Domein doorsturen

U kunt uw domein en www.<uw domein> doorsturen naar een bestaande URL.

Ga als volgt te werk om uw domein door te sturen:

1. Klik op de domeinnaam en vervolgens op het tabblad Website .
  2. Scrol omlaag en klik op Doorsturen Web forward icon
  3. Voer in het veld van het vak Doorsturen een URL of IP-adres in (zie Doorstuurwaarden voor domeinen).
  4. Als u tevreden bent met de standaardwaarden, klikt u op de knop Doorsturen. Anders klikt u op Geavanceerde opties.
    Standaardwaarden:
    • Tijdelijke omleiding (HTTP 302) is de standaardwaarde. U kunt ook kiezen voor Definitieve opleiding (HTTP 301). Zie Type omleiding
    • Pad doorsturen is standaard uitgeschakeld. Zie Pad doorsturen.
  5. Controleer of uw domein wordt doorgestuurd naar de beoogde locatie (zie Domein doorsturen verifiëren).

Wanneer u het doorsturen van domeinen instelt, maakt Google Domains daarvoor een synthetische record. Als u deze record verwijdert, wordt het doorsturen van domeinen stopgezet. Zie Synthetische records voor meer informatie.

Meer hulp...

Waarden voor het doorsturen van domeinen

Hieronder vindt u voorbeelden van mogelijke waarden voor het doorsturen van domeinen.

• hoofddomeinen
    • example.com
    • https://example.com
    • http://example.com
  • subdomeinen
    • www.example.com
    • https://support.example.com
    • http://info.example.com
  • mappen
    • www.example.com/marketing
    • https://www.example.com/products
    • http://www.example.com/services
  • webpagina's
    • www.example.com/welcome.html
    • https://www.example.com/login.aspx
    • http://www.example.com/page1.htm
  • IP-adressen
    • 123.123.123.123 (IPv4)
    • 2002:db80:1:2:3:4:567:89ab (IPv6)
Type omleiding

Het type omleiding bepaalt hoe routers en browsers uw gegevens voor het doorsturen van domeinen opslaan. U kunt kiezen uit de volgende typen:

• Met Tijdelijke omleiding (HTTP 302) kunt u snel wijzigingen doorvoeren voor het doorstuuradres.
    • Browsers slaan 302-omleidingen meestal niet op in het cachegeheugen.
    • Er kan elke keer een zoekactie naar de routeringstabel of DNS-server voor de omleiding worden afgedwongen.
    • Wijzigingen die u aanbrengt in domein doorsturen, worden bijzonder snel doorgevoerd.
  • Met Definitieve omleiding (HTTP 301) kunnen browsers het doorstuuradres opslaan in het cachegeheugen.
    • Hierdoor kan het adres mogelijk iets sneller worden opgelost bij volgende bezoeken met dezelfde browser.
    • Het doorvoeren van de wijzigingen kan langer duren.

HTTP 302 is de standaardinstelling voor Google Domains. Als u twijfelt, gebruik dan 302.

Type omleiding en de positie in de zoekresultaten

Toen 301- en 302-omleidingen voor het eerst werden toegepast, beïnvloedden ze de positie in de zoekresultaten allebei op een andere manier. Tegenwoordig maken de meeste zoekmachines, waaronder Google, geen onderscheid meer tussen deze omleidingstypen.

Pad doorsturen

Stuurt het pad na de domeinnaam door naar hetzelfde pad op het nieuwe adres.

domain is to the left of the / path is to the right

Ga als volgt te werk als u documentationexample.com wilt doorsturen naar example.com:

• Pad doorsturen is ingeschakeld: documentationexample.net/about.html leidt naar example.com/about.html
  • Pad doorsturen is uitgeschakeld: documentationexample.net/about.html leidt naar example.com

Pad doorsturen is standaard uitgeschakeld.

Gebruik pad doorsturen alleen als het domein waarnaar u wilt doorsturen dezelfde structuur heeft als uw huidige domein.

Verifiëren of uw domein wordt doorgestuurd

Wanneer u domein doorsturen heeft ingesteld, is het belangrijk te controleren of uw domein inderdaad wordt doorgestuurd naar de gewenste locatie.

1. Wanneer u domein doorsturen heeft ingesteld, staat op het tabblad Website een kleine afbeelding van de bestemmingssite.
  2. Klik op de afbeelding om de bestemmingssite te openen in een nieuw browsertabblad.
    Opmerking: Het kan enkele minuten voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd. Als uw bestemming niet wordt weergegeven, controleer dan de URL en probeer het opnieuw.
Klik om een voorbeeld te bekijken
Website tab showing Web forwarding configured
De DNS-records voor domein doorsturen weergeven

Wanneer u het doorsturen van domeinen instelt, maakt Google Domains een synthetische record met de naam Domein doorsturen. Deze bevat alle noodzakelijke A-, AAA- en CNAME-recordwaarden.

Ga als volgt te werk om de record 'Domein doorsturen' weer te geven:

1. Klik op het tabblad DNS en scrol omlaag naar Synthetische records
  2. Klik op het symbool expand icon (>) naast de synthetische record Domein doorsturen om de bijbehorende details weer te geven.
  3. U ziet de bronrecords A, AAAA en CNAME in de synthetische record die voor u zijn gemaakt.
Klik om een voorbeeld te bekijken
Domain forward synthetic record