registreringstyper.
  5. Indtast navnet på den ressource, du planægger at tildele en dynamisk IP, enten et underdomæne eller @ for dit standarddomæne ("roddomæne" eller "domænenavn uden www").
  6. Hvis du valgte underdomæne, skal du indtaste navnet på underdomænet.
  7. Klik på Tilføj.
  8. Den dynamiske DNS-registrering oprettes på din liste over syntetiske registreringer. Klik på udvidelsestrekanten til venstre for registreringen for at se dens værdier.
  9. Klik på Se loginoplysninger for at se det brugernavn og den adgangskode, der blev oprettet for denne registrering.
  10. Notér brugernavnet og adgangskoden, der blev oprettet til den syntetiske registrering. Du skal bruge disse til at konfigurere din gateway eller klientsoftware til at kontakte Googles navneservere.

Du kan redigere eller slette registreringen ved hjælp af knapperne Rediger og Slet ud for registreringen.

Tip! Sådan dirigerer du et jokertegn (*) til en dynamisk ressource:

Selvom du ikke kan bruge et jokertegn i en dynamisk DNS-registrering, kan du dirigere et jokertegn til dit domænenavn uden www eller til et bestemt underdomæne ved hjælp af en CNAME-registrering.

1. Opret en dynamisk DNS-registrering for dit domænenavn uden www ved hjælp af @ (@.example.com) eller for det underdomæne, du vil dirigere dit jokertegn til.
  2. Opret en CNAME-registrering, der omdirigerer * (jokertegn) til dit domænenavn uden www eller til dit underdomæne. Se Ressourceregistreringer, hvis du vil have yderligere hjælp til at oprette en CNAME-registrering.

Sådan konfigurerer du et klientprogram på din gateway, host eller server

Der er flere populære dynamiske DNS-klienter i brug, såsom DDclient og INADYN. Desuden har de fleste routere indbygget software til at registrere IP-ændringer og viderebringe dem til navneserverne.

Bemærk! Google Domains bruger dyndns2-protokollen.

Konfigurer din dynamiske DNS-klient med:

• Udbyder (eller DNS eller tjeneste): Navnet på din DNS-udbyder.
  • Brugernavn (eller loginoplysninger): Det genererede brugernavn i den dynamiske DNS-registrering.
  • Adgangskode (eller loginoplysninger): Den genererede adgangskode i den dynamiske DNS-registrering.

Når du har oprettet registreringen og konfigureret din klientsoftware, skal du teste den ved at indtaste underdomænet og domænet i en webbrowser (eller passende klient) og se, at den opretter forbindelse til den korrekte ressource.

Eksempler

DDclient understøtter nu Google Domains.

DDclient med understøttelse af Google Domains

ddclient.conf-poster:

ssl=yes

protocol=googledomains

login=generated_username

password=generated_password

your_resource.your_domain.tld

Eksempler på almindelig konfiguration af klienter:

DDclient
uden understøttelse af Google Domains
INADYN

Eksempler på ddclient.conf-poster:

protocol=dyndns2

use=web

server=domains.google.com

ssl=yes

login=generated_username

password=generated_password

your_resource.your_domain.tld

Føj følgende til din inadyn.conf

system default@domains.google.com

username generated_username

password generated_password

alias sub.domain.tld

Sådan bruger du API'en til at opdatere din dynamiske DNS-registrering

Dynamisk DNS-klientsoftware opdaterer automatisk din dynamiske DNS-registrering. Du kan udføre opdateringer manuelt ved hjælp af API'en ved at lave en POST-anmodning (GET er også tilladt) til følgende webadresse:
https://domains.google.com/nic/update

API'en kræver HTTPS. Her er et eksempel på en anmodning:
https://username:password@domains.google.com/nic/update?hostname=subdomain.yourdomain.com&myip=1.2.3.4

Bemærk! Du skal også angive en brugeragent i din anmodning. Webbrowsere vil generelt tilføje denne for dig, når du tester via ovenstående webadresse. Under alle omstændigheder bør den endelige HTTP-anmodning, der sendes til vores servere, se nogenlunde sådan ud:

Eksempel på HTTP-forespørgsel:
POST /nic/update?hostname=subdomain.yourdomain.com&myip=1.2.3.4 HTTP/1.1
Host: domains.google.com
Authorization: Basic base64-encoded-auth-string User-Agent: Chrome/41.0 your_email@yourdomain.com

Anmodningsparametre:

Parameter Obligatorisk/valgfri Beskrivelse
username:password Skal udfyldes Det genererede brugernavn og den genererede adgangskode, der er knyttet til den host, der skal opdateres.
hostname Skal udfyldes Det hostname, der skal opdateres.
myip Valgfrit
(Obligatorisk, hvis du har en IPv6-adresse)
Den IP-adresse, der vil blive angivet for hosten. Hvis den ikke angives, bruger vi IP for den agent, der sendte anmodningen.

Bemærk! Da adressen skal være en IPv4-adresse, er myip obligatorisk, hvis din agent bruger en IPv6-adresse. Du kan tjekke din agents IP-adresse ved at gå til https://domains.google.com/checkip.

offline Valgfrit Angiver den nuværende hosts status som offline. Hvis der udføres en opdateringsanmodning på en offline host, fjernes status om offline fra hosten.
Tilladte værdier er
  • ja
  • nej

Et af følgende svar bliver returneret, når anmodningen er behandlet.

Sørg for at tolke svaret korrekt, da du ellers risikerer, at din klient bliver blokeret i vores system.
Svar Status Beskrivelse
good 1.2.3.4 Gennemført Opdateringen er fuldført. Efterfulgt af et mellemrum og den opdaterede IP-adresse. Du bør ikke forsøge endnu en opdatering, før din IP-adresse er blevet ændret.
nochg 1.2.3.4 Gennemført Den anførte IP-adresse er allerede angivet for denne host. Du bør ikke forsøge endnu en opdatering, før din IP-adresse er blevet ændret.
nohost Fejl Hostname findes ikke eller har ikke aktiveret dynamisk DNS.
badauth Fejl Kombinationen af brugernavn og adgangskode er ikke gyldig for den angivne host.
notfqdn Fejl Det anførte hostname er ikke et gyldigt, fuldt kvalificeret domænenavn.
badagent Fejl Din dynamiske DNS-klient foretager ugyldige anmodninger. Sørg for, at brugeragenten er angivet i anmodningen, og at du kun forsøger at angive en IPv4-adresse. IPv6 understøttes ikke.
abuse Fejl Dynamisk DNS-adgang for hostname er blevet blokeret på grund af forkert tolkning af tidligere svar.
911 Fejl Der opstod en fejl hos os. Vent 5 minutter, og prøv igen.