Viderekobling til nettadresse

Med viderekobling til nettadresse blir domenet ditt og www.<domenet ditt> viderekoblet til en eksisterende nettadresse.

Sånn kan du viderekoble fra domenet ditt

1. Klikk på domenenavnet ditt. Klikk så på Nettsted-fanen .
  2. Rull ned, og klikk på Viderekoble Web forward icon
  3. Oppgi en nett- eller IP-adresse i Viderekoble-feltet (se verdier for viderekobling fra domene).
  4. Klikk på Viderekoble-knappen hvis standardverdiene er greie. Hvis ikke klikker du på Avanserte alternativer.
    Standardverdier:
    • Det brukes som standard en Midlertidig (HTTP 302)-viderekobling. Du kan også bruke en Permanent (HTTP 301)-viderekobling. Se viderekoblingstyper.
    • Viderekobling av bane er som standard slått av. Se viderekobling av bane.
  5. Sørg for at domenet ditt blir viderekoblet til den tiltenkte plasseringen (se bekreft viderekobling fra domene).

Når du konfigurerer viderekobling til nettadresse, oppretter Google Domains en syntetisk post for denne funksjonen. Hvis du sletter denne posten, avsluttes viderekoblingen til nettadressen. Du kan finne ut mer om dette i artikkelen om syntetiske poster.

Mer hjelp

Verdier for viderekobling fra domene

Nedenfor kan du se eksempler på mulige verdier for viderekobling fra domene:

• rotdomener
    • example.com
    • https://example.com
    • http://example.com
  • underdomener
    • www.example.com
    • https://support.example.com
    • http://info.example.com
  • mapper
    • www.example.com/markedsføring
    • https://www.example.com/produkter
    • http://www.example.com/tjenester
  • nettsider
    • www.example.com/velkommen.html
    • https://www.example.com/pålogging.aspx
    • http://www.example.com/side1.htm
  • IP-adresser
    • 123.123.123.123 (IPv4)
    • 2002:db80:1:2:3:4:567:89ab (IPv6)
Viderekoblingstyper

Det er typen viderekobling som avgjør hvordan rutere og nettlesere lagrer informasjon din om viderekobling til nettadresse. Du kan velge ett av følgende:

• Med viderekoblingen Midlertidig (HTTP 302) kan du raskt overføre endringer til adressen du viderekobler trafikk til.
    • Nettlesere bufrer som regel ikke 302-viderekoblinger.
    • Det kan fremtvinges et oppslag i rutingstabellen eller DNS-tjeneren for denne viderekoblingen hver eneste gang.
    • Endringer du legger inn i viderekoblingen til nettadressen, overføres svært raskt.
  • Med viderekoblingen Permanent (HTTP 301) kan alle nettlesere bufre adressen du viderekobler trafikk til.
    • Dette kan medføre at adressen raskere kan knyttes til en IP-adresse ved påfølgende besøk via den samme nettleseren.
    • Det kan ta lengre tid før endringer overføres.

HTTP 302 brukes som standard for Google Domains. Bruk (302) hvis du ikke er sikker.

Type viderekobling og søkerangering

Da vi først implementerte 301- og 302-viderekoblingene, hadde de ikke samme innvirkning på søkerangeringen. Nå skiller de fleste søkemotorene, inkludert Google, ikke mellom disse viderekoblingstypene.

Viderekobling av bane

Banen etter domenenavnet blir viderekoblet til den samme banen på den nye adressen.

domain is to the left of the / path is to the right

Følgende skjer om du viderekobler «documentationexample.com» til «example.com»:

• Viderekobling av bane er slått på: documentationexample.net/about.html blir viderekoblet til example.com/about.html
  • Viderekobling av bane er slått av: documentationexample.net/about.html blir viderekoblet til example.com

Viderekobling av bane er som standard slått av.

Bruk viderekobling av bane i tilfeller der domenet du viderekobler trafikk fra, har den samme strukturen som det nåværende domenet ditt.

Bekreft viderekobling fra domene

Når du har konfigurert viderekobling fra domene, er det viktig at du får bekreftet at trafikken til domenet ditt blir viderekoblet til den tiltenkte plasseringen.

1. Når du har konfigurert viderekobling til nettadresse, skal det vises et lite bilde av nettstedet som er angitt som destinasjonen din, i Nettsted-fanen
  2. Klikk på bildet for å åpne det aktuelle nettstedet i en ny fane i nettleseren.
    Merk: Det kan ta flere minutter før endringene dine blir overført. Hvis destinasjonen din ikke vises, sjekker du nettadressen og prøver på nytt.
Klikk for å se et eksempel
Website tab showing Web forwarding configured
Se DNS-postene for domenet trafikken viderekobles fra

Når du konfigurerer viderekobling til nettadresse, oppretter Google Domains en syntetisk post for Viderekoble fra domene-funksjonen, og den inneholder alle de nødvendige verdiene for A-, AAA- og CNAME-postene.

Sånn kan du se Viderekoble fra domene-posten:

1. Klikk på DNS-fanen , og rull ned til Syntetiske poster
  2. Klikk på expand icon (>)-symbolet ved siden av den syntetiske posten Viderekoble fra domene for å se informasjon om den.
  3. Legg merke til A-, AAAA- og CNAME-ressurspostene i den syntetiske posten som ble opprettet for deg.
Klikk for å se et eksempel
Domain forward synthetic record