Integratie met Blogger

Er zijn in principe drie manieren om uw domein te integreren met blogger:

Een nieuwe blog maken voor uw domein
  1. Open het tabblad Website voor uw domein.
  2. Selecteer onder de knop Bouwen een optie in de Blogger-balk.
    • Klik op Door thema's browsen om een galerij te bekijken met thema's of templates die u kunt kiezen om uw blog te maken.
    • Abonnementen en prijzen bekijken: Blogger is altijd gratis.
  3. Klik op Blog maken om uw blog te maken.

Opmerking: Het adres moet een subdomein en een domeinnaam bevatten met de notatie subdomain.domain.tld, bijvoorbeeld myblog.example.com.

• Titel: voer de naam van uw blog in.
    • Adres: laat het adres onveranderd om uw www-adres te linken met uw blog of voer voor uw blog een ander subdomein in als adres, bijvoorbeeld myblog.example.com.
    • Template: selecteer de template voor uw blog.
  4. Klik op 'Blog maken' om uw nieuwe blog te maken en het in gebruik te nemen.

Bekijk het helpcentrum van Blogger voor meer instructies over het maken en updaten van blogs.

Een blog koppelen waarvan u eigenaar bent of die u met uw domein beheert

Opmerking: U moet eigenaar van de blog of blogbeheerder met de juiste rechten zijn om de instellingen te kunnen beheren.

1. Open het tabblad Website voor uw domein.
  2. Klik in de Blogger-balk op de pijl-omlaag naast de knop Maken en selecteer Bestaande blog koppelen.

Het dialoogvenster voor het selecteren van uw blog wordt weergegeven.

3. Voer het subdomein in dat u wilt koppelen aan de blog.
  4. Selecteer in de lijst met blogs een blog waarvan u eigenaar bent of die u beheert. Als uw blog er niet bij staat, bent u mogelijk niet ingelogd bij Google Domains met de ID die u gebruikt om bij Blogger in te loggen. Zie de onderstaande instructies om de eigenaar van het domein toe te voegen als Blogger-beheerder.
  5. Vink het vakje voor Documentationexample.net omleiden naar <uw geselecteerde blog> aan als u het hoofddomein wilt laten leiden naar de blog die en het subdomein dat u invoert.
  6. Klik op Blog koppelen.
Verbinding maken met uw domein via Blogger

U kunt uw domein gebruiken als aangepast domein voor een blog die is gehost op Blogger.

Opmerking: U moet eigenaar van de blog of blogbeheerder met de juiste rechten zijn om de instellingen te kunnen beheren.

1. Log in bij Blogger en open uw blog.
  2. Klik op de overzichtspagina op Instellingen in de linkerkolom.

3. Klik in het gedeelte Publiceren op Een Google Domains-URL instellen voor uw blog.

Opmerking: Als u de link voor Google Domains niet ziet, bent u mogelijk niet ingelogd bij Blogger met de ID die u gebruikt om in te loggen bij Google Domains. Zie de onderstaande instructies om de eigenaar van het domein toe te voegen als Blogger-beheerder.

4. Selecteer uw domein in de lijst onder Google Domains-instellingen en klik op Opslaan.

Uw blog wordt nu weergegeven als de startpagina voor uw domein. U kunt Blogger-sites ook linken aan specifieke subdomeinen van uw domein. Instructies over het gebruik van een subdomein vindt u in Hoe kan ik een aangepaste domeinnaam gebruiken voor mijn blog? in het helpcentrum van Blogger.

Opmerking: U kunt ook de functie 'Domein doorsturen' in Google Domains gebruiken om verkeer van uw domein om te leiden naar een Blogger-site. Gebruikers die naar uw domein gaan, worden dan omgeleid naar de Blogger-site en zien in hun browser de Blogger-URL. Zie Domein doorsturen voor meer informatie over het doorsturen van domeinen.

Domeineigendom en inloggen bij Blogger

Als u uw domein wilt integreren met uw blog, moet u bij Google Domains en Blogger inloggen met dezelfde ID (e-mailadres). Als de ID waarmee u inlogt bij Google Domains anders is dan de ID die u gebruikt voor Blogger, vouw dan de volgende instructies uit om de eigenaar van het domein in Blogger toe te voegen als beheerder van uw blog:

De eigenaar van het domein toevoegen als beheerder in Blogger
  1. Log in bij Blogger als beheerder van uw blog.
  2. Klik op de overzichtspagina op Instellingen in de linkerkolom.

3. Klik in het gedeelte Rechten op Auteurs toevoegen onder de lijst met blogauteurs.

4. Nodig de eigenaar van het domein (de ID waarmee u inlogt bij Google Domains) uit om een bijdrager te worden.
  5. Controleer de e-mail van het adres dat u net heeft uitgenodigd. Als het goed is, heeft u een uitnodiging ontvangen om bij te dragen aan de blog.

6. Open de e-mail en volg de instructies om de uitnodiging te accepteren.
  7. Ga terug naar Blogger. Zorg ervoor dat u bent ingelogd als de beheerder van de blog.

8. Ga naar het gedeelte Rechten in de lijst met blogauteurs en gebruik het vervolgkeuzemenu naast de ID die u zojuist heeft uitgenodigd om deze ID beheerder te maken. Mogelijk moet u het browservenster vernieuwen om de geaccepteerde uitnodiging te zien.

9. Log uit en opnieuw in bij Blogger met de ID die u zojuist heeft uitgenodigd.

Meer instructies voor het toevoegen van beheerders in Blogger vindt u in het helpcentrumartikel van Blogger Over blogbeheerders