Webbvidarebefordran

Med webbvidarebefordran dirigeras en domän och www.<en domän> till en befintlig webbadress.

Så här vidarebefordrar du en domän:

1. Klicka på domännamnet. Klicka sedan på fliken Webbplats .
  2. Rulla ner och klicka på Vidarebefordra Web forward icon
  3. I fältet Vidarebefordra anger du en webbadress eller IP-adress (se Värden för vidarebefordran av domäner).
  4. Om du är nöjd med standardvärdena klickar du på knappen Vidarebefordra. Annars klickar du på Avancerade alternativ.
    Standardvärden:
  5. Kontrollera att domänen vidarebefordras till avsedd plats (se Verifiera vidarebefordran av domän).

När du ställer in webbvidarebefordran så skapas en syntetisk post för webbvidarebefordran i Google Domains. Om du tar bort den här posten så upphör webbvidarebefordran. Mer information finns i Syntetiska poster.

Mer hjälp ...

Värden för vidarebefordran av domäner

Här är några exempel på möjliga värden för vidarebefordran av domäner.

• rotdomäner
    • example.com
    • https://example.com
    • http://example.com
  • underdomäner
    • www.example.com
    • https://support.example.com
    • http://info.example.com
  • mappar
    • www.example.com/marketing
    • https://www.example.com/products
    • http://www.example.com/services
  • webbsidor
    • www.example.com/welcome.html
    • https://www.example.com/login.aspx
    • http://www.example.com/page1.htm
  • IP-adresser
    • 123.123.123.123 (IPv4)
    • 2002:db80:1:2:3:4:567:89ab (IPv6)
Typ av omdirigering

Typen av omdirigering avgör hur routrar och webbläsare lagrar information om webbvidarebefordran. Här är alternativen:

• Med Tillfällig (HTTP 302) omdirigering kan du snabbt sprida eventuella ändringar i dina adresser för vidarebefordran.
    • webbläsare cachelagrar normalt inte 302-omdirigeringar
    • du kan tvinga en sökning av routingtabellen eller DNS-servern för omdirigeringen varje gång
    • de ändringar du gör i webbvidarebefordran sprids mycket snabbt.
  • Med Permanent (HTTP 301) omdirigering kan webbläsare cachelagra vidarebefordransadressen.
    • på så sätt går det att tolka adressen snabbare vid senare besök i samma webbläsare
    • det kan ta längre tid att sprida ändringar.

HTTP 302 är standardvärdet i Google Domains. Om du inte är säker så ska du använda 302.

Typ av omdirigering och sökrankning

När de först började användas så påverkade omdirigeringar av typen 301 och 302 sökrankningar olika. Nuförtiden görs ingen skillnad mellan typerna av omdirigering i de flesta sökmotorer, däribland Google.

Vidarebefordran av sökväg

Vidarebefordrar sökvägen efter domännamnet till samma sökväg på den nya adressen.

domain is to the left of the / path is to the right

Antag att du vidarebefordrar documentationexample.com till example.com:

• Vidarebefordran av sökväg på: documentationexample.net/about.html omdirigeras till example.com/about.html
  • Vidarebefordran av sökväg av: documentationexample.net/about.html omdirigeras till example.com

Vidarebefordran av sökväg är inaktivt som standard.

Använd vidarebefordran av sökväg när domänen du dirigerar om har samma struktur som den aktuella domänen.

Kontrollera vidarebefordran av domäner

När du har ställt in vidarebefordran av domäner är det viktigt att du kontrollerar att domänen vidarebefordras till avsedd plats.

1. När du har ställt in webbvidarebefordran ska du se en liten bild av målplatsen på fliken Webbplats
  2. Klicka på bilden om du vill öppna målplatsen i en ny webbläsarflik.
    Obs! Det kan ta flera minuter innan ändringarna har spridits. Om destinationen inte visas kontrollerar du webbadressen och försöker igen.
Klicka här om du vill visa ett exempel
Website tab showing Web forwarding configured
Visa DNS-poster för vidarebefordran av domäner

När du ställer in webbvidarebefordran så skapas den syntetiska posten Vidarebefordra domän i Google Domains, och den innehåller alla nödvändiga värden för A-, AAAA- och CNAME-poster.

Så här visar du posten Vidarebefordra domän:

1. Klicka på fliken DNS  och rulla ned till Syntetiska poster
  2. Klicka på symbolen expand icon (>) bredvid den syntetiska posten Vidarebefordra domän om du vill visa mer information om den.
  3. Observera att A-, AAAA- och CNAME-resursposterna i den syntetiska posten skapas åt dig.
Klicka här om du vill visa ett exempel
Domain forward synthetic record