Web-uudelleenohjaus

Web-uudelleenohjaus ohjaa verkkotunnuksesi ja osoitteen www.<verkkotunnuksesi> olemassa olevaan URL-osoitteeseen.

Verkkotunnuksen uudelleenohjaus:

1. Klikkaa verkkotunnuksen nimeä. Klikkaa sitten Verkkosivusto-välilehteä .
  2. Vieritä alaspäin ja valitse Uudelleenohjaus Web forward icon
  3. Kirjoita URL- tai IP-osoite Uudelleenohjaus-laatikon kenttään (katso kohta Verkkotunnuksen uudelleenohjausarvot).
  4. Jos olet tyytyväinen oletusarvoihin, klikkaa Uudelleenohjaus-painiketta. Muussa tapauksessa valitse Lisäasetukset.
    Oletusarvot:
    • Väliaikainen (HTTP 302) uudelleenohjaus oletuksena. Voit myös käyttää pysyvää (HTTP 301) uudelleenohjausta. Katso Uudelleenohjauksen tyyppi.
    • Polun uudelleenohjaus on oletuksena pois käytöstä. Katso Polun uudelleenohjaus.
  5. Tarkista, että verkkotunnuksesi uudelleenohjaus on määritetty oikeaan paikkaan (katso Verkkotunnuksen uudelleenohjauksen tarkistaminen).

Kun web-uudelleenohjaus määritetään, Google Domains luo web-uudelleenohjauksen synteettisen tietueen. Jos tämä tietue poistetaan, web-uudelleenohjaus keskeytyy. Lisätietoja on kohdassa Synteettiset tietueet.

Lisää ohjeita

Verkkotunnuksen uudelleenohjausarvot

Tässä on esimerkkejä mahdollisista verkkotunnuksen uudelleenohjauksen arvoista.

• pääverkkotunnukset
    • example.com
    • https://example.com
    • http://example.com
  • aliverkkotunnukset
    • www.example.com
    • https://support.example.com
    • http://info.example.com
  • kansiot
    • www.example.com/markkinointi
    • https://www.example.com/tuotteet
    • http://www.example.com/palvelut
  • verkkosivut
    • www.example.com/tervetuloa.html
    • https://www.example.com/kirjaudu.aspx
    • http://www.example.com/sivu1.htm
  • IP-osoitteet
    • 123.123.123.123 (IPv4)
    • 2002:db80:1:2:3:4:567:89ab (IPv6)
Uudelleenohjauksen tyyppi

Uudelleenohjauksen tyyppi määrää sen, miten reitittimet ja selaimet tallentavat web-uudelleenohjaustiedot. Käytettävissä ovat seuraavat vaihtoehdot:

• Väliaikaisen (HTTP 302) uudelleenohjauksen avulla voit toteuttaa nopeasti muutoksia uudelleenohjausosoitteeseen.
    • Selaimet eivät yleensä tallenna 302-uudelleenohjausta välimuistiin.
    • Voi pakottaa uudelleenohjauksen tarkistuksen reititystaulukosta tai DNS-palvelimelta joka kerta.
    • Web-uudelleenohjauksen muutokset tulevat voimaan nopeasti.
  • Pysyvää (HTTP 301) uudelleenohjausta käytettäessä selain voi tallentaa uudelleenohjausosoitteen välimuistiin.
    • Tällöin uudelleenohjaus voi toimia samaa selainta käytettäessä hieman nopeammin seuraavilla käyntikerroilla.
    • Muutosten voimaantulo voi kestää kauemmin.

Google Domainsissa oletusasetuksena on HTTP 302. Jos et ole varma oikeasta asetuksesta, valitse 302.

Uudelleenohjauksen tyyppi ja hakutulosten järjestys

Kun 301- ja 302-uudelleenohjaukset otettiin käyttöön, ne vaikuttivat hakutulosten järjestykseen eri tavoin. Nykyään useimmat hakukoneet, mukaan lukien Google, eivät tee eroa uudelleenohjaustyyppien välille.

Polun uudelleenohjaus

Uudelleenohjaa verkkotunnuksen nimen jälkeen tulevan polun samaan polkuun uudessa osoitteessa.

domain is to the left of the / path is to the right

Jos esimerkiksi ohjaat liikenteen osoitteesta asiakirjatesimerkki.com osoitteeseen example.com:

• Polun uudelleenohjaus käytössä: documentationexample.net/tietoa.html ohjaa osoitteeseen example.com/tietoa.html
  • Polun uudelleenohjaus pois käytöstä: documentationexample.net/tietoa.html ohjaa osoitteeseen example.com

Polun uudelleenohjaus on oletuksena pois käytöstä.

Käytä polun uudelleenohjausta, jos nykyisen verkkotunnuksen rakenne on sama kuin sen verkkotunnuksen, johon liikenne ohjataan.

Verkkotunnuksen uudelleenohjauksen tarkistaminen

Verkkotunnuksen uudelleenohjauksen määrittämisen jälkeen on tärkeää tarkistaa, että liikenne ohjautuu sinne, minne sen on tarkoituskin.

1. Kun olet määrittänyt web-uudelleenohjauksen, Verkkosivusto-välilehdellä pitäisi näkyä pieni kuva kohdesivustosta
  2. Klikkaa kuvaa, jotta kohdesivusto aukeaa uudelle välilehdelle.
    Huom. Muutosten päivittyminen voi viedä useita minuutteja. Jos kohdesivusto ei aukea, tarkista URL-osoite ja yritä uudelleen.
Näytä esimerkki klikkaamalla
Website tab showing Web forwarding configured
Verkkotunnuksen uudelleenohjauksen DNS-tietueiden tarkastelu

Kun web-uudelleenohjaus määritetään, Google Domains luo synteettisen Verkkotunnuksen uudelleenohjaus ‑tietueen, joka sisältää kaikki tarvittavat A-, AAA- ja CNAME-tietuearvot.

Verkkotunnuksen uudelleenohjaustietueen näyttäminen:

1. Klikkaa DNS-välilehteä  ja vieritä kohtaan Synteettiset tietueet
  2. Klikkaa synteettisen Verkkotunnuksen uudelleenohjaus ‑tietueen vieressä olevaa expand icon (>) ‑kuvaketta ja tarkista tiedot.
  3. Huomaa synteettisen tietueen sisältämät, sinua varten luodut A-, AAAA- ja CNAME-resurssitietueet.
Näytä esimerkki klikkaamalla
Domain forward synthetic record