Fornyelse og gjenoppretting av domener

Før du begynner:

• G Suite: Hvis du har kjøpt domenet ditt gjennom G Suite eller med en bedrifts-e-postadresse drevet av G Suite, må du administrere registrering og fornyelse gjennom Google Administrasjonskonsoll eller senteret for Gmail-innstillinger.
  •
  • Utløpte domener: Hvis domenet ditt utløp
    • i løpet av de 30 siste dagene* – utsatt tidsfrist for fornyelse: Du kan fornye domenet ditt uten tilleggskostnader.
    • for mellom 30 og 60 dager siden* - utsatt tidsfrist for gjenopprettelse: Du kan gjenopprette domenet ditt, men det kan hende at du må betale en ekstra gjenopprettelsesavgift. Gjenopprettelsesavgiften varierer for ulike toppdomener.
    • for mer enn 60 dager siden:* Domenet ditt er slettet fra Google Domains. Du må søke etter domenet og registrere det på nytt. Det kan allerede være registrert av noen andre.
  • *Merk: Tidsperiodene ovenfor gjelder for de fleste domener, men noen domeneendelser har andre tidsfrister for fornyelse og gjenopprettelse. Se referansen for domeneendelser (toppdomener) for utsatt tidsfrist for fornyelse og utsatt tidsfrist for gjenopprettelse for domenet ditt.

Fornyelse av domeneregistreringen din

Du kan fornye domenet ditt på to måter:

• Ved å bruke automatisk fornyelse fornyes domenet ditt hvert år, i løpet av måneden før domenet utløper. Du blir fakturert årlig for den automatiske fornyelsen din når den skjer.
  • Ved å legge til år legges antallet år du velger til for registreringen, opptil registreringsgrensen på 10 år.

Slå på automatisk fornyelse

To enable auto-renew, do the following:

1. Click the Expires tab .
  2. Under the Registration heading, click Turn on auto-renew.

Note: Once you enable auto-renew the icon for the Expires tab will change to

.

Deretter åpnes Google-kontoen din automatisk i et nytt vindu, der du blir bedt om å bekrefte kjøpet. Du blir ikke fakturert før den automatiske fornyelsen faktisk skjer, noen dager før utløpsdatoen din.

Når denne funksjonen er slått på, fornyes domeneregistreringen din automatisk hvert år på utløpsdatoen. Registreringsavgiften belastes kredittkortet ditt gjennom Google-kontoen din. Automatisk fornyelse fungerer bare med et gyldig kredittkort.

Legg til år for registreringen din

Du kan registrere domenet ditt i opptil 10 år.

Hvis du vil legge til år for registreringen din, går du til Expires-fanen eller for domenet ditt og klikker på Legg til år. Deretter velger du antallet år du vil legge til.

Deretter åpnes Google-kontoen din automatisk i et nytt vindu, der du blir bedt om å bekrefte kjøpet.

Gjenopprettelse av et utløpt domene

Hvis domenet ditt er utløpt i løpet av de 30 siste dagene*, følger du instruksjonene ovenfor for å fornye domeneregistreringen din.

Hvis domenet ditt utløp for mellom 60 og 90 dager* siden, kan du gjenopprette det mot et gjenopprettelsesgebyr, vanligvis rundt USD 100. Lengden på den utsatte tidsfristen og gebyrbeløpet fastsettes av registeroperatøren og varierer for ulike domeneendelser (toppdomener). Hvis du vil vite hvor stort gjenopprettelsesgebyret er for domenet ditt, kan du se i referanseartikkelen for domeneendelser (toppdomener)

1. Klikk på domenenavnet på Mine domener-siden. Denne dialogboksen der du blir spurt om du vil gjenopprette domenet, skal vises umiddelbart.
  2. Klikk på Gjenopprett domenet ditt. Google-kontoen din åpnes deretter i et nytt vindu der du kan gjenopprette domenet ved å kjøpe registrering for ett år.
  3. Hvis dialogboksen for gjenopprettelse av domenet ikke vises, klikker du på Expired-fanen for domenet ditt og deretter på Legg til registrering eller Legg til og gjenopprett registrering.

Se artikkelen om utløp og sletting av domeneregistreringer hvis du vil ha mer informasjon om utløp av domeneavtaler og retningslinjer for gjenopprettelse.