Tietoja tähtitietueista

Tähtitietueet ovat resurssitietueiden tyyppi, jota käytetään yhden tai useamman aliverkkotunnuksen kohdistamiseen, jos kyseisillä aliverkkotunnuksilla ei ole määritettyjä resurssitietueita. Tähtitietueet määritetään vasemmanpuoleisimpana verkkotunnuksen nimen otsikkona käyttämällä asteriskia (*) ja pistettä (.), esimerkiksi näin: *.example.com. (Huom. Juuriverkkotunnukseen example.com tehdyt pyynnöt eivät koskaan käynnistä *.example.com-tähtitietuetta.)

Tähtitietueita voi käyttää minkä tahansa DNS-resurssitietuetyypin kanssa lukuun ottamatta NS (name server) -nimipalvelintietueita.

Jos alla olevassa esimerkissä aliverkkotunnuksilla info.example.com ja support.example.com ei ole määritettyjä resurssitietueita, niiden DNS-haku palauttaa MX-tietueen, joka osoittaa kohteeseen mailhost1.example.com.

*.example.com MX 1h 10 mailhost1.example.com.

Jos alla olevassa esimerkissä aliverkkotunnuksilla learning.resouces.example.com ja career.resources.example.com ei ole määritettyjä resurssitietueita, niiden DNS-haku palauttaa MX-tietueen, joka osoittaa kohteeseen mailhost2.example.com.

*.resources.example.com MX 1h 10 mailhost2.example.com.

Voit myös luoda tähtitietueita Google Domainsin synteettisiä tietueita varten.

*.example.com Forwarding 1h www.example.com
*.example.com App Engine 1h app-id

Jos tähtitietueita ei käytetä oikein, ne saattavat palauttaa odottamattomia tuloksia. Lisätietoja on ohjeaiheissa RFC 1034 (osio 4.3.3) ja RFC 4592. Lisää esimerkkejä on ohjeaiheessa RFC 4592 (osio 2.2.1).