Tietoja ICANNista

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) on voittoa tavoittelematon ja yksityinen organisaatio, joka toimii internetin hallintoelimenä.

ICANN on vastuussa DNS-nimijärjestelmän teknisestä toiminnasta ja käytännöistä, jotka määrittävät internetin nimien ja osoitteiden toimintaa.

InterNIC ja IANA ovat ICANNin alaisuudessa toimivia organisaatioita.

InterNIC

InterNIC (Network Information Center) tarjoaa tietoa verkkotunnusten rekisteröintipalveluista.

IANA

IANA (Internet Assigned Numbers Authority) vastaa DNS-juuresta, IP-osoitteiden myöntämisestä ja muista internet-protokollaresursseista. IANA delegoi kaikkien muiden verkkotunnusten (ei juuriverkkotunnusten) määräysvallan muille rekistereille.