Forny et domene

Du kan iverksette tiltak for å forhindre at domenet ditt utløper. Hvis domenet ditt utløper, står du i fare for å miste domeneregistreringen din. Det finnes to måter du kan fornye domenet ditt på:

• Automatisk fornyelse: Du kan slå på en innstilling som fornyer domenet ditt automatisk hvert år innen en måned før domenet ditt utløper. Google Domains belaster betalingsmåten din når den automatiske fornyelsen utføres.
  • Legg til år: Du kan manuelt legge år til i perioden for domeneregistreringen (opp til den maksimale registreringsperioden for toppdomenet ditt).
Hvis domenet ditt er utløpt og ligger utenfor den utsatte tidsfristen for fornyelse (vanligvis 30 dager), må du gjenopprette domenet ditt og betale en ekstra gjenopprettingsavgift.

Slik slår du på automatisk fornyelse

Gjør følgende for å slå på automatisk fornyelse:

1. Gå til Google Domains: domains.google.com/registrar.
  2. Klikk på Mine domener i navigasjonsmenyen til venstre.
  3. Klikk på Utløper-fanen til domenenavnet du vil slå på automatisk fornyelse for.
  4. Klikk på Slå på automatisk fornyelse under Registrering.

Når du har fullført disse trinnene, får du beskjed fra Google Domains om å bekrefte kjøpet ditt. Google Domains belaster ikke kontoen din før den automatiske fornyelsen faktisk utføres, noen dager før utløpsdatoen.

Automatisk fornyelse fungerer bare så lenge kredittkortinformasjonen i kontoen din er gyldig. Sørg for å oppdatere informasjonen din hvis du får et nytt kredittkort.

Slik legger du til år til registreringen din

Gjør følgende for å legge år til i registreringen:

1. Gå til Google Domains: domains.google.com/registrar.
  2. Klikk på Mine domener i navigasjonsmenyen til venstre.
  3. Klikk på Utløper-fanen til domenenavnet du vil legge til år for.
  4. Klikk på Legg til år, og velg hvor mange år du vil legge til.

Når du har fullført disse trinnene, får du beskjed fra Google Domains om å bekrefte kjøpet ditt. Google Domains belaster kontoen din når du fullfører dette kjøpet.

Den vanlige maksimale registreringsperioden er 10 år. Registreringsperioden varierer etter toppdomene, og for enkelte domener er det bare automatiske fornyelser som er tillatt. Sjekk referansedokumentet for toppdomener for å finne informasjonen om domenet ditt.