Om ICANN

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) er en privat nonprofitorganisation og styreorganet for internettet.

ICANN er ansvarlig for den tekniske drift af Domain Name System (DNS) og de politikker, der definerer, hvordan navnene og adresserne på internettet fungerer.

InterNIC og IANA er to organisationer, der drives af ICANN.

InterNIC

Network Information Center (InterNIC) leverer oplysninger om registreringstjenester for domænenavne.

IANA

Internet Assigned Numbers Authority (IANA) er ansvarlig for DNS-roden, IP-adresser og andre internetprotokolressourcer. IANA overdrager beføjelserne for alle andre (ikke-overordnede) domæner til andre registre.