Funktioner i Google Domains

Med varje domän du köper eller överför till Google Domains ingår funktioner som är utformade för att göra det enkelt att komma igång online och hantera dina domäner.

Ingen extra kostnad för privat registrering

När du registrerar en domän med Google Domains täcker vi kostnaderna för att hålla informationen om din domänregistrering privat (t.ex. ditt namn, din adress och annan kontaktinformation). Mer information om domänsekretess finns i avsnittet Privat registrering.

Vidarebefordran av e-post

Skapa upp till 100 e-postalias med din domän, till exempel hjälp@ditt_företag eller försäljning@ditt_företag, och vidarebefordra dem till befintliga e-postkonton, till exempel dittnamn@gmail.com. Läs mer om den här processen i avsnittet Vidarebefordran av e-post.

Enkel vidarebefordran av domän

Vidarebefordra ditt domännamn till en befintlig domän och webbplats. Den här funktionen kan användas för att leda användare till en viss plats. Ett exempel skulle vara att vidarebefordra www.example.net till www.example.com. Du kan slutföra processen när du köper eller överför en domän till Google Domains. Läs mer i avsnittet Webbvidarebefordran.

Anpassningsbara underdomäner

Anpassa din domän med upp till 100 underdomäner, till exempel blog.example.com och shop.example.com. Det gör att du kan skapa unika sidor inom webbplatsen. Läs mer i avsnittet Resursposter.

Snabb, säker och tillförlitlig internetinfrastruktur med Google

Varje gång du besöker en webbplats gör datorn det som kallas för en ”DNS-sökning”. När du hanterar en domän med oss får du använda samma DNS-servrar som Google. Det innebär att din domän ansluter snabbt och tillförlitligt till din webbplats. Vi tar emot tio miljoner lösningar per domän varje år. Läs mer om domännamnssystemet i avsnittet Om DNS.

Enkla verktyg för domänhantering

En hel rad med användarvänliga, kraftfulla domänhanteringsverktyg står till ditt förfogande:

• Lägg till och hantera resursposter: A, AAAA, CNAME, MX, NS, PTR, SPF, SRV, TXT.
  • Använd Googles syntetiska poster för integration med Google App Engine, vidarebefordran av underdomäner och konfiguration av G Suite.
  • Lägg till och hantera namnservrar.
  • Konfigurera TTL.
  • Domänlåsning.

Läs mer i avsnittet Resursposter.

Enkel integrering med populära webbplatsleverantörer

Så fort du köper eller överför en domän till Google Domains kan du genast börja skapa din webbplats hos en av våra partner (kostnader tillkommer). Du kan till exempel få en säker och tillförlitlig webbhotellslösning, anpassningsbara webbmallar och kraftfulla funktioner som dra och släpp samt hantering av mobilwebbplats. Mer information om våra partner finns i avsnittet Webbnärvaro.

Nya domänändelser

Under de närmaste åren blir hundratals nya toppdomäner som .guru och .technology tillgängliga. Vi strävar efter att ge dig så många alternativ som möjligt för att du ska kunna hitta de mest relevanta och betydelsefulla namnen när du kommer igång på nätet. Se tillgängliga domäner i avsnittet Toppdomäner som stöds av Google Domains.

Support

Google Domains supportteam är tillgängliga varje dag:

• Dygnet runt via chatt och e-post.
  • Från kl. 06:00 till 21:00 PST per telefon.

Anvisningar för hur du kontaktar vårt supportcenter finns i avsnittet Kontakta support.