Squarespace, Inc. ja Google ovat solmineet sopimuksen, jonka seurauksena Squarespace ostaa kaikki Google Domainsin verkkotunnusten rekisteröinnit. Squarespace on verkkotunnuksen tietueen rekisteröijä, ja Squarespacen käyttöehtoja sovelletaan. Google ylläpitää verkkotunnusta siirtymäjakson aikana. Siirtymäjakson jälkeen verkkotunnus siirtyy Squarespaceen, ja siirron jälkeen dataan sovelletaan Squarespacen tietosuojakäytäntöäLue lisää sopimuksesta.

Google-verkkotunnuksen ohjaaminen uudelleen URL- tai IP-osoitteeseen

Kun ostat Google Domains ‑verkkotunnuksen tai siirrät verkkotunnuksesi Google Domainsiin, voit kohdistaa verkkotunnuksen toiseen osoitteeseen ohjataksesi käyttäjät yhteen paikkaan.

Esimerkiksi osoitteesta www.example.net voi ohjata liikenteen osoitteeseen www.example.com.

Esimerkkejä uudelleenohjauskohteista:

• Pääverkkotunnukset
  • Aliverkkotunnukset eli verkkotunnukset, jotka ovat osa laajempaa verkkotunnusta
  • Kansiot
  • Verkkosivut
  • IP-osoitteet

Verkkotunnuksen uudelleenohjaus:

1. Avaa Google Domains tietokoneella.
  2. Klikkaa verkkotunnuksen nimeä ja sitten Valikko Valikko ja sitten Verkkosivusto.
  3. Klikkaa "Uudelleenohjaa verkkosivulle" ‑kohdasta Uudelleenohjaa verkkotunnus.
  4. Klikkaa "Uudelleenohjaa osoitteesta" ‐kohdasta Muokkaa.
  5. Lisää verkkotunnus tai aliverkkotunnus, jonka haluat uudelleenohjata sekä URL- tai IP-osoite, johon haluat ohjata liikenteen.
    • Jos haluat muuttaa uudelleenohjauksen tyyppiä tai polun uudelleenohjausta tai laittaa SSL:n päälle, klikkaa Lisäasetukset ja tee valinnat.
  6. Valitse Ohjaa uudelleen.
  7. Tarkista, että verkkotunnuksesi ohjautuu aiottuun sijaintiin.

Kun määrität web-uudelleenohjauksen, Google Domains luo web-uudelleenohjauksen synteettisen tietueen. Jos poistat tämän tietueen, web-uudelleenohjaus keskeytyy. Lue lisää resurssitietuetyypeistä.

Verkkotunnuksen oikeanlaisen uudelleenohjauksen vahvistaminen

1. Avaa Google Domains tietokoneella.
  2. Klikkaa uudelleenohjattua verkkotunnusta.
  3. Vieritä Oma verkkosivusto ‑kohtaan.
  4. Jos haluat avata sen uudella välilehdellä, klikkaa sivuston kuvaa tai esikatselua.

Verkkotunnuksen uudelleenohjauksen päivittyminen voi kestää enimmillään 48 tuntia. Jos verkkosivustosi ei tule näkyviin 48 tunnin kuluttua, tarkista URL-osoite ja yritä uudelleen.

Verkkotunnuksen uudelleenohjauksen DNS-tietueiden hakeminen

Kun määrität web-uudelleenohjauksen, Google Domains luo synteettisen tietueen, joka sisältää DNS-tietueet.

Näin löydät verkkotunnuksen uudelleenohjauksen DNS-tietueet:

1. Avaa Google Domains tietokoneella.
  2. Klikkaa verkkotunnusluettelosta uudelleenohjaamaasi verkkotunnusta.
  3. Valitse tarvittaessa Valikko Valikko.
  4. Valitse DNS DNS icon.
  5. Vieritä kohtaan "Synteettiset tietueet".
  6. Löydät synteettisen tietueen tiedot klikkaamalla tietueen vierestä Laajenna.

Muut Google Domainsin uudelleenohjaukseen liittyvät asetukset

Voit valita useista erilaisista Google Domainsin uudelleenohjausvaihtoehdoista:

Uudelleenohjauksen tyyppi

Uudelleenohjauksen tyyppi määrää sen, miten reitittimet ja selaimet tallentavat web-uudelleenohjauksen tiedot. Voit valita yhden seuraavista vaihtoehdoista:

• Väliaikaisen (HTTP 302) uudelleenohjauksen avulla voit muuttaa uudelleenohjausosoitetta nopeasti. Kun valitset väliaikaisen uudelleenohjauksen, voit pakottaa uudelleenohjauksen tarkistuksen reititystaulukosta tai DNS-palvelimelta joka kerta.
  • Pysyvää (HTTP 301) uudelleenohjausta käytettäessä selaimet tallentavat uudelleenohjausosoitteen välimuistiin. Kun uudelleenohjausosoite tallennetaan välimuistiin, uudelleenohjaus voi toimia samaa selainta käytettäessä nopeammin seuraavilla käyntikerroilla. Uudelleenohjausosoitteeseen tehtyjen muutosten voimaantulo voi kuitenkin kestää kauemmin.

Jos et ole varma uudelleenohjauksen tyypistä, valitse väliaikainen (HTTP 302) uudelleenohjaus.

Polun uudelleenohjaus

Polun uudelleenohjaus ohjaa verkkotunnuksen nimen jälkeen tulevan polun samaan polkuun uudessa verkkotunnuksessa. Kaikki URL-osoitteen ".com/"-osan jälkeinen sisältö kopioidaan uudelleenohjattuun verkkotunnukseen. Jos uudelleenohjauksen kohteena oleva verkkotunnus on rakenteeltaan samanlainen kuin nykyinen verkkotunnus, käytä polun uudelleenohjausta.

Jos esimerkiksi ohjaat liikenteen osoitteesta "documentationexample.com" osoitteeseen "example.com", verkkotunnuksesi voidaan uudelleenohjata kahdella tavalla:

• Jos polun uudelleenohjaus on päällä: "documentationexample.com/about.html" ohjaa osoitteeseen "example.com/about.html".
  • Jos polun uudelleenohjaus on poissa päältä: "documentationexample.com/about.html" ohjaa osoitteeseen "example.com".

Vinkkejä:

• Jos haluat varmistaa, että uudelleenohjaat verkkosivuston "/"-merkkiin päättyvään URL-osoiteeseen: Älä laita polun uudelleenohjausta päälle.
  • Polun uudelleenohjauksen laittaminen pois päältä: Klikkaa "Polun uudelleenohjaus" ‑kohdasta Älä uudelleenohjaa.
Uudelleenohjaus SSL-yhteydellä

Uudelleenohjaamiseen SSL-yhteydellä on kaksi vaihtoehtoa:

• Kun SSL on päällä: Uudelleenohjaus toimii sekä HTTP- että HTTPS-pyynnöille.
  • Kun SSL on poissa päältä: Uudelleenohjaus toimii vain tavallisille HTTP-pyynnöille.

Vinkki: Jokerimerkkiosoitetta (*) ei voi uudelleenohjata SSL:n kautta.

Kun SSL on päällä, Google Domains antaa ja määrittää SSL-varmenteen uudelleenohjausta varten automaattisesti. SSL-suojauksen varmistamiseksi URL-kohdeosoitteen alussa tulee olla "https://".

Lue lisää SSL-varmenteen hankkimisesta verkkotunnuksellesi.