Vidarebefordran av underdomän

Med vidarebefordran av underdomäner så dirigeras en underdomän till din domän till en befintlig webbadress.

Så här skapar du en underdomän och vidarebefordrar den till en webbadress:

1. Klicka på Mina domäner till vänster och klicka sedan på domännamnet.
  2. Klicka på fliken DNS .
  3. Rulla ner till Syntetiska poster.
  4. Välj Vidarebefordran av underdomän från listan med syntetiska posttyper.
  5. Lägg till en syntetisk post:
    TYP    Underdomän   Destinationsadress
    Vidarebefordran av underdomän <namnet på den underdomän du vidarebefordrar, www eller @ för rotdomänen> <adressen du dirigerar underdomänen till>
  6. Välj typ av omdirigering. Det här avgör hur routrar och webbläsare lagrar information om vidarebefordran av underdomänen. Om du är osäker ska du välja Tillfällig (302).
    • Med Tillfällig (HTTP 302) omdirigering kan du snabbt sprida eventuella ändringar i dina adresser för vidarebefordran.
      • webbläsare cachelagrar normalt inte 302-omdirigeringar
      • du kan tvinga en sökning av routingtabellen eller DNS-servern för omdirigeringen varje gång
      • de ändringar du gör i webbvidarebefordran sprids mycket snabbt.
    • Med Permanent (HTTP 301) omdirigering kan webbläsare cachelagra vidarebefordransadressen.
      • på så sätt går det att tolka adressen snabbare vid senare besök i samma webbläsare
      • det kan ta längre tid att sprida ändringar.
  7. Välj om du vill aktivera vidarebefordran av sökväg. Om du är osäker ska du låta alternativet vara inaktivt.

Med vidarebefordran av sökväg så vidarebefordras sökvägen efter domännamnet till samma sökväg på den nya adressen.

domain is to the left of the / path is to the right

Antag till exempel att du vidarebefordrar example.documentationexample.com till example.com:
    • Vidarebefordran av sökväg på: example.documentationexample.net/about.html omdirigeras till example.com/about.html
    • Vidarebefordran av sökväg av: example.documentationexample.net/about.html omdirigeras till example.com
  8. Klicka på Lägg till och godkänn ändringarna av resursposten.

Inom kort (från några sekunder till några minuter) så kommer underdomänen att leda direkt till måladressen.

Du kan när som helst ändra eller ta bort posten genom att klicka på Redigera eller Ta bort bredvid den i listan med syntetiska poster.

Obs! Om du vill vidarebefordra WWW och rotdomänen (kallas även för den nakna domänen) kan du även använda Webbvidarebefordran på fliken Webbplats .