Aliverkkotunnuksen uudelleenohjaus

Aliverkkotunnuksen uudelleenohjaus ohjaa verkkotunnuksesi aliverkkotunnuksen olemassa olevaan URL-osoitteeseen.

Näin luot aliverkkotunnuksen ja ohjaat sen URL-osoitteeseen:

1. Valitse vasemmalta Omat verkkotunnukset ja klikkaa verkkotunnuksen nimeä.
  2. Klikkaa DNS-välilehteä .
  3. Vieritä kohtaan Synteettiset tietueet.
  4. Valitse synteettisten tietueiden tyyppien luettelosta Aliverkkotunnuksen uudelleenohjaus.
  5. Lisää synteettinen tietue:
    TYYPPI    Aliverkkotunnus   Kohde-URL-osoite
    Aliverkkotunnuksen uudelleenohjaus <sen aliverkkotunnuksen nimi, josta liikenne ohjataan muualle, pääverkkotunnukselle www tai @> <se osoite, johon aliverkkotunnus ohjataan>
  6. Valitse uudelleenohjauksen tyyppi. Uudelleenohjauksen tyyppi määrää sen, miten reitittimet ja selaimet tallentavat aliverkkotunnuksen uudelleenohjaustiedot. Jos et ole varma, valitse väliaikainen uudelleenohjaus (302).
    • Väliaikaisen (HTTP 302) uudelleenohjauksen avulla voit toteuttaa nopeasti muutoksia uudelleenohjausosoitteeseen.
      • Selaimet eivät yleensä tallenna 302-uudelleenohjausta välimuistiin.
      • Voi pakottaa uudelleenohjauksen tarkistuksen reititystaulukosta tai DNS-palvelimelta joka kerta.
      • Web-uudelleenohjauksen muutokset tulevat voimaan nopeasti.
    • Pysyvää (HTTP 301) uudelleenohjausta käytettäessä selain voi tallentaa uudelleenohjausosoitteen välimuistiin.
      • Tällöin uudelleenohjaus voi toimia samaa selainta käytettäessä hieman nopeammin seuraavilla käyntikerroilla.
      • Muutosten voimaantulo voi kestää kauemmin.
  7. Valitse, otetaanko polun uudelleenohjaus käyttöön. Jos et ole varma, älä ota polun uudelleenohjausta käyttöön.

Polun uudelleenohjaus ohjaa verkkotunnuksen nimen jälkeen tulevan polun samaan polkuun uudessa osoitteessa.

domain is to the left of the / path is to the right

Jos esimerkiksi ohjaat osoitteen example.documentationexample.com osoitteeseen example.com:
    • Polun uudelleenohjaus käytössä: example.documentationexample.net/about.html ohjaa osoitteeseen example.com/about.html
    • Polun uudelleenohjaus pois käytöstä: example.documentationexample.net/about.html ohjaa osoitteeseen example.com
  8. Valitse Lisää ja hyväksy resurssitietueen muutokset.

Hetken (muutaman sekunnin tai minuutin) kuluttua aliverkkotunnus ohjaa suoraan URL-kohdeosoitteeseen.

Voit muokata tietuetta tai poistaa sen milloin tahansa, kun valitset synteettisten tietueiden luettelon vierestä Muokkaa tai Poista.

Huom. WWW-osoitteen ja pääverkkotunnuksen uudelleenohjaukseen voi käyttää myös Verkkosivusto-välilehden  vaihtoehtoa Web-uudelleenohjaus.