Over wildcardrecords

Wildcardrecords zijn een type bronrecord dat overeenkomt met een of meer subdomeinen, mits deze subdomeinen geen enkele gedefinieerde bronrecords hebben. Wildcardrecords staan uiterst links in het domeinnaamlabel en worden genoteerd met een asterisk (*) gevolgd door een punt (.), zoals in dit voorbeeld: *.example.com. (Met verzoeken voor het hoofddomein, example.com, wordt nooit de wildcardrecord *.example.com getriggerd.)

Wildcardrecords kunnen worden gebruikt met elk type DNS-bronrecord, met uitzondering van NS-records (naamserver).

Als info.example.com en support.example.com in onderstaand voorbeeld geen gedefinieerde bronrecords hebben, wordt met een DNS-zoekopdracht voor deze subdomeinen een MX-record geretourneerd dat verwijst naar mailhost1.example.com.

*.example.com MX 1h 10 mailhost1.example.com.

Als learning.resouces.example.com en career.resources.example.com in onderstaand voorbeeld geen gedefinieerde bronrecords hebben, wordt met een DNS-zoekopdracht voor deze subdomeinen een MX-record geretourneerd dat verwijst naar mailhost2.example.com.

*.resources.example.com MX 1h 10 mailhost2.example.com.

U kunt ook wildcardrecords maken voor synthetische records in Google Domains.

*.example.com Forwarding 1h www.example.com
*.example.com App Engine 1h app-id

Als wildcardrecords niet juist worden gebruikt, kunt u onverwachte resultaten krijgen. Zie RFC 1034 (gedeelte 4.3.3) en RFC 4592 voor meer informatie. Zie RFC 4592 (gedeelte 2.2.1) voor meer voorbeelden.