Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

Je Google-domein doorsturen naar een URL of IP-adres

Als je een domein koopt of overzet naar Google Domains, kun je jouw domeinnaam laten verwijzen naar een ander adres om mensen naar één locatie te leiden.

'www.example.net' kan bijvoorbeeld worden doorgestuurd naar 'www.example.com'.

Enkele voorbeelden van bestemmingen voor doorsturen:

• Rootdomeinen
  • Subdomeinen, een domein dat deel uitmaakt van een groter domein
  • Mappen
  • Webpagina's
  • IP-adressen

Ga als volgt te werk om uw domein door te sturen:

1. Open Google Domains op je computer.
  2. Klik op de domeinnaam en dan Menu Menu en dan Website.
  3. Klik onder Doorsturen naar een bestaande webpagina op Domein doorsturen.
  4. Klik onder Doorsturen van op Bewerken.
  5. Geef het domein of subdomein op dat je wilt doorsturen en de URL of het IP-adres waarnaar je wilt doorsturen.
    • Als je het omleidingstype of de paddoorschakeling wilt wijzigen of Secure Sockets Layer wilt aanzetten, klik je op Geavanceerde opties en maak je je selecties.
  6. Klik op Doorsturen.
  7. Controleer of je domein wordt doorgestuurd naar de beoogde locatie.

Als je domein doorsturen instelt, maakt Google Domains daarvoor een synthetische record. Als je deze record verwijdert, wordt domein doorsturen stopgezet. Bekijk meer informatie over typen resourcerecords.

Controleren of je domein juist wordt doorgestuurd

1. Open Google Domains op je computer.
  2. Klik op het domein dat je hebt doorgestuurd.
  3. Scroll naar Mijn website.
  4. Klik op de afbeelding of het voorbeeld van de website om de pagina te openen op een nieuw tabblad.

Het kan tot 48 uur duren voordat het domein is doorgestuurd. Als je website na 48 uur nog niet wordt weergegeven, check je de URL en probeer je het opnieuw.

De DNS-records voor een doorgestuurd domein zoeken

Als je domein doorsturen instelt, maakt Google Domains een synthetische record met de DNS-records.

Ga als volgt te werk om de DNS-records voor een doorgestuurde domein te vinden:

1. Open Google Domains op je computer.
  2. Ga naar de lijst met domeinen en klik op het domein dat je doorstuurt.
  3. Klik indien van toepassing op Menu Menu.
  4. Klik op DNS DNS icon.
  5. Scroll naar Synthetische records.
  6. Als je de details van een synthetische record wilt bekijken, klik je naast de record op Uitvouwen.

Andere Google Domains-doorstuuropties

Afhankelijk van je behoeften kun je kiezen uit verschillende Google Domains-doorstuuropties:

Omleidingstype

Het type omleiding bepaalt hoe routers en browsers je gegevens voor het doorsturen van domeinen opslaan. Je kunt een van deze opties kiezen:

• Met een tijdelijke omleiding (HTTP 302) kun je je doostuuradres snel wijzigen. Wanneer je een tijdelijke omleiding gebruikt, kun je afdwingen dat elke keer een zoekactie naar de routeringstabel of DNS-server wordt uitgevoerd.
  • Met een permanente omleiding (HTTP 301) kunnen browsers het doorstuuradres in het cachegeheugen opslaan. Wanneer je het doorstuuradres in het cachegeheugen opslaat, kan het adres mogelijk sneller worden omgezet bij volgende bezoeken via dezelfde browser. Het kan echter langer duren voordat wijzigingen in het doorstuuradres zijn doorgevoerd.

Gebruik een tijdelijke omleiding (HTTP 302) als je niet zeker weet welk type omleiding je moet kiezen.

Pad doorsturen

Met pad doorsturen kun je het pad na de domeinnaam doorsturen naar hetzelfde pad in het nieuwe domein. Alles na de eerste '.com/' in je URL wordt gekopieerd naar het doorgestuurde domein. Als het domein waarnaar je doorstuurt dezelfde structuur heeft als het huidige domein, gebruik je pad doorsturen.

Als je bijvoorbeeld documentationexample.com wilt doorsturen naar example.com, kan je domein op 2 manieren worden doorgestuurd:

• Met pad doorsturen ingeschakeld: documentationexample.com/about.html wordt omgeleid naar example.com/about.html.
  • Met pad doorsturen uitgeschakeld: documentationexample.com/about.html wordt omgeleid naar example.com.

Tips:

• Zorg ervoor dat je doorstuurt naar een website-URL die eindigt op een /: Zet pad doorsturen niet aan.
  • Pad doorsturen uitzetten: Klik onder Pad doorsturen op Niet doorsturen.
Doorsturen via SSL

Bij doorsturen via SSL heb je twee opties:

• Als SSL is ingeschakeld: Doorsturen werkt voor zowel HTTP- als HTTPS-verzoeken.
  • Als SSL is uitgeschakeld: Doorsturen werkt alleen voor standaard HTTP-verzoeken.

Opmerking: Je kunt het jokertekenadres '*' niet doorsturen via SSL.

Als SSL is ingeschakeld, levert en configureert Google Domains automatisch een SSL-certificaat voor de omleiding. Voor SSL-dekking moet de bestemmings-URL beginnen met https://.

Meer informatie over hoe je een SSL-certificaat krijgt voor je domein